Χάος επικρατεί στη Θεσσαλονίκη καθώς σημειώνονται νέα επεισόδια, αυτή τη φορά μπροστά από το Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης και στην οδό Νικολαου Γερμανού.
Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν. Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε απορρίμματα μπροστά στο Βασιλικό Θέατρο, ενώ κατέβασαν και μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, καθώς η αστυνομία προχώρησε και πάλι στη χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης, σε μια προσπάθεια να απωθήσει τους διαδηλωτές, οι οποίοι με τη σειρά τους αποδοκίμασαν έντονα τους άνδρες των ΜΑΤ.
Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε και το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΑΑΣ, πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και αντιεξουσιαστές, ενώ μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.
TA NEA