Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Χιλιάδες επισκέπτες στο φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης

Του Θεοδώρου Καλμούκου

Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018

Η επικεφαλής της διοργάνωσης του Ελληνικού φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης Μαίρη Κληρονόμου-Κλίαρι με τον Λευτέρη Παπασλή υπεύθυνο της κουζίνας. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ. Χιλιάδες ομογενών από την περιοχή μείζονος Βοστώνης, αλλά και Αμερικανοί συμπολίτες μας, συνέρρεαν επί τρεις ημέρες στο ελληνικό φεστιβάλ του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης, το οποίο έγινε στον περίβολο του κοινοτικού κέντρου του, στο Μπρούκλαϊν.
Στην επιτυχία συντέλεσε και ο θαυμάσιος καιρός, αλλά και η σωστή διαφήμιση συμπεριλαμβανομένης και στην αγγλική έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα», «The National Herald».
Η διοργανωτική δύναμη και ψυχή του φεστιβάλ ήταν και φέτος η Μαίρη Κληρονόμου -Κλίαρι, για την οποία όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν.

Ο κ. Παναγιώτης Γερωγακόπουλος επικεφαλής του τομέα του γύρου πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του Οσκαρ Ρεράσο, Πώλα Κουκλή και Αρκάδιο Κουσέλο. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος
Η Μαίρη Κληρονόμου είναι ιδιοκτήτρια της εταιρίας Cleary Consultants Inc, εκ των πλέον κορυφαίων εταιρειών στο είδος της, η οποία ειδικεύεται στην εξεύρεση κατάλληλων εκτελεστικών διευθυντών, προέδρων και ανώτερων μεγάλων εταιρειών και η οποία είναι άνθρωπος βαθιάς πίστης στην Εκκλησία και αφοσίωσης στον Ελληνισμό.
Οπως είπε στον «Ε.Κ.», «το φεστιβάλ πηγαίνει πολύ καλά, κάθε χρόνο γίνεται καλύτερο. Πρέπει να είναι κάποιος δημιουργικός και να σκέπτεται μακριά. Να κάνει πράγματα που δεν τα κάνει κανένα άλλο φεστιβάλ».

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού ναού Βοστώνης π. Δημήτριος Τόνιας με την οικογένεια του, την πρεσβυτέρα Μεριάν, τα παιδιά του Κάθριν, Τζοσεφίνα και Ηλία και τον Τζακ Μπόσσο φοιτητή της Θεολογικής Σχολής. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας -Θεόδωρος Καλμούκος
Ενα από τα καινούργια πράγματα που καθιέρωσε είναι η Ταβέρνα, στην οποία διατίθετο χταπόδι στα κάρβουνα. «Η Ταβέρνα σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι στην Ελλάδα. Σκέφτηκα το σύνθημα εάν δεν μπορείς να πας φέτος στην Ελλάδα έλα στο φεστιβάλ του Καθεδρικού να ζήσεις την Ελλάδα».
Είπε ακόμα πως «το άλλο πράγμα που κάναμε φέτος ήταν οι πινακίδες των διαφόρων εταιρειών που μας έδωσαν χορηγίες». Οταν την ρωτήσαμε πόσο εξαρτάται οικονομικά ο Καθεδρικός από το φεστιβάλ, είπε ότι «αυτό είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων».
Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού π. Δημήτριος Τόνιας, είπε πως «το φεστιβάλ έχει επιτυχία» και συμπλήρωσε ότι «συγκεντρώνει την κοινότητα και γίνεται παράδοση γι’ αυτό είναι πολύ σπουδαίο που το έχομε κάθε χρόνο την ίδιες μέρες». Ανέφερε επίσης πως «πάντοτε προσθέτουμε και κάτι καινούργιο».

Η κυρία Μαρία Θεοδώρου -τρίτη απο αριστερά- με την παρέα της. Από αριστερά: Μαίρη Κρητικού, Μιχάλης Θεοδώρου, Σταμάτης Θεοδώρου, Μαίρη Κληρονόμου-Κλίαρι, Ειρήνη Θεοδώρου, και Ευλευθερία Παπασλή
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Η κυρία ελευθερία Παπασλή, η οποία ήταν στην επιτροπή υποδοχής, ήταν το χαμογελαστό πρόσωπο που αντίκριζαν οι επισκέπτες του φεστιβάλ. Είπε πως «το φεστιβάλ πηγαίνει πολύ καλά, έχουμε ωραίο καιρό, ο Θεός βοηθάει κι είχαμε τόσο ωραίες μέρες. Ερχονται πολλοί Αμερικανοί διότι έχουμε τα κολοκυθάκια που τα ζωγραφίζουν τα παιδιά, είναι όλα δωρεάν».
Η κυρία Παπασλή είναι ενορίτισσα του Καθεδρικού επί 52 χρόνια, ενώ υπηρέτησε επί 14 χρόνια στο κοινοτικό συμβούλιο. Ο σύζυγός της, ο κ. Δημήτρης Παπασλής διετέλεσε μέλος του κοινοτικού συμβουλίου και επίσης πρόεδρος. Σήμερα αμφότεροι ψάλλουν στη χορωδία».
Ο κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον γύρο, είπε: «Πηγαίνουμε πολύ καλά, έχουμε ωραίο κόσμο, ο καιρός όμορφος και ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που έχει έλθει και μας βοηθάει και υποστηρίζει». Συμπλήρωσε πως «είναι βοήθεια για την εκκλησία βέβαια, αλλά για να συγκεντρωνόμαστε και να γνωριζόμαστε κιόλας όλοι μαζί».
Ο κ. Γεωργακόπουλος κατάγεται από Αρκαδία και Μεσσηνία και είναι αρκετά χρόνια στον Καθεδρικό. Γνωρίζει από ψήσιμο γύρου διότι, όπως είπε, «είχα εστιατόριο πρώτα στο Needham επί τριάντα χρόνια και τώρα το πούλησα».
Η κ. Μαρία Θεοδώρου, η οποία είναι ενορίτισσα του Καθεδρικού ναού επί 55 χρόνια είπε πως «έχουμε μεγάλη επιτυχία, ευχαριστούμε την Μαίρη Κληρονόμου η οποία είναι επικεφαλής του φεστιβάλ. Χωρίς την Μαίρη δεν κάνουμε τίποτε, την αγαπούμε, κάνει υπέροχη εργασία, προσπαθεί για τα πάντα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι».
Η κ. Θεοδώρου είναι μία ευτυχισμένη μητέρα και γιαγιά. Ο ένας της γιος, ο Γιώργος, είναι κορυφαίος ιατρός χειρουργός ορθοπεδικός και ο άλλος, ο Μιχάλης, είναι δικηγόρος. Είναι επί πολλά χρόνια καθημερινή αναγνώστρια του «Εθνικού Κήρυκα».

Η διοργανώτρια του επιτυχημένου Ελληνικού Φεστιβαλ του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού Βοστώνης Μαίρη Κληρονόμου-Κλίαρι. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
«Λαμβάνω την εφημερίδα με την κατ’ οίκον διανομή στο σπίτι, μένω στο Jamaica Plain», μας είπε. Συμπλήρωσε πως «είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη διότι αν κάποια φορά δεν έλθει η εφημερίδα και τηλεφωνώ ανταποκρίνονται αμέσως».
Ο κ. Λευτέρης Παπασλής με καταγωγή από τη Νάουσα επί εξήντα χρόνια μέλος του Καθεδρικού, υπηρετεί στο κοινοτικό συμβούλιο επί σειρά ετών ήταν επί της κουζίνας. Οπως είπε, «το φεστιβάλ πηγαίνει πάρα πολύ ωραία, κάναμε καλή προετοιμασία, το περιβάλλον είναι υπέροχο, δόξα τω Θεώ ο καιρός είναι θαυμάσιος». Είπε πως «καθώς βλέπετε έχουμε και πολλούς νέους, αλλά και παιδιά τα οποία εκεί κάτω βάφουν τις κολοκύθες». Είπε πως «πρέπει να βοηθήσουμε, διαφορετικά δεν κρατιέται ο Καθεδρικός, δύο μήνες τώρα δουλεύομε εντατικά».
Και συμπλήρωσε πως «υπολογίζουμε να περάσει 8 με 10 χιλιάδες κόσμος». Για την πρόεδρο του φεστιβάλ Μαίρη Κληρονόμου σημείωσε πως «είναι πολύ δυναμική, έχει πολλές διασυνδέσεις και συγκεντρώνει πολλά χρήματα με τις διαφημίσεις από διάφορες εταιρείες» και συμπλήρωσε πως «τα μισά λεφτά του φεστιβάλ τα φέρνει η Μαίρη».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου