60 τραπεζικά στελέχη ύποπτοι για τα δάνεια των κομμάτων | tanea.grΗ αρχική έρευνα, όπως είναι γνωστό για την υπόθεση αυτή, που έχει σαφείς πολιτικές  διαστάσεις, μετά την ψήφιση νόμου που ερμηνεύτηκε ότι απαλλάσσει κάθε εμπλεκόμενο, τέθηκε στο αρχείο. Ωστόσο, μετά την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής και την άποψη που διατύπωσε ότι οι όποιες ποινικές ευθύνες προκύψουν πρέπει να αποδοθούν, η δικογραφία βγήκε από το αρχείο και η προκαταρκτική εξέταση άρχισε πάλι από την αρχή.
Το σχετικό πόρισμα είχε διαβιβαστεί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία το διαβίβασε αρμοδίως στους οικονομικούς εισαγγελείς  με την παραγγελία , αν κριθεί αναγκαίο, να ανασυρθεί και η παλαιότερη δικογραφία από το αρχείο.
Η ολοκλήρωση της έρευνας οδηγεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλήτευση σε ανωμοτί κατάθεση 50 στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και της Αγροτικής (13 από την πρώτη και 37 από τη δεύτερη) καθώς οι κλήσεις παραδόθηκαν ήδη.
Επίσης θα κληθούν οι εκπρόσωποι των κομμάτων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΚΚΕ) που ήταν υπεύθυνοι για οικονομικά των κομμάτων αυτών τη  συγκεκριμένη περίοδο. Τα μεν τραπεζικά στελέχη θα δώσουν εξηγήσεις για το  αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και τα πολιτικά στελέχη για ηθική αυτουργία σε αυτή.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ