Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Διχασμένοι οι μαθητές στην Πηνεία: Αντί για Εφύρα πήγαν Σιμόπουλο!




 Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018

“Διχασμένη” εμφανίστηκε χθες η μαθητική κοινότητα στην Πηνεία, αφού τα προβλήματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα με την στέγαση του Γυμνασίου Σιμοπούλου, αναδείχθηκαν και κατά την τέλεση του Αγιασμού με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.
Το Γυμνάσιο Σιμοπούλου επισήμως έχει μεταφερθεί στην Εφύρα και έχει μετονομαστεί σε Γυμνάσιο Εφύρας. Ο Αγιασμός τελέστηκε κανονικά χθες στο σχολείο, με την μόνη διαφορά ότι η συμμετοχή ήταν… ελάχιστη!


Οι καθηγητές ήταν στις θέσεις τους, οι ιερείς έδωσαν το παρών, όπως επίσης το παρών έδωσαν ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Γεωργόπουλος και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εφύρας Άγγελος Πετρόπουλος, καθώς και αστυνομικοί για την επιβολή της τάξης εφόσον χρειαζόταν, ωστόσο το παρών δεν το έδωσαν οι μαθητές.
Έδειξαν την διαφωνία τους
Στο σχολείο κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εμφανίστηκε ένας μικρός αριθμός μαθητών. Οι περισσότεροι μαθητές του Γυμνασίου, επέλεξαν να παραμείνουν στο Σιμόπουλο, εκεί όπου λειτουργούσε μέχρι προ ημερών το σχολείο, και παρακολούθησαν τον Αγιασμό για το νέο σχολικό έτος στο χώρο του Γενικού Λυκείου Σιμοπούλου, αντιδρώντας έτσι στην μεταφορά του σχολείου και εκφράζοντας την διαφοροποίησή τους.
Σε καμία σχολική μονάδα δεν παρατηρήθηκε κάποιο πρόβλημα, ωστόσο το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν οι μαθητές από εδώ και στο εξής, αφού το σχολείο έχει πλέον μεταφερθεί στην Εφύρα.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Εφύρας Άγγελος Πετρόπουλος, υποστήριξε ότι δεν συμμετείχαν όλοι οι μαθητές στον Αγιασμό γιατί παρεμποδίστηκαν όπως είπε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σιμοπούλου και κατοίκους της περιοχής και κατήγγειλε ότι μπλόκαραν τα λεωφορεία για να μην μεταβούν στην Εφύρα.



Κληθείς να απαντήσει στα καταγγελλόμενα ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σιμοπούλου Νίκος Αργυρόπουλος, ανέφερε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και κάλεσε τον πρόεδρο της Εφύρας να αποδείξει ότι παρεμποδίστηκαν τα λεωφορεία να μεταφέρουν τους μαθητές.
Πάντως, ούτε η Αστυνομία αλλά ούτε και το ΚΤΕΛ επιβεβαιώνουν ότι υπήρξε κάποιο πρόβλημα και επισημαίνεται ότι όλα κύλησαν ομαλά ως προς την μεταφορά.
Σε ότι αφορά τους Αγιασμούς στο Γυμνάσιο Πηνείας και στο δημοτικό της Εφύρας, είχαν χαρακτήρα εγκαινίων, ο κ. Μπαξεβανάκης ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους και εμφανίστηκε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη, ενώ υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει τις υποδομές των δύο σχολείων και ανάλογη υπόσχεση έδωσε και ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Να σημειωθεί ότι μέχρι να λειτουργήσει κανονικά το κυλικείο στο Γυμνάσιο στην Εφύρα, ανέλαβε ο πρόεδρος Άγγελος Πετρόπουλος και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, να καλύψουν με νερά και τα απαραίτητα τους μαθητές, εντελώς δωρεάν.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου