Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, 2018

  • ΔΕΘ 2018: Άγνωστος απείλησε με όπλο φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού Πρακτορείου. Φωτορεπόρτερ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων κατήγγειλε ότι διαδηλωτής που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, απείλησε με όπλο συναδέλφους του. .
  • ΔΕΘ 2018: Επεισόδια στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης (video). Λίγο μετά τις 19.00, μια ομάδα 100 περίπου νεαρών αποκόπηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. .
  • Κατέληξε το 10χρονο κοριτσάκι που είχε παρασυρθεί από αστυνομικό της Ζ. Το κορίτσι, παρέα με την αδερφή του, είχε προσπαθήσει να διασχίσει κάθετα το δρόμο και ο άνδρας της ΕΛΑΣ το παρέσυρε με τη μοτοσικλέτα του. .
  • Πάρος: Μία τραυματίας σε σύγκρουση ταχύπλοου με πλωτό συνοδείας κολυμβητών . Μία 59χρονη Αμερικανίδα τραυματίστηκε όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε με δύο Έλληνες συγκρούστηκε με πλωτό που συνόδευε αθλητές που συμμετείχαν σε κολυμβητικό αγώνα στο στενό Πάρου - Αντιπάρου. .
  • Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη Λευκίμμη Αλεξανδρουπόλης. Στο σημείο επιχειρούν 21 πυροσβέστες με έξι οχήματα, 28 άτομα πεζοπόρο, δύο καναντέρ και ένα ελικόπτερο. 

Κόσμος

  • NY Times: Πραξικόπημα κατά Μαδούρο συζήτησαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ. Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει με δριμύτητα εδώ και μήνες μια αυταρχική παρέκκλιση του καθεστώτος Μαδούρο, το οποίο είναι όλο και πιο απομονωμένο στην ήπειρο και αντιμέτωπο με σοβαρή οικονομική κρίση που έχει οδηγήσει στη μαζική έξοδο των πολιτών της Βενεζουέλας προς γειτονικές χώρες. .
  • Συνελήφθη γυναίκα για την επίθεση με μαχαίρι εναντίον άνδρα στο Μπάρνσλεϊ. Μία γυναίκα συνελήφθη σήμερα για επίθεση με μαχαίρι εναντίον ενός άνδρα στο κέντρο της πόλης Μπάρνσλεϊ, στη βόρεια Αγγλία, κατά τη διάρκεια ενός «σοβαρού επεισοδίου», ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία, την οποία συνέδραμε στην επιχείρησή της και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. .
  • Λονδίνο: Μητέρα έπεσε με το μωρό της στις γραμμές του μετρό και σώθηκε. Μία μητέρα με το παιδί της έπεσαν στις σιδηροτροχιές του μετρό στο Λονδίνο, κατά τη στιγμή που έφθανε ο συρμός, κατόρθωσαν όμως να βγούνε αλώβητοι, βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα κενό σημείο ανάμεσα στις γραμμές, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία μεταφορών. .
  • Λεωφορείο παρέσυρε στο θάνατο τουλάχιστον 21 ανθρώπους στην Ινδονησία. Το λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα βάθους 30 μέτρων. .
  • Σε θάνατο καταδικάστηκαν 75 ισλαμιστές στην Αίγυπτο. Καταδικάστηκαν για τις διαμαρτυρίες τους κατά του καθεστώτος Σίσι, το οποίο βρέθηκε στην εξουσία μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013. .

Πολιτική

  • ΚΙΝΑΛ για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Αμετανόητος και προκλητικός για την κοινή λογική . «Αμετανόητος και προκλητικός για την κοινή λογική ο κ. Τσίπρας, στην τελευταία του παράσταση ως πρωθυπουργός» σημειώνει, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής για την ομιλία του πρωθυπουργού στην 83η ΔΕΘ. .
  • Προβάδισμα στη ΝΔ με 10,9% δίνει δημοσκόπηση της MARC. Διευρύνεται το δημοσκοπικό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα της «ΜARC» για λογαριασμό του «Πρώτου Θέματος». .
  • ΝΔ για Τσίπρα στη ΔΕΘ: Κανείς δεν τον ακούει γιατί κανείς δεν τον πιστεύει. «Η αδιάφορη ομιλία του σε μία σιδηρόφρακτη πόλη με 5.500 αστυνομικούς ήταν το κύκνειο άσμα ενός κυνικού πρωθυπουργού που εξαπάτησε, ταπείνωσε, φτωχοποίησε και δίχασε του Έλληνες» αναφέρει η ανακοίνωση .
  • Τσίπρας: Εγκαινιάζω την πρώτη ΔΕΘ έξω από τα μνημόνια (video). "Τρία χρόνια μετά τη δύσκολη συμφωνία του Αυγούστου του 2015, είναι η πρώτη φορά που μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις και δικαιωθήκαμε", τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. .
  • Θεοχαρόπουλος: Συνεργασία με ΝΔ αν απομονώσει την δεξιά της πτέρυγα. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. .

Οικονομία

  • Αυτές είναι οι παροχές που έταξε ο Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι τρεις άξονες του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα της νέας εποχής είναι ανάκτηση της εργασίας, κοινωνικό κράτος και εμβάθυνση της δημοκρατίας οι τρεις άξονες του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα της νέας εποχής. .
  • Πρόταση για ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ONEX. Την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος χαιρέτισε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. .
  • Μηνύματα για στενότερη ελληνοαμερικανική συνεργασία από Ρος στην ΔΕΘ. .
  • Ρος: Η αμερικανική παρουσία στη ΔΕΘ δείχνει πίστη στο μέλλον της Ελλάδας. Οι αμερικανικές εταιρείες που συμμετέχουν στην ΔΕΘ «συμβάλλουν στο μέλλον της Ελλάδας και επιθυμούν να τη βοηθήσουν να πετύχει τους οικονομικούς της στόχους», είπε ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, ενόψει της έναρξης της Έκθεσης στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. .
  • Με δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας $267 δισεκ. απειλεί ο Τραμπ. Η απειλή Τραμπ προστίθεται στα σχέδια για δασμούς σε κινεζικές εξαγωγές αξίας 200 δισεκ. δολαρίων, και σημαίνει πως ο Λευκός Οίκος πάει να φορολογήσει το σύνολο των κινεζικών αγαθών που φτάνουν στις ΗΠΑ. .

Αθλητισμός

  • Όταν η στρογγυλή θεά κάθισε στο θρόνο της. Και ενώ όλος κόσμος κινείται σε ρυθμούς Nations League, το ποδόσφαιρο γιορτάζει σήμερα τα 130 χρόνια από την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, του πρώτου παγκοσμίως πρωταθλήματος. .
  • Με Μακέντα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός . Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το αυριανό φιλικό με τον Ατρόμητο βρίσκεται ο Φεντερίκο Μακέντα. .
  • Αποθέωση στο «Καμπ Νου» για το «αντίο» του Ναβάρο (φωτό - βίντεο). Την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του παραχώρησε ο Ναβάρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου