Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Διάσωση μεταναστών στην Κω. Άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στον εντοπισμό και τη διάσωση 35 αλλοδαπών το πρωί της Τρίτης. .
  • Πέλλα: Αιματηρό επεισόδιο με μία νεκρή και τρεις τραυματίες . Αιματηρό επεισόδιο με μία νεκρή και τρεις τραυματίες έγινε το βράδυ της Τρίτη στην Κρύα Βρύση Πέλλας. .
  • Πυρκαγιά στην περιοχή Κελεφά στο Οίτυλο Λακωνίας. Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κελεφά, στο Οίτυλο της Λακωνίας. .
  • Φωτιά σε σκάφος στο Πέραμα. Κατασβέστηκε από την πυροσβεστική. Φωτιά σε ερασιτεχνικό σκάφος, από άγνωστη μέχρι στιγμή αιτία, εκδηλώθηκε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή λιμένα «ΑΡΜΟΣ» Περάματος. .
  • ΚΕΠΑ: Κάθε χρόνο διαφορετικό πιστοποιητικό αναπηρίας σε βαρυποινίτη (pic). Υπό ομιχλώδεις συνθήκες φαίνεται να λειτουργούν τα ΚΕΠΑ, τη λειτουργία των οποίων έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου. 

Κόσμος

  • Οι ΗΠΑ κορυφώνουν την πίεση ενόψει της ΓΣ του ΟΗΕ για Ιράν. Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να προεδρεύσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου σε μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στο Ιράν, μαύρο πρόβατο για την Ουάσινγκτον, που κατηγορεί την Ισλαμική Δημοκρατία ότι αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή. .
  • Ιαπωνία: Δέκα νεκροί από τον τυφώνα Τζέμπι. Ο τυφώνας Τζέμπι, ο οποίος έπληξε την Τρίτη μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας, άφησε πίσω του τουλάχιστον 9 νεκρούς, περί τους 340 τραυματίες και εκτεταμένες υλικές ζημιές, ιδίως στο αεροδρόμιο Κανσάι (Οσάκα, δυτικά), το οποίο θα παραμείνει κλειστό σήμερα, ανακοίνωσαν οι αρχές και μετέδωσαν ιαπωνικά ΜΜΕ. .
  • Ερντογάν: Δεν θα ικανοποιήσουμε «παράνομες απαιτήσεις» στην υπόθεση του πάστορα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσει «παράνομες απαιτήσεις» σχετικά με την υπόθεση του Αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον, η δίκη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet. .
  • Ερντογάν: Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα οδηγούσε σε «μεγάλη σφαγή». Μια ενδεχόμενη επιχείρηση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, θα οδηγούσε σε «μεγάλη σφαγή», έκρινε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του που αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Hürriyet. .
  • Ιταλία: Στόχος μια διάσκεψη για την Λιβύη τον Νοέμβριο. Την οργάνωση μιας διάσκεψης για την Λιβύη, έχει ως στόχο η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, με πηγές της ιταλικής προεδρίας να τονίζουν ότι αυτή μπορεί να λάβει χώρα στην Ιταλία, τον επόμενο Νοέμβριο. .

Πολιτική

  • ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να ξεπεράσει ότι τα μνημόνια τελείωσαν. Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. .
  • Μητσοτάκης: Τσίπρας και Βαξεβάνης είναι ένα και το αυτό. Επίθεση κατά του Κώστα Βαξεβάνη εξαπέλυσε ο αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha. .
  • Μπακογιάννη: Καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε την μακεδονική εθνότητα. "Εμείς πληρώσαμε το Βουκουρέστι αλλά εάν χρειαζόταν θα το ξαναέκανα." Ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη .
  • Γεννηματά: Ο Τσίπρας εξαπάτησε και τον κόσμο της εργασίας. Μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει πάρει θέση «κόντρα στην ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων». .
  • ΝΔ: Ο Τσίπρας προσπαθεί να ξεπλύνει τις ενοχές τους με ακόμη μια παράσταση. Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αλλάξει την πραγματικότητα καθώς το Μάτι είναι και θα είναι η ταυτότητα της καταστροφικής ανεπάρκειας και του απάνθρωπου κυνισμού του. .

Οικονομία

  • Κερέ: Δυσκολότερες οι αγορές από τους θεσμούς. Είναι σημαντικό να διαφυλάσσεται η ανεξαρτησία της ΤτΕ και του διοικητή της, επισημαίνει ο κ Κερέ, ενώ παράλληλα χαρακτηρίζει "απαραίτητο" ένα ανεξάρτητο στατιστικό σύστημα. .
  • Λαγκάρντ: Πρόοδος στις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Αργεντινής. «Οι συνομιλίες μας θα συνεχιστούν τώρα σε τεχνικό επίπεδο και, όπως έχει ειπωθεί ήδη, ο κοινός μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια ταχεία ολοκλήρωση για να παρουσιαστεί μια πρόταση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ», είπε η Λαγκάρντ. .
  • Ισραήλ: Πάνω από 200 πλήγματα στη Συρία τους τελευταίους 18 μήνες. Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν διεξαγάγει περισσότερα από 200 πλήγματα στη Συρία κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, βάζοντας στο στόχαστρο κατά κύριο λόγο «στρατιωτικούς στόχους» οι οποίοι συνδέονταν με το Ιράν, δήλωσε ισραηλινός αξιωματικός την Τρίτη, επιβεβαιώνοντας — κάτι εξαιρετικά σπάνιο — τις ισραηλινές επιχειρήσεις. .
  • Παράθυρο Κομισιόν για συντάξεις. Συστάσεις για δημοσιονομική πειθαρχία. Αναφορικά με το προνομοθετημένο μέτρο περικοπής των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου του 2019, ο αξιωματούχος δεν άνοιξε τα χαρτιά του, λέγοντας πως οι θεσμοί θα ακούσουν την Ελληνική πλευρά και έπειτα θα εξετάσουν πως πάει η οικονομία και ανάλογα τι δημοσιονομικός χώρος υπάρχει. .
  • Τι αγοράζουμε πιο ακριβά από τους Ευρωπαίους στην εποχή του ευρώ. Βασικά αγαθά και υπηρεσίες στην Ελλάδα είναι 42% ακριβότερα σε σχέση με το 2000, σύμφωνα με την Eurostat, καθώς, παρά την κρίση, το επίπεδο τιμών στην χώρα μας αυξήθηκε περισσότερο από τον μέσο όρο της ΕΕ. .

Αθλητισμός

  • Τέλος εποχής για Πέκερμαν στην Κολομβία. Αποχωρεί από την Εθνική Κολομβίας ο Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν, ύστερα από επιτυχή παρουσία 6,5 ετών στην τεχνική ηγεσία των «καφετέρος». .
  • «Χρυσή» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Άννα Κορακάκη. Πρωταθλήτρια κόσμου αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της η Άννα Κορακάκη. .
  • Μέσι: Φαβορί για το CL η Γιουβέντους λόγω Ρονάλντο. Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για πρώτη φορά για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ στη vecchia signora. .
  • Πήρε Μακέντα ο Παναθηναϊκός!. Βρήκε τον «εκλεκτό» του για την επίθεση ο Παναθηναϊκός! Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν τη συμφωνία τους με τον Φεντερίκο Μακέντα για τα επόμενα τρία χρόνια! .
  • Η στιγμή που εκτοξεύεται η φωτοβολίδα στους φίλους του Πανιωνίου (Bίντεο). Μετά το γκολ του Ελ Καντουρί, ένας «ανεγκέφαλος» από την κερκίδα όπου φιλοξενούνταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ εκτόξευσε μία φωτοβολίδα στη μεριά των φιλάθλων του Πανιωνίου, αμαυρώνοντας έτσι την αναμέτρηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου