Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Γουίλμπουρ Ρος υπεξαιρούσε εκατομμύρια από συνεργάτες του, λέει το «Forbes»


Ο κ. Ρος θα αντιπροσωπεύσει τις ΗΠΑ στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.  Ακούγεται ακόμα ότι είχε τράπεζα στη Κύπρο όπου γινόταν ξέπλημα χρήματος!


NEA YOΡΚΗ. Υποθέσεις οικονομικής εξαπάτησης ύψους άνω των 120 εκατομμυρίων, με θύτη τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, και θύματα πρώην συνεργάτες του, αποκάλυψε σε ένα πρόσφατο δημοσίευμά του το περιοδικό «Forbes».
Οι υποθέσεις αυτές ήρθαν στην επιφάνεια με αφορμή την μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος τού Ρος ένας πρώην συνεργάτης του στην εταιρεία «WL Ross & Co». Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Στόρπερ, ο οποίος για περίπου δέκα χρόνια εργαζόταν για τον Ρος στην εταιρεία αυτή και ο οποίος τον κατηγορούσε ότι ο νυν υπουργός Εμπορίου μετέφερε στον εαυτό του ποσά που ανήκαν σε εκείνον (τον Στόρπερ) και μετά προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα.
Οπως γράφει το «Forbes», δύο εβδομάδες προτού η υπόθεση εκδικαστεί, οι δύο άνδρες ήρθαν σε συμβιβασμό, του οποίου η ύπαρξη δεν αναφέρθηκε ποτέ, ενώ οι όροι του παραμένουν μυστικοί.
Η έρευνα που πραγματοποίησε το «Forbes» για αρκετούς μήνες, μιλώντας μάλιστα με 21 πρόσωπα που γνωρίζουν τον Ρος, αποκάλυψε το εξής: πολλά άτομα που είχαν συνεργαστεί με τον νυν Υπουργό Εμπορίου υποστηρίζουν ότι εκείνος τους έκλεψε χρήματα με τον ίδιο τρόπο που φέρεται να το είχε κάνει με τον Στόρπερ. Το συνολικό ποσό μάλιστα ξεπερνάει τα 120 εκατομμύρια δολάρια.
Ο ίδιος βέβαια διαψεύδει ότι έχει κάνει κάτι τέτοιο. «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει λάβει ποτέ κάποια μέτρα εναντίον μου», σημειώνει ο κ. Ρος σε ανακοίνωσή του, παραλείποντας ωστόσο να αναφέρει το πρόστιμο των 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων που επεβλήθη στην εταιρεία του το 2016. Στην ίδια ανακοίνωση ο Υπουργός Εμπορίου επισημαίνει ότι μια αγωγή εναντίον του απερρίφθη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει ότι αυτή την περίοδο η αγωγή αυτή βρίσκεται στη διαδικασία του Εφετείου. Παράλληλα, ο Ρος επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε συμβιβασμό με δύο υποθέσεις (συμπεριλαμβανομένης αυτής του Στόρπερ) αλλά αρνήθηκε να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις υποθέσεις αυτές.
Οσοι συναλλάσσονται με τον Γουίλμπουρ Ρος, σύμφωνα πάντα με το «Forbes», σε γενικές γραμμές περιγράφουν έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει εμμονή με τα χρήματα και ο οποίος -προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς του- δεν διστάζει να διαστρεβλώσει την αλήθεια. «Χρησιμοποιεί όποια εξουσία έχει για να αρπάξει περιουσιακά στοιχεία», είναι τα λόγια του Ασερ Εντελμαν, που είναι χρηματιστής στη Νέα Υόρκη. Ενας πρώην συνεργάτης τού Ρος είναι πιο ευθύς: «Είναι παθολογικός ψεύτης».
Κατά το «Forbes», ο Ρος πίστεψε σε κάποιο σημείο της ζωής του ότι τα χρήματα ή τουλάχιστον η αύρα τους, μεταφράζονται σε εξουσία. Παλαιότερα, το περιοδικό είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο τεκμηρίωνε το πώς για χρόνια ο νυν Υπουργός Εμπορίου παρουσίαζε ουσιαστικά μια ψευδή περιουσιακή κατάσταση για εκείνον προκειμένου να εμφανίζεται ψηλά στον σχετικό κατάλογο με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στην Αμερική, αλλά και στον Κόσμο όλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου