Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Μαρτυρία: Η Μακναμάρα έπινε και χόρευε πάνω σε καρέκλες πριν «αυτοκτονήσει». Λίγες ώρες πριν πεθάνει, η Μακναμάρα χόρευε και μιλούσε με φίλους της αναφέρει η Mail. .
  • Δικυκλιστής της ΕΛΑΣ παρέσυρε ανήλικο κορίτσι στη Θεσσαλονίκη . Το περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στο ύψος του ΙΚΕΑ. 
  • Θεσσαλονίκη: Πανελλαδική διαμαρτυρία ενστόλων στο κέντρο της πόλης (βίντεο). Στις τοποθετήσεις τους, οι ομιλητές ζήτησαν μεταξύ άλλων, την πλήρη συμμόρφωση της κυβέρνησης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επαναφορά των αποδοχών τους στα επίπεδα του 2012.
  • Ο Αρτέμης Σώρρας μίλησε live σε οπαδούς του έξω από τον Κορυδαλλό (βίντεο). Δεκάδες οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, συγκεντρώθηκαν απόψε έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από κάλεσμα που απηύθυνε ο ίδιος μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, ζητώντας την αποφυλάκισή του. 
  • Συγκλονιστικό βίντεο:Η στιγμή που ληστές εισβάλουν στα ΕΛΤΑ Κόκκινου Μύλου . Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από κάμερα ασφαλείας εμφανίζονται οι δύο δράστες, φορώντας κράνη, να εισβάλουν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μενίδι επί της οδού Φιλαδελφείας. 

Κόσμος

  • ΗΠΑ: Αστυνομικός μπήκε σε λάθος διαμέρισμα και σκότωσε τον ένοικό του. Η 26χρονη αστυνομικός δήλωσε στην κατάθεσή της ότι πίστευε ότι είχε μπει στο δικό της διαμέρισμα. Ετέθη σε διαθεσιμότητα και έρευνα διεξάγεται εις βάρος της από την αστυνομία του Ντάλας και τις υπηρεσίες του τοπικού εισαγγελέα. 
  • Νέα μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και δύο μέρες στη βόρεια Καλιφόρνια. Μια νέα, μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται εδώ και δύο ημέρες στη βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας ήδη κάνει στάχτη περισσότερα από 100.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές να κλείσουν έναν αυτοκινητόδρομο και να εκκενώσουν ορισμένες ζώνες που απειλούνται από τις φλόγες. 
  • Άκαρπη η σύνοδος της Τεχεράνης για την Ιντλίμπ. Φόβοι για μακελειό. Το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία δεν κατάφεραν σήμερα να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για το ζήτημα του Ιντλίμπ, του τελευταίου μεγάλου προπύργιου των ανταρτών στη Συρία, όπου η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι επίκειται μια ανθρωπιστική καταστροφή. 
  • Πομπέο σε Σκόπια: Η ιστορική συμφωνία των Πρεσπών θα οδηγήσει σε ευημερία . «Σας συγχαίρουμε για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, η οποία μόλις υλοποιηθεί, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία τον λαό της Μακεδονίας και ολόκληρη την περιοχή» .
  • DW: Success story στα Σκόπια μόνο με «ναι» στο δημοψήφισμα για τις Πρέσπες. Η Άνγκελα Μέρκελ και άλλοι κορυφαίοι πολιτικοί από τη Γερμανία και ολόκληρη την Ευρώπη επισκέπτονται τα Σκόπια. Στόχος τους: να στηρίξουν τη "συμφωνία των Πρεσπών" και την ένταξη της χώρας στις ευρω-ατλαντικές δομές. 

Πολιτική

  • Ζάεφ: Ο Τσίπρας μού είπε ότι ο ελληνικός λαός θα στηρίξει τη συμφωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στο σκοπιανό ομόλογό του ότι "ακόμη κι αν κάποιοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Ελλάδα αντιδρούν στη συμφωνία, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα τη στηρίξει" - Κουρτς: "Η ΕΕ δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τη 'Μακεδονία''".
  • Στόλτενμπεργκ στον ΣΚΑΪ: Η Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία των Πρεσπών. "Αυτή η συνεργασία έχει οικοδομηθεί βήμα προς βήμα και έχει αποβεί επωφελής για την Ελλάδα, για το σύνολο των Δυτικών Βαλκανίων, και τώρα είμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε ένα ακόμη βήμα, αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή" .
  • Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες. «Μόνο Ευρωπαίοι πραγματικοί, που σέβονται αυτές τις αρχές και αξίες μπορούν να φιλοδοξούν προς αυτήν την κατεύθυνση και καθένας μας μέχρι τότε, δίνει πραγματικά εξετάσεις», ανέφερε ο ΠτΔ. .
  • Διήμερο συλλαλητηρίων και διαδηλώσεων στην Θεσσαλονίκη λόγω ΔΕΘ. Τέσσερις μεγάλες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο και δύο για την Παρασκευή. .
  • Χατζηδάκης: Η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει Αργεντινή νούμερο δυο. Σύμφωνα με τον κ Χατζηδάκη η κυβέρνηση βλέπει ότι χάνει τις εκλογές και έρχεται να παραστήσει την καλή τάζοντας στους πάντες τα πάντα. 

Οικονομία

  • Καθησυχάζει ο Τσακαλώτος: Μην ανησυχείτε για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. Αν και η Ελλάδα δεν απασχόλησε το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών, στο περιθώριο της συνεδρίασης εκπρόσωποι των θεσμών προσέγγισαν τον υπουργό Οικονομικών για να ενημερωθούν για τις ανακοινώσεις Τσίπα στη Θεσσαλονίκη. 
  • Μήνυμα ΗΠΑ σε ΕΕ και Τουρκία για «ενεργειακή απεξάρτηση» από τη Ρωσία. "Διαφοροποιήστε τις πηγές ενεργειακής τροφοδοσίας σας" δήλωσε ο Αμερικανός υφυπουργός Ενέργειας Μαρκ Μενέζες προς τα ευρωπαϊκά κράτη την Παρασκευή. 
  • Spiegel: Χρυσή για την Ελλάδα η «χρυσή βίζα»- Σε Κινέζους, Ρώσους, Τούρκους. Η επέκταση χορήγησης βίζας διαμονής σε πολίτες εκτός ΕΕ που θέλουν να επενδύσουν και κεφάλαια στην ελληνική αγορά εκτός από ακίνητα σχολιάζεται θετικά. Τα υπέρ και κατά της παρθενικής επίσκεψης Μάας στην Τουρκία. 
  • Στους ουραγούς της ΕΕ η Ελλάδα στο μέτωπο της ανάπτυξης. Πέντε από τις 25 άλλες χώρες που κατέθεσαν στοιχεία είχαν χαμηλότερη ανάπτυξη από την Ελλάδα σε ετήσια βάση. .
  • Γερμανία και Κομισιόν προειδοποιούν την Ιταλία να μην σπάσει το έλλειμμα . «Όλοι πρέπει να διευθετήσουν τα προβλήματά τους και υποθέτω ότι άπαντες θα συμμορφωθούν με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε πριν το Eurogroup ο Όλαφ Σολτς. .

Αθλητισμός

  • Με Μακέντα στο Περιστέρι ο Παναθηναϊκός . Στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το αυριανό φιλικό με τον Ατρόμητο βρίσκεται ο Φεντερίκο Μακέντα. 
  • Αποθέωση στο «Καμπ Νου» για το «αντίο» του Ναβάρο (φωτό - βίντεο). Την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του παραχώρησε ο Ναβάρο. 
  • Προπονητής σε ομάδα στο Μεξικό ο Μαραντόνα . Ο σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτηση του Μαραντόνα μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter. 
  • Στεφανίδη, Παπαχρήστου και Τεντόγλου στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Η Κατερίνα Στεφανίδη, η Bούλα Παπαχρήστου και ο Μίλτος Τεντόγλου, θα είναι οι τρεις αθλητές που θα εκπροσωπούσουν τη χωρά μας στο Διηπειρωτικό Κύπελλο, ως μέλη της ευρωπαϊκής ομάδας. 
  • Επιστρέφει στο πλευρό του Σκίμπε ο Κώστας Τσάνας. Επιστροφή για τον Κώστα Τσάνα στην Εθνική, καθώς τελικά ανανεώθηκε η σύμβαση του επί χρόνια συνεργάτη του Σκίμπε με την ΕΠΟ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου