Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Μακελειό στην Κριμαία: Τρομοκρατική επίθεση σε κολέγιο με βόμβες και ένοπλους μασκοφόρους – 13 νεκροί


Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, 2018

Στόχος επίθεσης έγινε το πρωί τεχνικό κολέγιο στην πόλη Κερτς της Κριμαίας στη Ρωσία, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους  δεκατρείς άνθρωποι, ενώ 50 τραυματίστηκαν.
Η έκρηξη που σημειώθηκε στον χώρο της σχολής αρχικά αποδόθηκε σε διαρροή υγραερίου, ωστόσο από τις έρευνες που διεξήγαγε η Αντιτρομοκρατική διαπιστώθηκε ότι πυροδοτήθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που περιείχε μεταλλικά θραύσματα.
Παράλληλα, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο και για εισβολή ενόπλων που φορούσαν μάσκες και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, ενώ άλλοι πυροδοτούσαν εκρηκτικά.
«Υπήρξε πυροδότηση αγνώστου εκρηκτικού μηχανισμού», δήλωσε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής της Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι οι ερευνητές θεωρούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια. 

взрыв в техникуме

Όπως ανέφεραν ιατρικές πηγές, 34 από τους τραυματίες, στην πλειονότητά τους μαθητές, έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσκομείο. Μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία τεράστια έκρηξη και έσπασαν τα παράθυρα του κτιρίου.
«Είδα μασκοφόρους με όπλα να τρέχουν και να πυροβολούν»
«Έγινε έκρηξη, έσπασαν όλα τα τζάμια. Και στη συνέχεια ένοπλοι άρχισαν να τρέχουν γύρω γύρω, να ανοίγουν πόρτες και να πυροβολούν τους πάντες», δήλωσε στους αστυνομικούς  καθηγητής της σχολής, όπως αναφέρει το Russia Today. 
«Έγινε έκρηξη, έσπασαν όλα τα τζάμια. Και στη συνέχεια ένοπλοι άρχισαν να τρέχουν γύρω γύρω, να ανοίγουν πόρτες και να πυροβολούν τους πάντες», δήλωσε στους αστυνομικούς καθηγητής της σχολής, όπως αναφέρει το Russia Today. 
Ένας μαθητής, μάλιστα, δήλωσε, ότι είδε μασκοφόρους οπλισμένους με τυφέκεια να τρέχουν έξω από τις τουαλέτες λίγο μετά την έκρηξη. 
«Υπήρχαν πολλοί από αυτούς, αλλά δεν μπορώ να πω πόσοι. Πυροβολούσαν μαθητές και δασκάλους, όποιον έβρισκαν στο δρόμο τους. Χτύπησαν πολλούς, είδα έναν ή δύο ανθρώπους. Επίσης, πυροδοτούσαν εκρηκτικά», τόνισε ο μαθητής.


Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ρωσικών πρακτορείων ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κριμαία τον Απρίλιο του 2019 κι ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την έναρξη τακτικών επιβατικών πτήσεων ανάμεσα στη Συρία και τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας.
Η Ρωσία προσάρτησε το 2014 την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία προκαλώντας διεθνή κατακραυγή και κυρώσεις σε βάρος της από τις ΗΠΑ. Η Κερτς είναι το σημείο της χερσονήσου όπου καταλήγει μια γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη Ρωσία.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εγκαινίασε την γέφυρα για την οδική κυκλοφορία τον Μάιο φέτος, διασχίζοντάς την στο τιμόνι ενός φορτηγού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου