Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Χιλιάδες επισκέπτες στο φεστιβάλ του Αγίου Γεωργίου Λιν Μασαχουσέτης

Του Θεοδώρου Καλμούκου 

Δευτέρα, LABOR DAY, 3 Σεπτεμβρίου, 2018
Ο π. Γεώργιος Τσουκαλάς πλαισωμένος από τους Αλίκη Ταξίαρχου, Ρουθ Μοραγέμου, Γεώργιο Μοραγέμο, Ανδρέα Ταξίαρχο, Βασίλειο Μανιά. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος
ΒΟΣΤΩΝΗ.-Ο επί 22 έτη ιερατικός προϊστάμενος της ιστορικής κοινότητας Αγίου Γεωργίου του Λιν, π. Γεώργιος Τσουκαλάς, στα πλαίσια του ετήσιου ελληνικού φεστιβάλ της κοινότητας, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «εδώ είναι συνδυασμός Κωνσταντινουπόλεως και Ελλάδας, τα δύο πόδια μας». Ευχήθηκε «σύντομα να έλθει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην Αμερική να μας φέρει την αγάπη του, να μας αγαπήσει και να μας ενώσει. Να δείξει το κύρος της Εκκλησίας, την αγάπη και την στοργή του για την Επαρχία της Αμερικής που πονάει». Πρόσθεσε «να έλθει εδώ στον Άγιο Γεώργιο του Λιν, να λειτουργήσει, να τον υποδεχθούμε και να τον αγκαλιάσουμε σαν πάτερα μας να μας αγκαλιάσει, πονάμε».


Για το φεστιβάλ είπε, «ωραιότατο, άλλη μία φορά αντλούμε από την αθάνατη Ελλάδα, να γευόμαστε την ελληνική φιλοξενία και να καλωσορίζουμε τους φίλους αλλά και ξένους που έρχονται να μας τιμήσουν με την αγάπη μας, με την αγκαλιά μας και να τους λέμε αυτό θα πει Ελλάδα». Συμπλήρωσε «εργαζόμαστε να κρατήσουμε όσα βλέπετε εδώ, οι ενορίτες του Αγίου Γεωργίου είναι αφοσιωμένοι στα ελληνικά ήθη και έθιμα». Στην ερώτηση αν είναι η κοινότητα ενωμένη, είπε, «και βέβαια είναι» και τόνισε «οι ενορίες κρατούν την ενότητα και οι ιερείς αγωνίζονται, είναι ήρωες διότι έχομε δώσει ιερή υπόσχεση να διατηρήσουμε την Ορθόδοξη Πίστη και την ελληνική παράδοση».
Ομάδα εθελοντών στον τομέα της σαλάτας. Διακρίνονται οι κύριοι Κώστας Σιδερίδης, Γεώργιος Πυλιώτης και Παναγιώτης Κάτσος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Πολλές ελληνικές σημαίες είχαν στηθεί εκατέρωθεν στην είσοδο του χώρου του φεστιβάλ, υποδεχόταν τους επισκέπτες και υπενθύμιζαν σε όλους την Ελλάδα. Οι επισκέπτες αντίκριζαν τον περικαλλή ναό του Αγίου Γεωργίου στους ιστούς του οποίου κυμάτιζαν οι σημαίες της Ελλάδος, της Αμερικής, της Μασαχουσέτης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Η διαρκής καλοκαιρία προσείλκυσε χιλιάδες επισκέπτες ομογενείς μας από την πόλη του Λιν, τις γειτονικές πόλεις, τη Βοστώνη ακόμα και από το Ωλμπανι της Νέας Υόρκης, αλλά και αμερικανούς συμπολίτες μας οι οποίοι περιμένουν κάθε χρόνο με λαχτάρα το φεστιβάλ του Αγίου Γεωργίου.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου του Αγίου Γεωργίου Λιν κ. Κώστας Σπηλιάκος.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου, κ. Κώστας Σπηλιάκος με καταγωγή από την Αστόρια Ν.Υ. είπε, «η κοινότητα πηγαίνει πολύ καλά, έχομε καλό ιερέα τον π. Γεώργιο, όλοι εδώ εργάζονται πολύ σκληρά. Ευχαριστούμε τον «Εθνικό Κήρυκα» που μας τιμά και μας αναγνωρίζει στην κοινωνία».
Χιλιάδες επισκέπτες  στο φεστιβάλ του Αγίου Γεωργίου Λιν Μασαχουσέτης
Οι κύριοι Δημήτρης Σκάλκος και Δημήτρης Διαρτζίκης εργαζόταν ακούραστα πολλές ώρες την ημέρα, κατά το τριήμερο φεστιβάλ της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου Λιν.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος

Ο κ. Κώστας Σιδερίδης, Αρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη είπε πως «το φεστιβάλ πηγαίνει πολύ ωραία, έχομε πολύ κόσμο, ευτυχώς έχομε πολύ καλό καιρό, έχομε και μεγάλη τέντα φέτος που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ, το φαγητό είναι νοστιμότατο όπως πάντοτε. Το φεστιβάλ είναι κάτι που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο και όλοι βοηθούμε, έχομε πολλούς επισκέπτες κάπου δέκα με δέκα πέντε χιλιάδες επισκέπτες».
Ο κ. Σιδερίδης ο οποίος βρίσκεται στην κοινότητα του Αγίου Γεωργίου 19 χρόνια, είπε, «καλά πάμε μια χαρά, ο π. Γεώργιος είναι πολύ καλός, μας βοηθάει πολύ».
Ο κ. Δημήτριος Σκάλκος είπε «ευλογία Θεού, αγαπημένοι δουλεύομε για το καλό της ενορίας». Ο κ. Δημήτρης Διαρτζίκης τόνισε «κάνουμε το καλύτερο φεστιβάλ στη Νέα Αγγλία».
Ο πρωτοψάλτης του Αγίου Γεωργίου κ. Κώστας Παραγιός μ’ ένα κουτί λουκουμάδες στα χέρια είπε «έχει μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ, πολύς κόσμος και χτες και σήμερα. Εχομε πολύ νέο κόσμο φέτος, μας βοηθάει κι ο καιρός» και συμπλήρωσε «φάγαμε το φαγητό και σειρά των λουκουμάδων».
Ο κ. Αρθουρ Αργυρός ήταν επικεφαλής του ψησίματος του λουκουμάδων. Όταν τον ρωτήσαμε ποίο είναι το μυστικό των λουκουμάδων είπε «η υπομονή και το καλό μείγμα».
Ο κ. Ευάγγελος Λαγκωνάκης πλαισιωμένος από την οικογένεια του, τις αδελφές και τα ανίψια του. Διακρίνονται Βασιλική Λαγκωνάκη, Κατερίνα Γεροντή, Κωνσταντίνος Γεροντής, Αλεξ Υψηλάντης, Μαρία Μακνούλτι, Αριάνα και Ντόνοβαν Μακνούλτι, Χέδερ Λαγκωνάκη, Αλεξάνδρα, Νώντας και Δημήτριος Λαγκωνάκης.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο κ. Ευάγγελος Λαγκωνάκης ήταν παρών στο φεστιβάλ με την οικογένεια του, τις αδελφές του και τα παιδιά τους. Είπε πως «το φεστιβάλ είναι θαυμάσιο, πολύς κόσμος, μου αρέσει η μεγάλη τέντα που έχομε φέτος». Είπε ότι αυτή είναι η ενορία μου, βαφτίσθηκα και νυμφεύθηκα εδώ, τα παιδιά μου βαφτίσθηκαν εδώ, οι αδελφές μου».
Ο κ. Βασίλης Καυκάς με συγγενείς και φίλους. Διακρίνονται: Γιάννης Πολύμερος, Βασίλης Καυκάς, Παναγιώτα Στεφανοπούλου, Νίκος και Ελένη Καυκά, Γεράσιμος και Γεωργία Καυκά και Γεράσιμος και Αλέξης Καυκάς
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλης Καυκάς, είπε στον «Ε.Κ.» πως «βρισκόμαστε με συγγενείς και φίλους σε ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ του Ελληνισμού της Νέας Αγγλίας και χαίρομαι για τη συμμετοχή του κόσμου.
Η κυρία Βούλα Δημοπούλου από το Αρλιγκτον της Μασαχουσέτης με την εγγονούλα της Ευανθία.
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας- Θεόδωρος Καλμούκος
Η κυρία Βούλα Δημοπούλου με την εγγονή της Ευανθία από το Άρλινγκτον είπε, «έχομε φίλους και ήλθαμε να υποστηρίξουμε».
ο κ. Γιάννης Πολυδούρης ο οποίος είχε έλθει στο φεστιβάλ από την πόλη Ωλμπανι της Νέας Υόρκης
Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος
Ο κ. Γιάννης Πολυδούρης είχε έλθει από το Ωλπανι της Νέας Υόρκης, είπε πως, «έρχομαι κάθε χρόνο, η μητέρα μου γεννήθηκε στην διπλανή πόλη Σάλεμ το 1920 και ήταν η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα δασκάλα στην περιοχή του Ωλμπανι». Είναι συνδρομητής της αγγλόφωνης έκδoσης του «Ε .Κ.», The National Herald, και τόνισε «διαβάζω με πολύ ενδιαφέρον όλα τα θέματα για την Αρχιεπισκοπή».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου