Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Σκοπιανό: Πολιτική σύγκρουση για τις αποκαλύψεις Wikileaks

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2018

Σφοδρή αντιπαράθεση σε πολιτικό επίπεδο πυροδότησε η αποκάλυψη του ιστότοπου Wikileaks, ο οποίος έδωσε στη δημοσιότητα τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που καταδεικνύει ότι η ΠΓΔΜ ήταν διατεθειμένη από το 2008 να δεχτεί το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» υπό την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζε την αναγνώριση της «μακεδονικής» ταυτότητας και γλώσσας.
Το τηλεγράφημα ουσιαστικά αποκαλύπτει πως οι κύριοι διαπραγματευτικοί στόχοι της ΠΓΔΜ δεν άλλαξαν ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία και επιτεύχθηκαν σε κάποιο βαθμό με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Μητσοτάκης: Ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια
Στον απόηχο της δημοσιοποίησης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβη σε δήλωση, στην οποία κατηγορεί τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας, Νίκο Κοτζιά και Πάνο Καμμένο ότι «θέλησαν να εμφανίσουν ως τάχα επιτυχία τους μία άκρως επιζήμια συμφωνία για την Ελλάδα, καθώς ικανοποίησαν όσα διαχρονικά ζητούσαν τα Σκόπια».
Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, προσθέτοντας ότι η αποκάλυψη «επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο αυτό που επισημαίνω όλους αυτούς τους μήνες».
Κοτζιάς: Ο Γκρούεφσκι παρίστανε ότι αποδέχεται έναν συμβιβασμό
Απαντώντας στην τοποθέτηση Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο κ. Γκρουέφσκι παρίστανε ότι αποδεχόταν έναν συμβιβασμό κοροϊδεύοντας τον διεθνή παράγοντα», «παράσταση την οποία επιβραβεύει η ΝΔ». Κατηγορεί μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη ότι «υιοθετώντας τις απατηλές διαβεβαιώσεις του κυρίου Γκρούεφσκι δείχνει το πως συμπορεύεται με τον άνθρωπο που διεκδικούσε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Σκοπιανός».
ΣΥΡΙΖΑ: Οψιμος «Μακεδονομάχος» ο κ. Μητσοτάκης
Ανακοίνωση, με αφορμή τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο κ. Μητσοτάκης «έχει γίνει πια τελείως προβλέψιμος».
Τώρα που κατέρρευσαν τα διάφορα καταστροφολογικά σενάρια στο πεδίο της οικονομίας,  είναι αναμενόμενο ότι  θα προσπαθούσε  να εμφανιστεί, για μια ακόμα φορά, ως  όψιμος  «μακεδονομάχος»,  εξαιτίας της επικείμενης παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ σε λίγες μέρες», τονίζει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:
«Μικρή σημασία έχει ότι ξέθαψε μια παλαιότερη διαρροή των  WikiLeaks, κι ότι στα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα η τότε ηγεσία της ΠΓΔΜ  επεδίωκε να χρησιμοποιεί το συνταγματικό της όνομα για εσωτερική χρήση.  Άλλωστε, τι αξία έχει για τον κ. Μητσοτάκη η αλήθεια, μπροστά σε μια βαρύγδουπη δήλωση;»
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου