Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η… επίθεση των ομογενών


Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου, 2018



Ο Θανάσης Παπαδόπουλος προσπαθεί να πάρει το πακέτο των μετοχών του Ηρακλή.
Ομογενειακό χρώμα θα έχει σύντομα το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο καθώς δυο επιφανή μέλη της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ ο, ο Θανάσης Παπαδόπουλος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Φιλαδέλφεια και ο Μιχάλης Μπούσης που έχει τις επιχειρήσεις του στο Σικάγο, είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις τύχες του Ηρακλή και του ΟΦΗ, αντίστοιχα.
Και πρώτα ο Θανάσης Παπαδόπουλος ο οποίος από την στιγμή που δεν τα «βρήκε» με τον Θόδωρο Καρυπίδη για την «είσοδό» του στην ΠΑΕ Αρης, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί σε μια άλλη μεγάλη ομάδα της Θεσσαλονίκης, τον Ηρακλή.
Μάλιστα ο Θ. Παπαδόπουλος «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς τις διαδικασίες προκειμένου να πάρει την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την απόκτηση των μετοχών του «Γηραιού». Ηδη ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας πήρε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) έχοντας εξασφαλίσει τη σχετική άδεια, η οποία θα συμπεριληφθεί στον φάκελο που θα κατατεθεί στην ΕΕΑ.
Το προηγούμενο διάστημα ο Θ. Παπαδόπουλος, έστειλε 60.000 ευρώ, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να βοηθήσει τον Ηρακλή να καλύψει ορισμένες σημαντικές εκκρεμότητες, ενώ μέχρι την Πέμπτη (6/9) σκοπεύει να καταθέσει τις 320.000 ευρώ που είναι το ποσό το οποίο πρέπει να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ για να καλυφθεί το αρχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας. Τις κινήσεις του Θ. Παπαδόπουλου για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ηρακλής επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Ε.Κ.» ο στενός του συνεργάτης, Στάθης Καραντώνης.
Ο φάκελος του Θ. Παπαδόπουλου θα εξετασθεί από την ΕΕΑ στις 13/9, ενώ την Πέμπτη (6/9) θα εξετασθεί αυτός του Αιγύπτιου επιχειρηματία Καρίμ Σορούρ που επίσης δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον για να αναλάβει τον Ηρακλή. Πάντως με όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή ο Θ. Παπαδόπουλος είναι το μεγάλο φαβορί για να γίνει το «αφεντικό» του Ηρακλή.
Από την άλλη, στο τελικό στάδιο βρίσκονται και οι συζητήσεις των ανθρώπων του ΟΦΗ για την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ στον Μιχάλη Μπούση. Ο ίδιος πάντως δεν επιθυμεί να έχει τόσο ενεργό στην ΠΑΕ, λόγω των επαγγελματικών του υποχρεώσεων στην Αμερική.
Για τον λόγο αυτό έχει παρθεί η απόφαση να δραστηριοποιηθούν στην Κρητική ΠΑΕ οι Γιώργος Σαμαράς και Ηλίας Πουρσανίδης, με τον πρώτο να είναι αυτός που έριξε τις… γέφυρες μεταξύ των δύο πλευρών. Σε κάθε περίπτωση οι μεγαλομέτοχοι της ομάδας του Ηρακλείου έχουν πειστεί για τα σχέδια του Μπούση και έχουν συναινέσει από την πλευρά τους στην μεταβίβαση των μετοχών προς τον ομογενή επιχειρηματία. Ενδεικτικό γι’ αυτό είναι και η εξέλιξη που σημειώθηκε την Τετάρτη (5/9) με δυο εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ ΟΦΗ, τον Αντώνη Καράτζη και τον Μηνά Χαλκιαδάκη να προχωρούν μετά από συνάντηση που είχαν με τον Γιώργο Σαμαρά στην δωρεάν παραχώρηση των μετοχών τους, στον επιχειρηματία Μιχάλη Μπούση. Για το θέμα αυτό υπήρξε και σχετική ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΟΦΗ που ανέφερε: «Μετά από συνάντηση που είχαν οι βασικοί μέτοχοι της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925 Αντώνης Καράτζης και Μηνάς Χαλκιαδάκης, με τον Γιώργο Σαμαρά, παραχώρησαν δωρεάν τις μετοχές τους, στον επιχειρηματία Μιχάλη Μπούση, ο οποίος θέλει να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας μας. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να υπογράψουν την παραχώρηση των μετοχών τους και άλλοι μέτοχοι που έχουν συμφωνήσει με την πρόταση του υποψήφιου επενδυτή. Πάνω σε αυτό, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου