Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

Κοτζιάς για πΓΔΜ: Τα 3/4 των κρατών την έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία», αλλά με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία

Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, 2018

Κοτζιάς: «Πήραμε πίσω το όνομα, δεν το παραδώσαμε»
Τι λέει... ;  Είναι... "έξυπνος" 
Κοτζιάς για πΓΔΜ: Τα 3/4 των κρατών την έχουν αναγνωρίσει ως «Μακεδονία», αλλά με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία
«Η υποκρισία έχει φτάσει πια στο σημείο της ανοησίας. Έχει αναγνωριστεί ως Μακεδονία επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα κάνουν ως «μωρές παρθένες» γιατί ο Τραμπ ονοματίζει τη γείτονα χώρα έτσι όπως την έχει αναγνωρίσει επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» ανέφερε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αναφορές του αμερικανού Προέδρου σε «Μακεδονία».
Ο κ. Κοτζιάς μιλώντας στον Real Fm,  πρόσθεσε ότι «δυστυχώς τα 3/4 των κρατών του κόσμου έχει αναγνωρίσει τη γείτονα χώρα ως Μακεδονία και ευτυχώς με τη συμφωνία μας θα γίνει Βόρεια Μακεδονία».
Ο υπουργός Εξωτερικών μάλιστα προέβλεψε ότι μετά την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών οι Αμερικανοί θα αρχίζουν να αποκαλούν την ΠΓΔΜ ως «Βόρεια Μακεδονία». Με τη δική μας κυβέρνηση, συμπλήρωσε, «μόλις τελειώσει η διαδικασία, θα ονομάζεται και από τους Αμερικάνους Βόρεια Μακεδονία. Γι’ αυτό λέμε ότι πήραμε πίσω το όνομα και όχι ότι το παραδώσαμε όπως μας λένε».
Υποστήριξε ακόμη ότι ‘«δεν διεκδικήσαμε ποτέ τη μακεδονική γλώσσα. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μιλούσε Μακεδονικά. Ο Αριστοτέλης του μίλαγε στα ελληνικά. Η Μακεδονική γλώσσα έχει αναγνωριστεί από το 1977 από τις ελληνικές κυβερνήσεις στον ΟΗΕ. Ακόμη και στη δεκαετία του ’50, οι ελληνικές κυβερνήσεις με τον τρόπο τους αναγνώριζαν τη γλώσσα εκείνων ως Μακεδονική».
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ ο οποίος το τελευταίο διάστημα μιλά συνεχώς για «μακεδονική γλώσσα»,  τόνισε πως προσπαθεί να υπερτονίσει ότι θέλει να κάνει ένα δημοψήφισμα στο οποίο να μην μετακινηθεί η συζήτηση στο γεγονός ότι αλλάζει το όνομα της χώρας του. «Είναι η δεύτερη χώρα στην ιστορία της Ευρώπης που αλλάζει το όνομά της», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών .
Τέλος ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε ότι η συμφωνία θα περάσει με απόλυτη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.
Μπορεί η ελληνική πλευρά και ο ίδιος ο κ. Κοτιζάς να πανηγυρίζει για τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» μπροστά από το «Μακεδονία» που πέτυχε με τη Συμφωνία των Πρεσπών , ωστόσο μετά από τόσους μήνες και τόση διεθνή αναγνώριση της σημασίας της συμφωνίας, σχεδόν κανείς, εκτός από κυβερνητικά στελέχη, δεν έχει αποκαλέσει την ΠΓΔΜ με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ούτε καν με το «Πρώην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία της Δημοκρατίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου