Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 25 τραυματίες από τις εκρήξεις σε πόλεις της Μασαχουσέτης

Του Θεοδώρου Καλμούκου 14 Σεπτεμβρίου, 2018


(WCVB via AP)
ΒΟΣΤΩΝΗ. Δεκάδες εκρήξεις και πυρκαγιές, οι οποίες εκτιμάται πως προκλήθηκαν από ρήγμα και διαρροή σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, συγκλόνισαν τις πόλεις Λόρενς, Αντόβερ και Βόρειο Αντόβερ της Μασαχουσέτης και στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, τραυματίζοντας άλλους δέκα έξι.
Οπως ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές, οι Αρχές έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν εκατοντάδες άνθρωποι από τα σπίτια τους.
Ο Λέονελ Ρόντον, 18 ετών, στάθηκε άτυχος διότι ενώ ήταν μέσα στο όχημά του αποκολλήθηκε η καπνοδόχος από παρακείμενο σπίτι που φλεγόταν, καταπλάκωσε το όχημά του και βρήκε τραγικό θάνατο ακαριαίως.
Οι εκρήξεις και οι φωτιές ξεκίνησαν γύρω στις 4:30 το απόγευμα, ενώ στην αρχή κανείς δεν γνώριζε τι γινόταν. Ξαφνικά στις κεντρικές αρτηρίες 93, 495 και 110 δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση και στη συνέχεια η κυκλοφορία σταμάτησε, ενώ μόνο ελικόπτερα άρχισαν να πετούν, ασθενοφόρα, αστυνομικά και πυροσβεστικά οχήματα να τρέχουν ιλιγγιωδώς.
Οι εκρήξεις και οι πυρκαγιές προκάλεσαν καταστροφές σε δεκάδες σπίτια και άλλα κτίρια, με τους πυροσβέστες σχεδόν 50 σταθμών από τη Βοστώνη, πολλές πόλεις της Μασαχουσέτης και του Νιου Χαμσάιρ, να δίνουν μάχη με τις φλόγες τρέχοντας από τη μια φωτιά στην άλλη, ενώ εργαζόμενοι στην εταιρεία που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου έσπευδαν να κλείσουν τις παροχές και να διακόψουν την ηλεκτροδότηση για να προλάβουν νέες φωτιές.
Αστυνομικοί με τηλεβόες κινούνταν από δρόμο σε δρόμο καλώντας τους πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να εκκενώσουν την πόλη. Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις πόλεις Λόρενς, Αντόβερ και Βόρειο Αντοβερ, ανέφερε η πολιτειακή Αστυνομία της Μασαχουσέτης.
Αιτία της καταστροφής εκτιμάται πως ήταν η «υπερβολική πίεση σε αγωγό αερίου» της Columbia Gas, σύμφωνα με τον Μάικλ Μάνσφιλντ, επικεφαλής της πυροσβεστικής του Αντόβερ.
Η Columbia Gas, θυγατρική της γιγαντιαίας εταιρείας NiSource Inc, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως θα έκανε εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της. Δεν είναι σαφές αν οι εργασίες αυτές συνδέονται με όσα συνέβησαν στις τρεις πόλεις που βρίσκονται περίπου 25 μίλια βορειοανατολικά της Βοστώνης.
Πολλές εκατοντάδες ομογενών διαμένουν στις πόλεις Αντόβερ και Βόρειο Αντόβερ, πλην όμως δεν στάθηκε μέχρι στιγμής δυνατόν να πληροφορηθούμε αν όλοι οι ομογενείς είναι ασφαλείς οι ίδιοι και οι οικίες τους.
(AP Photo/Phil Marcelo)
Κατορθώσαμε και μιλήσαμε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Βασίλειο Καυκά, ο οποίος διαμένει στην πόλη Αντόβερ και ο οποίος μας είπε ότι «εδώ στη δική μας περιοχή που είναι το σπίτι μας δεν έχει πυρκαγιές, πλην όμως λίγο πιο κάτω γίνεται χαμός. Εδωσαν εντολή οι Αρχές να εκκενώσουμε τα σπίτια και να φύγουμε. Η σύζυγός μου έφυγε με πορεία σε συγγενικό μας σπίτι, εγώ είμαι μέσα στο αυτοκίνητο στο παρκινγκ διότι ήλθαν πυροσβέστες και αστυνομικοί πριν λίγο και διέκοψαν τη ροή του αερίου στο σπίτι. Υπάρχει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους όπως μου λέγει η σύζυγός μου, γι’ αυτό θα περιμένω λίγο να ανοίξουν οι δρόμοι και θα αναχωρήσω κι εγώ για το συγγενικό μας σπίτι σε άλλη πόλη να πάω να την συναντήσω διότι αν ξεκινήσω τώρα θα χρειασθούν ακόμα και τρεις ώρες για να φθάσω».
Είπε ακόμα πως «η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τους καπνούς και συνεχώς έρχονται πυροσβεστικές ενισχύσεις από άλλες πόλεις διότι μου ελέχθη ότι οι πυρκαγιές έχουν φτάσει τις 70» και συμπλήρωσε πως «μιλούμε για τραγική κατάσταση». Οπως ανέφερε, «έχει δημιουργηθεί τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, πολλοί έχουν κλείσει, ενώ πολλοί είσοδοι και έξοδοι του κεντρικού δρόμου 495 χρησιμοποιούνται ως δίοδοι εκκένωσης των πόλεων».
(WCVB via AP)(Carl Russo/The Eagle-Tribune via AP)(WCVB via AP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου