Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Κέρδισε τις προκριματικές εκλογές ο Χρήστος Πάππας στο Νιου Χαμσάιρ (βίντεο)


Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2018



Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2018

Ο ομογενής υποψήφιος για την Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ κ. Χρήστος Πάππας από το Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ συνομιλεί με παιδιά σε σχολείο. Φωτογραφία Γραφείο κ. Χρήστου Πάππα
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο ομογενής υποψήφιος με το Δημοκρατικό Κόμμα για τη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Χρήστος Πάππας, από το Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, κέρδισε τις προκριματικές εκλογές της Τρίτης 11ης Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έχουν δοθεί μέχρι την ώρα που γράφεται το παρόν κείμενο, ο κ. Πάππας παίρνει 25.657 ψήφους, δηλαδή το 42 τοις εκατό των ψήφων σε 109 περιφέρειες από τις 114 συνολικά.
Ο κ. Πάππας, ο οποίος είναι εγνωσμένος ομοφυλόφιλος, είχε να ανταγωνισθεί με άλλους δέκα συνυποψηφίους του από το Δημοκρατικό Κόμμα, συμπεριλαμβανομένου και του κ. Λέβι Σάντερς, γιου του πρώην Προεδρικού υποψηφίου Μπέρνι Σάντερς.
Τις προκριματικές από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κέρδισε ο Αφροαμερικανός Εντι Εντουαρτς πρώην αρχηγός Αστυνομίας με 21.767 ψήφους ή 48%, οπότε στις εκλογές του Νοεμβρίου το Νιου Χαμσάιρ θα γράψει ιστορία διότι για πρώτη φορά η έδρα θα κριθεί ανάμεσα σε έναν Ελληνοαμερικανό και σε έναν Αφροαμερικανό.
Την επινίκιο ομιλία του, ο κ. Πάππας την έκανε στο εστιατόριο του «Puritan Backroom» λέγοντας πως «στο τέλος της ημέρας αυτές οι εκλογές είναι τι μπορούμε να πετύχουμε και ποιοι είμαστε» και συμπλήρωσε πως «πρέπει να πούμε δυνατά και ξεκάθαρα τούτο το φθινόπωρο πως δεν ζούμε στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή η χώρα εξακολουθεί να ανήκει σε όλους μας».
Η επινίκια ομιλία του κ. Πάππα καθυστέρησε αρκετά αν και ήταν φανερό από πολύ νωρίς ότι θα ήταν ο νικητής, διότι έπρεπε να τηλεφωνήσει και να συνομιλήσει με όλους και τους άλλους δέκα συνυποψηφίους του που τους είχε κερδίσει, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η κυρία Μόρα Σάλιβαν, πρώην ανώτερη αξιωματούχος στην κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η οποία βγήκε δεύτερη με μεγάλη διαφορά από τον κ. Πάππα.
Ο κ. Πάππας στην ομιλία του είπε ακόμα πως «πάντοτε εμπιστεύομαι τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ ότι θα κάνουν τη σωστή επιλογή και ιδού, δεν αποκαρδιώθηκα».
Πρόσθεσε πως «η εποχή της εξαπάτησης, της διαίρεσης και της μικροπρεπούς πολιτικής τελείωσε και πλησιάζει η πολιτική της αξιοπρέπειας, της ενότητας και της προόδου». «Αλλά -συνέχισε- δεν θα φτάσουμε εκεί εάν δεν επιτύχουμε στις 6 Νοεμβρίου. Γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε μία ευρεία βάση συνεργασίας των Δημοκρατικών, ανεξάρτητων και Ρεπουμπλικανών και να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε όταν προσέχουμε ο ένας τον άλλον».
Εν τω μεταξύ, μία ώρα αργότερα από τότε που είχε κριθεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα των εκλογών η κυρία Μόρα Σάλιβαν μίλησε στους υποστηρικτές της και έδωσε την υποστήριξή της (endorsed) στον κ. Πάππα.
Είπε ότι «η κοινή μας αποστολή ως πολιτών του Νιου Χαμσάιρ και ως Αμερικανών είναι πολύ πιο σπουδαία. Αυτές οι εκλογές δεν είναι για μένα, δεν είναι για κανέναν από εμάς, αλλά είναι γι’ αυτό που είναι σε διακινδύνευση στη χώρα μας».
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυκας» δημοσίευσε αποκλειστική του συνέντευξη το περασμένο Σαββατοκύριακο 8 – 9 Σεπτεμβρίου 2018.
Ο κ. Χρήστος Πάππας είναι 38 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάντσεστερ του Νιου Χαμσάιρ, είναι επιχειρηματίας συνεχίζοντας την ιδιοκτησία του ιστορικού εστιατορίου «Puritan Backroom» το οποίο διανύει την τέταρτη γενεά τώρα με τον κ. Χρήστο Πάππα. Είναι συνιδιοκτήτης με τον πατέρα του στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται στην κατοχή της οικογένειας επί 101 χρόνια.
Το ξεκίνησε ο προ-προ πάππους του το 1917. Είπε στη συνέντευξή του ο κ. Πάππας πως «ήταν μετανάστης από το χωριό Λιβάδι Ελασσόνας κι εγώ είμαι τέταρτη γενιά που το συνεχίζω. Ηλθε το 1906 στην Αμερική αναζητώντας μία καλύτερη ζωή την οποία βρήκε εδώ κι εγώ σήμερα στέκομαι πάνω στους δικούς του ώμους. Απασχολούμε περί τους 230 υπαλλήλους και είμαστε ένα από τα μεγαλύτερα ανεξάρτητα εστιατόρια στην πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ».
Ξεκίνησε την ανάμειξή του στα κοινά με την εκλογή του το 2002 ως πολιτειακός βουλευτής επί δύο θητείες, εκλέχτηκε ταμίας της κομητείας του Hillsborough, ενώ από το 2013 εκλέχτηκε μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Νιου Χαμσάιρ.
Είπε ότι «είμαι πολύ υπερήφανος για την κληρονομιά που έχω και θέλω να επανασυνδεθώ και πάλι με την κληρονομιά μου πηγαίνοντας στην Ελλάδα και επισκεπτόμενος το χωριό των συγγενών μου από το οποίο κατάγονταν» και ότι «αυτή η ιστορία είναι μέρος από αυτό που είμαι. Εχω επισκεφθεί την Ελλάδα πολλές φορές».
Ανέφερε ακόμα πως «η Ορθοδοξία είναι σπουδαίο πράγμα για μένα και χρειαζόμαστε κι άλλες φωνές στο Κογκρέσο για να υψώνουν τη φωνή τους για τη θρησκευτική ελευθερία του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου