Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Οι "θεσμοί" επιστρέφουν την άλλη εβδομάδα

Μα δεν είπαν ότι "τέλος τα μνημόνια"; 

Επιστρέφουν στην Αθήνα οι θεσμοί - Τη Δευτέρα η πρώτη μεταμνημονιακή επίσκεψη
Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, 2018

Την ερχόμενη εβδομάδα επιστρέφει στην Αθήνα το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να συμμετάσχει μαζί με τους Ευρωπαίους εκπροσώπους των θεσμών στην μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι ο Πίτερ Ντόλμαν και στελέχη του Ταμείου θα βρεθούν στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα (10-14 Σεπτεμβρίου) και θα ενταχτούν στην ομάδα των θεσμών που θα διενεργήσει την πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδος στη βάση του ευρωπαϊκού πλαισίου της ενισχυμένης μετά προγραμματικής εποπτείας.
Το ΔΝΤ συμμετέχει ενεργά στη μετά προγραμματική εποπτεία με την επίκληση των υψηλών υπόλοιπων αποπληρωμών ύψους 10 δισ. ευρώ που έχει η Ελλάδα απέναντι του. Για το λόγο αυτό η συνεργασία του με τις ελληνικές αρχές θα είναι πιο συχνή από τον ετήσιο έλεγχο της υγείας της οικονομίας, στα πλαίσια της διαβούλευση του άρθρου 4.
Η μετά προγραμματική εποπτεία του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα προβλέπει την υποβολή δύο εκθέσεων στο Εκτελεστικό του Συμβούλιο, δύο φορές το χρόνο μέσα από τη διαδικασία των διαβουλεύσεων το άρθρου 4 και της δημοσίευση των ευρημάτων από την επισκόπηση της μεταμνημονιακής εποπτείας.
Στη βάση αυτή το ΔΝΤ θα ανακοινώσει προς το τέλος του 2018 τα ευρήματα του για την Ελλάδα και αυτά θα αξιολογηθούν από το Εκτελεστικό του Συμβούλιο στις αρχές του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου