Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 4 Σεπτεμβρίου, 2018

Independent: Χιλιάδες τουρίστες αποκλεισμένοι στα ελληνικά νησιά λόγω ΠΝΟ. "Η απεργία, (σ.σ 6 το πρωί της Τρίτης με 6 το πρωί της Τετάρτης η νέα εικοσιτετράωρη κινητοποίηση) αναμένεται να επηρεάσει περίπου 180.000 ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια προς και από μερικούς από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας".
  • Δεμένα και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια. Δεμένα θα παραμείνουν και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα νέα 24ωρη απεργία, με αφορμή την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας. 
  • Θρακομακεδόνες: Δύο ύποπτοι για την υπόθεση ανθρωποκτονίας . Η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής εξετάζει δύο αλλοδαπούς ως υπόπτους για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 65χρονου στους Θρακομακεδόνες.
  • Διάσωση έξι μεταναστών βόρεια της Σάμου. Στον εντοπισμό και τη διάσωση έξι μεταναστών προχώρησε το πρωί της Δευτέρας πλωτό σκάφος της Frontex, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Καρλοβασίου, στη Σαμο.
  • Τρεις νέοι πνιγμοί σε ελληνικές παραλίες . Τρεις νέοι πνιγμοί καταγράφηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε παραλίες της Ελλάδας. 
  • Ιερώνυμος: Δεν φοβάμαι την Τουρκία αλλά αυτούς που κάνουν πως μας αγαπούν. «Εγώ δεν φοβάμαι πολύ την Τουρκία, σαν Τουρκία. Φοβάμαι τους άλλους, που είναι ήρεμοι και κάνουν πως μας αγαπούν, αλλά δεν μας αγαπούν», υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, χωρίς όμως να κατονομάσει ποιες ακριβές χώρες εννοεί. 

Κόσμος

  • Ισπανία: Πάνω από 600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο. Περισσότεροι από 600 μετανάστες διασώθηκαν στη Μεσόγειο τη Δευτέρα, στη προσπάθειά τους να φθάσουν στις ακτές της Ισπανίας, ανακοίνωσε η ισπανική ακτοφυλακή. .
  • Κολομβία-Ντούκε: Η αναγνώριση της Παλαιστίνης είναι αμετάκλητη. Η απόφαση της Κολομβίας να αναγνωρίσει ως ανεξάρτητο κράτος την Παλαιστίνη είναι αμετάκλητη, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας Ιβάν Ντούκε. .
  • Προειδοποίηση Τραμπ προς Δαμασκό, Ρωσία και Ιράν για επαρχία Ιντλίμπ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε τη Δευτέρα τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, να μην εξαπολύσουν «ριψοκίνδυνα» μια «επίθεση» στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν». .
  • Λιβύη: Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας θεωρεί πως η Γαλλία φέρει «ευθύνη». Η Γαλλία φέρει μέρος της ευθύνης για την τρέχουσα κρίση στη Λιβύη, υποστήριξε τη Δευτέρα η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας Ελιζαμπέτα Τρέντα, σπεύδοντας ταυτόχρονα να αποκλείσει κάθε επέμβαση των ιταλικών ένοπλων δυνάμεων στη χώρα αυτή. .
  • Σαλβίνι: Η Μέρκελ ευθύνεται για τα επεισόδια στην Κέμνιτς. Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι κατηγόρησε την Άγγελα Μέρκελ ότι φέρει εμμέσως ευθύνες για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια στην πόλη Κέμνιτς της Γερμανίας, διότι όπως υποστήριξε η καγκελάριος «υποτίμησε» τη δυσκολία της ένταξης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα της. .

Πολιτική

  • Απάντηση της ΝΔ στην Όλγα Γεροβασίλη. «Παραπέμπουμε την κ. Γεροβασίλη σε ένα βίντεο που δημοσιοποιήθηκε σήμερα. Σε αυτό ο 'ιδιώτης' Βαξεβάνης πανηγυρίζει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιά με όλη την παρέα του Μαξίμου» .
  • Γεννηματά: Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. «Κ. Τσίπρα το αριστερό σου πρόσωπο το έκαψες με τον Καμμένο. Ό,τι και να κάνεις κεντροαριστερό πρόσωπο δεν έχεις, ούτε θα αποκτήσεις με τους γυρολόγους και τα αζήτητα» .
  • Μητσοτάκης σε Γεροβασίλη: Στα γραφεία μας η Ζαχαράκη αν την αναζητείτε. O εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. .
  • Ο Βαξεβάνης ζήτησε σύλληψη Ζαχαράκη. ΝΔ: Ας δώσει εντολή σύλληψης ο Τσίπρας. «Τη στιγμή που η κυβέρνηση απελευθερώνει καταδικασμένους εγκληματίες και ανέχεται συμμορίες να εισβάλλουν ανενόχλητες σε πρεσβείες, υπουργεία, ακόμη και στη Βουλή, θεωρήθηκε απειλή για τη Δημοκρατία η διατύπωση πολιτικής θέσης και κρίσης εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης» .
  • Κοτζιάς για «Βόρεια Μακεδονία»: Η μνήμη της Νέας Δημοκρατίας είναι κοντή . "Είναι γνωστό ότι ο κύριος Γκρούεφσκι δεν ήθελε οποιαδήποτε λύση του ονοματολογικού ζητήματος" .

Οικονομία

  • SZ: Αργή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, κάνει λόγο για «αργή ανάπτυξη» της ελληνικής οικονομίας, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία του εγχώριου ΑΕΠ. .
  • Αργεντινή: O Πρόεδρος Μάκρι ανακοίνωσε πρόγραμμα λιτότητας για τη χώρα. "Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα βασικό πρόβλημα: να μην ξοδεύουμε περισσότερα από αυτά που έχουμε, δήλωσε ο Μάκρι σε ηχογραφημένο μήνυμά του. .
  • Αναδρομικά: Τι θα πάρουν Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί. Από 2.000 ως και 13.000 τα αναδρομικά στους Ενστόλους ανάλογα με τον βαθμό τους. Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες, Λιμενικοί είτε θα πάρουν αναδρομικά, είτε θα δουν αυξήσεις από 30 ως 180 ευρώ το μήνα .
  • Ανάπτυξη αλλά με πιο χαμηλές πτήσεις το δεύτερο τρίμηνο. Κύριος παράγοντας πίσω από την αύξηση του ΑΕΠ φαίνεται πως ήταν η καταναλωτική δαπάνη, ενώ αντίθετα οι επενδύσεις κινήθηκαν προς τα κάτω σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του περσινού έτους. .
  • Νέο χτύπημα για την τουρκική οικονομία: Ο πληθωρισμός άγγιξε το 18%. Με την αποδυνάμωση της τουρκικής λίρας να χτυπά τα νοικοκυριά, το κόστος για τα τρόφιμα και τα μη αλκοολούχα ποτά αυξήθηκε κατά σχεδόν 20% σε βάθος δωδεκαμήνου. Προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής υποσχέθηκε η Κεντρική Τράπεζα, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις αγορές. .

Αθλητισμός

  • Μέσι: Φαβορί για το CL η Γιουβέντους λόγω Ρονάλντο. Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για πρώτη φορά για τη μεταγραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο από τη Ρεάλ στη vecchia signora. .
  • Πήρε Μακέντα ο Παναθηναϊκός!. Βρήκε τον «εκλεκτό» του για την επίθεση ο Παναθηναϊκός! Με ανακοίνωσή τους οι «πράσινοι» γνωστοποίησαν τη συμφωνία τους με τον Φεντερίκο Μακέντα για τα επόμενα τρία χρόνια! .
  • Η στιγμή που εκτοξεύεται η φωτοβολίδα στους φίλους του Πανιωνίου. Μετά το γκολ του Ελ Καντουρί, ένας «ανεγκέφαλος» από την κερκίδα όπου φιλοξενούνταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ εκτόξευσε μία φωτοβολίδα στη μεριά των φιλάθλων του Πανιωνίου, αμαυρώνοντας έτσι την αναμέτρηση. .
  • Διεθνές τουρνουά τένις στην Αθήνα σχεδιάζει ο Τσιτσιπάς. Το νούμερο 15 στην παγκόσμια κατάταξη είπε πως υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την διοργάνωση τουρνουά στην Αθήνα. .
  • Εύκολα ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ υπό το βλέμμα του Τουρέ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το εμφατικό 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, με τα τέρματα των Ελαμπντελαουί (33’) και Φορτούνη (41’ πέν.), Ποντένσε (55'), Γκερέρο (90') και Μεριά (90’+2). .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου