Σε «αστακό» μετατρέπεται σιγά-σιγά η Θεσσαλονίκη ενόψει της 83ης ΔΕθ, με την πόλη να αναμένεται να βιώσει πρωτόγνωρα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στον φετινό σχεδιασμό για τα μέτρα ασφαλείας συμμετείχαν πράκτορες του FBI στους οποίους δόθηκε το δικαίωμα εποπτείας σε κέντρα επιχειρήσεων και στις κάμερες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης στελέχη της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η αμερικανική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο βαθμό, όχι όμως από τον αντιπρόεδρο Mαικ Πένς, αλλά από τον Υπουργό Εμπορίου Γουιλμπορ Ρος.
Η 83η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης έχει άρωμα Αμερικής, με τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως Facebook, Google, ΜIcrosoft και Lockheed Martin να στήνουν ήδη τα περίπτερά τους, δημιουργώντας ένα επιπλέον πονοκέφαλο στην Ελληνική Αστυνομία.
Σε ευρεία σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ αποφασίστηκε τα μέτρα να είναι αυστηρά και να «προλαμβάνουν» τα ενδεχόμενα επεισόδια πριν από την έναρξή τους. Σημειώνεται τέλος ότι η φετινή έκθεση αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας με τη συμμετοχή 1.500 εκθετών ενώ η επισκεψιμότητα αναμένεται να καταρρίψει το περσινό ρεκόρ των περίπου 264.000 επισκεπτών.
Πηγή:΅ΤΑ ΝΕΑ