Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Παπαδόπουλος είχε πει στον Κοτζιά ότι οι Ρώσοι είχαν e-mail της Χίλαρι


Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2018



Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη σύζυγό του Simona Mangiante καταφθάνουν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο την Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου, 2018. (AP Photo/Jacquelyn Martin)
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο ομογενής Γιώργος Παπαδόπουλος που είχε διατελέσει συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, είχε πει μεταξύ άλλων και στον Ελληνα υπουργό των Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά (στα τέλη Μαϊου του 2016), ότι ένας μυστηριώδης Μαλτέζος καθηγητής του είχε αποκαλύψει ότι οι Ρώσοι είχαν στην κατοχή τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον.
Τον ισχυρισμό αυτό έκανε ο Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε την Κυριακή στον ομογενή δημοσιογράφο, Γιώργο (Τζορτζ) Στεφανόπουλο, στην εκπομπή «This Week» του «ΑΒC», αλλά και σε εκπομπή του CNN που μεταδόθηκε την Παρασκευή. Οπως εξάλλου, προκύπτει, την αποκάλυψη αυτή είχαν κάνει οι δικηγόροι του και στο υπόμνημα που είχαν καταθέσει προ εβδομάδος στο δικαστήριο.
Ο Παπαδόπουλος ωστόσο, ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται να ενημέρωσε κάποιον από την καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ για την πληροφορία που του έδωσε ο καθηγητής Τζόσεφ Μίφσουντ.
Στην εκπομπή «This Week» ο Παπαδόπουλος δεν ανέφερε τον Κοτζιά με το όνομά του αλλά αναφέρθηκε σε αυτόν ως τον «Ελληνα υπουργό των Εξωτερικών» και παράλληλα παραδέχθηκε ότι είπε για τα email της Χίλαρι Κλίντον που φέρονται να είχαν οι Ρώσοι στην κατοχή τους και στον Αυστραλό διπλωμάτη Αλεξάντερ Ντάουνερ, με τον οποίο είχε συνάντηση στο Λονδίνο – το όνομα ωστόσο του Αυστραλού διπλωμάτη δεν περιέχεται στο υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Παπαδόπουλου.
Είναι άγνωστο αν ο Ελληνας υπουργός των Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, μετέφερε κάπου αλλού αυτή την πληροφορία που του εκμυστηρεύθηκε ο Παπαδόπουλος ενώ την ίδια στιγμή προκαλεί απορία το γεγονός ότι ο Παπαδόπουλος θυμάται να λέει για τις πληροφορίες του Μίφσουντ στον Κοτζιά και τον Ντάουνερ αλλά όχι σε κάποιον αξιωματούχο της καμπάνιας του Τραμπ.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή ο Παπαδόπουλος καταδικάσθηκε σε 14 ημέρες φυλακή επειδή είπε ψέματα στο FBI. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν ο πρώτος ο οποίος συνελήφθη από τον ειδικό ανακριτή κ. Ρόμπερτ Μόλερ και δήλωσε «ενοχή» για τη συμμετοχή του στο θέμα της ανάμιξης Ρώσων αξιωματούχων στις Προεδρικές εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ομάδα των εισαγγελέων του κ. Μόλερ ζητούσε ποινή φυλάκισης έξι μηνών για τον κ. Παπαδόπουλο, ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισης του πρότειναν μόνο δοκιμαστική επιτήρηση.
Να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή συνέντευξη στο ABC ο Παπαδόπουλος εμφανίστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Σιμόνα Μαντζιάντε η οποία παραδέχτηκε ότι η ομάδα ερευνών του ειδικού ανακριτή με εισαγγελικά καθήκοντα Ρόμπερτ Μόλερ υποπτευόταν πως ενδεχόμενα η ίδια να ήταν κατάσκοπος των Ρώσων.
Η Σιμόνα Μαντζιάντε απάντησε σε ερώτηση του Στεφανόπουλου σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από την ομάδα έρευνας του Μόλερ. «Ερωτηθήκατε σχετικά από την ομάδα του Ρόμπερτ Μόλερ και από την αρχή υποπτεύθηκαν ότι ίσως ήσασταν πράκτορας των Ρώσων. Από πού προέκυψε αυτό;».
Η Σιμόνα Μαντζιάντε απάντησε: «Προέρχομαι η ίδια από ένα πολιτικό υπόβαθρο. Εργάστηκα ως διπλωμάτης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αρκετά χρόνια κι αυτό μπορούσε να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι καλυμμένοι πράκτορες για κατασκοπευτική δράση».
Η ίδια πρόσθεσε ότι κατανοεί την ανησυχία για τον ρόλο της και για το πώς συνδέεται με τον σύζυγό της, αλλά αρνήθηκε ότι έχει κάποιες σχέσεις με τη Ρωσία.
«Φυσικά, η διασύνδεση αυτή θα μπορούσε να είναι ύποπτη. Πάντοτε δήλωνα ότι σέβομαι το ενδιαφέρον του Μόλερ για το προφίλ μου, επειδή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός ότι παντρεύτηκα τον Γιώργο Παπαδόπουλο εν μέσω αυτής της καταιγίδας» απάντησε χαρακτηριστικά η Μαντζιάντε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου