Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018

Τέλειωσαν τα χρονικά περιθώρια

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018


Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος οι Μητροπολίτες Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, Βοστώνης Μεθόδιος, Πίτσμπουργκ Σάββας καθώς επίσης ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου και ο Τόμας Λέλον αντιπρόεδρος της Εφορίας, ακούνε προσεκτικά τον Ευστάθιο Βαλιώτη που ομιλεί μετά την λήψη του επίτιμου διδακτορικού στην τελετή της αποφοίτησης της Θεολογικής Σχολής. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας-Θεόδωρος Καλμούκος.
Ανάλυση
Η εκ νέου προτροπή για δεύτερη φορά -η πρώτη ήταν στο τέλος Μαΐου- του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο να υποβάλλει οικειοθελώς την παραίτησή του όπως έγραψε στις 31 Αυγούστου 2018 ο «Εθνικός Κήρυκας», σηματοδοτεί ότι βρισκόμαστε «μικρόν προ του τέλους» εξελίξεων στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Θαρρώ πως έχουν τελειώσει όλα τα χρονικά περιθώρια από τη στιγμή που ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είπε επίσημα εν Συνόδω στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο «Αγιε Αμερικής έχετε κάνει μία αξιόλογη ποιμαντορία τόσα χρόνια και τώρα κινδυνεύετε στα τέλη της Αρχιεπισκοπίας σας να εκθέσετε τον εαυτό σας. Σας καλώ να αναλογιστείτε αν όχι την προσωπική σας υστεροφημία και αξιοπρέπεια, να σκεφθείτε το κύρος της Εκκλησίας, στο πνεύμα και αυτών που σας είπα και στην προηγούμενη συνεδρία της Συνόδου και να πράξετε ανάλογα», υπενθυμίζοντάς του την πρόταση να υποβάλλει εθελουσίως την παραίτησή του.
Με αυτή την ευσχήμονα και ευγενική προτροπή ο Πατριάρχης προσπάθησε να διασώσει όχι μόνο την υστεροφημία και την αξιοπρέπεια του ίδιου του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου, αλλά και το κύρος της Εκκλησίας, πλην όμως ο Αρχιεπίσκοπος δυστυχώς αποδεικνύει ότι είτε δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, είτε ηθελημένα τώρα στα έσχατα θέλει να παράσχει πράγματα στην Εκκλησία γι’ αυτό και εξαγοράζει καιρό.
Είναι τραγικό αυτό που κληροδοτεί πίσω του έπειτα από μία εικοσάχρονη Αρχιεπισκοπία. Ιδού ένα σύντομο περίγραμμα: Καταλείπει μία Αρχιεπισκοπή κατ’ άμφω πτωχυμένη, ήτοι πνευματικά και οικονομικά, σε τέτοιο μάλιστα οικονομικό κατάντημα που αναγκάσθηκε να συνάψει τραπεζικό δάνειο βάζοντας ως εγγύηση τα κτίρια των γραφείων της για να αποπληρώσει χρέη. Καταλείπει τον ναό του Αγίου Νικολάου γιαπί αμπαρωμένο, προς μέγιστη αισχύνη της περήφανης Ομογένειάς μας, αλλά και γενικότερα του ελληνικού ονόματος σ’ όλα τα πέρατα της Γης. Καταλείπει τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης σε παραλυτική κατάσταση, αντί να την είχε αναδείξει στην πλέον κορυφαία Θεολογική Σχολή του Κόσμου. Λοιδορούν όσοι τον ακούν να λέγει συχνά-πυκνά ότι δεν είναι μόνο Αρχιεπίσκοπος, αλλά και ακαδημαϊκός.
Καταλείπει πέντε Ημερήσια Ελληνικά Σχολεία κλειστά και μία Ελληνική Παιδεία σκέτο τραγέλαφο.
Αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι το μέγεθος του εγωισμού από τον οποίο φαίνεται να κατατρύχεται δεν του επιτρέπει να δει το μέγεθος της καταστροφής και του αδιεξόδου και να απέλθει ευσχημόνως, αν και εδώ που τα λέμε εδώ που έφτασαν τα πράγματα λίγη σημασία πλέον έχει μία εθελούσια έξοδός του.
Ξεκάθαρα να πούμε πως μία και μόνο επιλογή έχει απομείνει στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, η εξής: Στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου να εισηγηθεί τη μετάθεση του Αρχιεπισκόπου κ. Δημητρίου σε άλλη Μητρόπολη και την εκλογή ενός ικανού ιεράρχη, ο οποίος να αγαπήσει και εμπνεύσει τον ένθεο ομογενειακό μας λαό για να περισωθεί ό,τι μπορεί να περισωθεί. Συνάμα είναι ευκαιρία να τολμήσει ο Πατριάρχης να μεταθέσει κι άλλους 3 – 4 Μητροπολίτες για να καθαρίσει κάπως η κατάσταση και να αναπνεύσει η Εκκλησία και η Ομογένεια. Αρκετά έκαναν για τη διάλυση των κοινοτήτων μας. Τώρα ας πάνε στα Μοναστήρια να προσεύχονται ή στα χρηματιστήρια να παίζουν μετοχές.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου