Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Eν ψυχρώ δολοφονία Ζαφειρόπουλου – Στο σκαμνί πέντε κατηγορούμενοι


Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2018

Η εν ψυχρώ δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας, έρχεται πάλι στο προσκήνιο. Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου καλούνται να βρεθούν σήμερα πέντε κατηγορούμενοι, αντιμέτωποι με βαρύτατα κακουργήματα.
Πρόκειται για τους Μικέλα Κάστριοτ, Αλέξανδρο Μάτα, Κλοντιάν Λεκοτσάι, Άρμπερ Μπάκο και Όλντι Ντούλτσε, οι οποίοι φέρονται να συυμμετείχαν με κάποιο τρόπο στο φονικό που συγκλόνισε το νομικό κόσμο. Οι δύο πρώτοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, ληστεία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ οι υπόλοιποι φέρονται ότι ήταν οι ηθικοί αυτουργοί της ανθρωποκτονίας.
Τόσο ο Αρ. Μπάκο όσο και ο Όλντι Ντούτσε έχουν ήδη στο ενεργητικό τους μία ποινή κάθειρξης 22 και 23 ετών αντίστοιχα, καθώς έχουν καταδικαστεί και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλο, του δικηγόρου που είχε την ιδιότητα του πολιτικώς ενάγοντα στη δίκη της Energa – Hellas Power.
Συνδετικός κρίκος στις υποθέσεις αυτές είναι ο καταδικασθείς Αρ. Φλώρος, σε βάρος του οποίου εκτός από ποινή 21 ετών για την Ενέργκα, έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών για την υπόθεση Αντωνόπουλου. Αλλά και στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου έχει γίνει επίκληση του ονόματός του, αφού ο κατηγορούμενος Μικέλα Κάστριοτ έχει υποστηρίξει πως η σχέση του Αρ. Φλώρου με το γνωστό ποινικολόγου (σ.σ. τον εκπροσωπούσε στην υπόθεση Energa) ήταν αυτή που οδήγησε στην στοχοποίησή του.

Για 20.000 ευρώ

«Πριν από 1-2 μήνες με πήρε τηλέφωνο ένας συμπατριώτης μου από τη φυλακή και μου είπε ότι θα μου έδινε 20.000 ευρώ για να πυροβολήσω στο πόδι το δικηγόρο του Φλώρου. (…) Ο δικηγόρος αυτός, απ’ ότι μου είχε πει ο Ολντι Ντουλτσε ήταν πολύ δεμένος με τον Φλώρο και θα έπαιρνε το μήνυμα σίγουρα ο Φλώρος. Από ό,τι έμαθα, ο Ολντι, είχε τσακωθεί στο παρελθόν με τον Φλώρο στη φυλακή και ήθελε να τον εκδικηθεί, ενώ παράλληλα ήθελε να του φάει 3-4.000 ευρώ, γιατί ήξερε ότι έχει πολλά χρήματα» ανέφερε προανακτικά ο Μ. Κάστριοτ.
Περιγράφοντας τί έλαβε χώρα μέσα στο δικηγορικό γραφείο στην οδό Ασκληπιού, κατέθεσε ανάμεσα σε άλλα: «Λίγο μετά βγάλαμε τα όπλα, βάλαμε γάντια και ο «μικρός» είπε στο Ζαφειρόπουλο ότι ήρθαμε για τον πελάτη του, τον Φλώρο. Του ζητήσαμε τη διεύθυνση του Φλώρου, για να κάνουμε τον Φλώρο να φοβηθεί περισσότερο μόλις το μάθαινε (…) Ο «μικρός» πήρε το συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου και τον πήγε σε ένα άλλο γραφείο. Κάποια στιγμή άκουσα τον «μικρό» να μου λέει να του ρίξω μια στο πόδι και μετά να λέει γρήγορα, γιατί κλειδώνει η πόρτα. Εγώ φοβήθηκα ότι θα κλειστούμε μέσα και τον πυροβόλησα μια φορά στοχεύοντάς τον χαμηλά. Όμως καθώς γύρναγα για να φύγω, σηκώθηκε το χέρι μου πιο ψηλά και τον πέτυχα νομίζω στην κοιλιά».
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου