Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 14 Οκτωβρίου, 2018

  • Ρέθυμνο: Εργαστήριο για την πράσινη οικονομία στα νησιά. Οι εντυπώσεις για το εργαστήρι της Περιφέρειας κερδήθηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από τα στελέχη της Περιφέρειας που συμμετείχαν στην ευρωπαϊκή εβδομάδα των Περιφερειών και των Πόλεων, δεδομένης και της έμφασης που δόθηκε στη θεματολογία και αφορούσε τομείς όπως το περιβάλλον, την ενέργεια, την κλιματική αλλαγή, τον βιώσιμο τουρισμό. 
  • Συγκλονισμένη η Ύπατη Αρμοστεία για τον θάνατο των 11 μεταναστών . «Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη γι’ αυτά τα φοβερά νέα, σε μια περιοχή όπου χιλιάδες πρόσφυγες έχουν διακινδυνεύσει τη ζωή τους, προσπαθώντας να περάσουν στην Ελλάδα μέσω παράτυπων οδών», δήλωσε ο αντιπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λε Κλερκ. 
  • Ράικου: «Προεκλογικά τεχνάσματα» η εμπλοκή του συζύγου της με την Novartis. Όπως επισημαίνουν κύκλοι της εισαγγελικής λειτουργού: «Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή το «Ρασπούτιν», όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ». 
  • Επίθεση αναρχικών κατά Ούγγρων (VIDEO). Όπως καταγγέλλουν σε ιστοσελίδα αναρχικού χώρου, οι Ούγγροι βρίσκονταν κοντά στην πλατεία Κάνιγγος και είχαν απλώσει πανό με εθνικιστικό περιεχόμενο, την ουγγρική σημαία και χαιρετούσαν ναζιστικά. 
  • Πως λειτουργούσε η σπείρα διακίνησης ναρκωτικών-Ο ρόλος των 2 αστυνομικών . Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο, με βάση στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικού σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. 

Κόσμος

  • Στον Λευκό Οίκο ο πάστορας Μπράνσον . Ο Ντόναλντ Τραμπ υποδέχθηκε ον πάστορα Άντριου Μπράνσον και μίλησε για ένα «τεράστιο βήμα» στις σχέσεις με την Άγκυρα. 
  • Γάζα: Χιλιάδες άνθρωποι στις κηδείες των 7 Παλαιστινίων. Χιλιάδες άνθρωποι στη Γάζα για τις κηδείες επτά Παλαιστινίων που σκοτώθηκαν χθες στις κινητοποιήσεις στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ. 
  • Σαλβίνι: Αποφάσισε την απομάκρυνση μεταναστών και προσφύγων από το Ριάτσε. Πρόκειται για χωριό που θεωρείται πρότυπο για την ένταξη των μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία του, ο δήμαρχος του οποίου, όμως, Μίμο Λουκάνο, έλαβε κλήση σε απολογία για διευκόλυνση της παράτυπης μετανάστευσης. 
  • Αυστηρή προειδοποίηση Τραμπ στο Ριάντ. Ο πρόεδρος Τραμπ προειδοποιεί ότι «θα τιμωρήσει αυστηρά» τη Σαουδική Αραβία αν αποδειχθεί ότι ευθύνεται για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι. 
  • Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν για το κλίμα . Από το Μπορντό στο Παρίσι και τη Λιόν, χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους της χώρας για το κλίμα. 

Πολιτική

  • Το σχέδιο απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Διπολικό σχήμα αντιπαράθεσης δυο διαφορετικών προγραμματικών προτάσεων. 
  • Μυλόπουλος: Δεν είναι η πρώτη φορά που με ενοχοποιεί η ΝΔ. Eίναι εντυπωσιακός ο τρόπος που η ΝΔ καλύπτει και προφυλάσσει τα… δικά της παιδιά, λέει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος. 
  • Νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ ο 28χρονος Στέργιος Καλπάκης. Εκλέχθηκε επίσης η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Όλα τα ονόματα. .
  • Κομματικό μέτωπο στον ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΡΤ. Προειδοποίηση Φίλη για την ΕΡΤ: Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά. Δρίτσας: Πρέπει να δούμε το θέμα συστηματικά και όχι με μίζερους τρόπους. 
  • Θεοχαρόπουλος: Επανεκκίνηση της ΔΗΜΑΡ με ανανέωση προσώπων . Πέντε σημαντικές πρωτοβουλίες ανακοίνωσε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. 

Οικονομία

  • Διευκρινίσεις Παναγιωτάκη για την έκπτωση 15% της ΔΕΗ. Δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση για τους συνεπείς πελάτες, λέει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. 
  • Καθησυχάζει ο Ντράγκι για τα ελληνικά ομόλογα. Η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων οφείλεται στην Ιταλία και είναι τοπικό φαινόμενο, είπε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 
  • Στουρνάρας: Μονόδρομος η τήρηση των συμφωνηθέντων με τους θεσμούς. «Η τήρηση των συμφωνηθέντων είναι μονόδρομος για να βγει η Ελλάδα από το κάδρο της κρίσης και να αποκαταστήσει την τρωθείσα αξιοπιστία της» τονίζει σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. 
  • Η ΕΚΤ κινδυνεύει από άνοδο περιουσιακών στοιχείων ή άνοδο των επιτοκίων. Η πολιτική της ΕΚΤ εκτελείται σύμφωνα με τον σχεδιασμό της και οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι για την χάραξή της είναι μία απότομη ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων, ή μία απρόβλεπτη άνοδος των επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής τράπεζας Μάριο Ντράγκι. .
  • Ντι Μάιο: Μόνο η ΝΑΣΑ δεν έχει απορρίψει ακόμα τον προϋπολογισμό μας. Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας Λουίτζι Ντι Μάιο αναφέρθηκε, με μήνυμά του στο Facebook, στις αντιδράσεις και κρίσεις διεθνών οργανισμών επί του ιταλικού προσχέδιου προϋπολογισμού. .

Αθλητισμός

  • Πάτησε τον Πανιώνιο και έγραψε ιστορία ο Ήφαιστος!. Μεγάλη ημέρα για το μπάσκετ της Λήμνου. Ο Ήφαιστος σάρωσε με 86-64 τον Πανιώνιο και έγραψε ιστορία… 
  • Έγραψε ιστορία ο Χολαργός!. Με εξαιρετική άμυνα στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Χολαργός πήρε το ντέρμπι με τον Κολοσσό Ρόδου, επικρατώντας 74-60 και πανηγυρίζοντας έτσι την πρώτη νίκη της ιστορίας του στην Α1! 
  • Απολαυστικός Ολυμπιακός «πάτησε» τη Χίμκι!. Ένας κυρίαρχος Ολυμπιακός, με πολλούς πρωταγωνιστές και άμυνα από «ατσάλι», συνέτριψε 87-66 τη Χίμκι μέσα στη Μόσχα, ξεκινώντας με εμφατικό τρόπο τη φετινή Ευρωλίγκα! 
  • Ο Γιουσέιν Μπολτ σε ρόλο ποδοσφαιριστή σκοράρει τα δύο πρώτα του γκολ. Ο Γιουσέιν Μπολτ σκόραρε τα πρώτα του γκολ, σε φιλικό παιχνίδι στη νέα αθλητική καριέρα με τους Central Coast Mariners. 
  • Σοκ στην ΑΕΚ: Αφαίρεση τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ!. Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς στην ΑΕΚ για τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς τιμωρήθηκε με αφαίρεση τριών βαθμών, 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 73.250 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου