Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Σάλος με την υπόθεση μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων στο υπερταμείο. Τι πραγματικά συμβαίνει; .
  • Αυτά είναι τα κριτήρια επανασύνδεσης του ρεύματος. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι: .
  • Αυξήσεις στα τέλη των περιφερειακών αεροδρομίων . Μετά τις αυξήσεις που προβλέπονται από την σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, το ύψος των τελών στα 3 αεροδρόμια θα διαμορφωθεί σε 18,5€ ανά αναχωρούντα επιβάτη, από 13€ που είναι τώρα. .
  • Η Ένωση Αθέων ζητεί να αφαιρεθούν εικόνες - θρησκευτικά σύμβολα από το ΣτΕ . Κατά την αυριανή συζήτηση για το μάθημα των θρησκευτικών .
  • Σε Κυκλάδες το πιο γρήγορο ταχύπλοο του κόσμου. Το World Champion Jet (vid). Σύμφωνα με τον ως τώρα προγραμματισμό της εταιρίας, το νέο απόκτημα της θα δρομολογηθεί το 2019 στην γραμμή που συνδέει τον Πειραιά με τις Κυκλάδες.

  • Κόσμος
  • Γερουσιαστής κατηγορεί τον Πομπέο για «παράβαση νόμου». Γυναίκα γερουσιαστής των Δημοκρατικών κατηγόρησε χθες τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ότι «παραβίασε τον νόμο» όταν πιστοποίησε ότι η Σαουδική Αραβία λαμβάνει απτά «μέτρα» για να αποφεύγονται οι απώλειες μεταξύ των αμάχων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της συμμαχίας υπό την ηγεσία του Ριάντ στην Υεμένη. .
  • Αίγυπτος: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 2 γιοι του Μουμπάρακ. Οι δύο γιοι του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά την καταβολή εγγύησης την Πέμπτη. .
  • ΗΠΑ: Πυρά στο Σίρακιουζ της Νέας Υόρκης.Τουλάχιστον 7 τραυματίες. Έως και επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν από σφαίρες στο Σίρακιουζ της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, γνωστοποίησε το συνδικάτο των εργαζομένων στο πυροσβεστικό σώμα — στο οποίο υπάγεται η υπηρεσία ασθενοφόρων — μέσω ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης. .
  • Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες ζητούν από το Ισραήλ να μην κατεδαφίσει ένα χωριό βεδουίνων. Οκτώ ευρωπαϊκές χώρες ζήτησαν χθες από τις αρχές του Ισραήλ να μην προχωρήσουν στην κατεδάφιση του παλαιστινιακού χωριού βεδουίνων Χαν αλ Άχμαρ, που έχει μετατραπεί σε έμβλημα της αντίστασης κοινοτήτων που είναι αντιμέτωπες με την ισραηλινή κατοχή και τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης. .
  • Ελ Σαλβαδόρ: Κυριότερη αιτία θανάτου των νέων είναι οι ανθρωποκτονίες. Οι ανθρωποκτονίες είναι η κυριότερη αιτία θανάτου των νέων από 15 ως 29 ετών στο Ελ Σαλβαδόρ, γράφει έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη. .

Πολιτική

  • Τζανακόπουλος: Αισιοδοξία για τις συντάξεις. O κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, υπογράμμισε τις διαχωριστικές γραμμές που διαπνέουν την πολιτική της κυβέρνησης με εκείνη που πρεσβεύει η Νέα Δημοκρατία. .
  • Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Πρώτη η ΝΔ με 9,5%- Μάτι και Σκόπια «καίνε» την κυβέρνηση. Είναι ενδεικτικό ότι το 56% των εκλογέων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί αρνητικά τις κυβερνητικές επιδόσεις στο Μάτι, οι μισοί (47%) δεν θεωρούν ότι θα αλλάξει κάτι μεταμνημονιακά για τα οικονομικά τους ενώ η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται διχασμένη και για τη συμφωνία των Πρεσπών. .
  • Εμφύλιος στη συγκυβέρνηση για τις Πρέσπες – Βολές ΑΝΕΛ κατά Κοτζιά. «Ουδέποτε υπήρξε εκλεγμένος βουλευτής απευθείας από το λαό» σημείωσε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης .
  • ΚΚΕ: Δεν καταψηφίσαμε τροπολογία για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Καμία κυβερνητική τροπολογία δεν ήρθε στη βουλή για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος άλλωστε θα καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως προβλέπει ο παραπάνω νόμος. .
  • Μητσοτάκης σε Μάας: Δεν ψηφίζουμε τις Πρέσπες όποτε κι αν έλθουν στη Βουλή. Στην συνάντησή του με τον γερμανό υπουργό Εξωτερικών ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο όνομα - γλώσσα - εθνότητα. .

Οικονομία

  • Βερολίνο: Προχώρησαν οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα- Αναγκαιότητα επιτήρησης. Επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διαπιστώνει η έκθεση. Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και αναπτυξιακοί ρυθμοί στην οικονομία. Το χρέος θα μειωθεί με «βιώσιμη δημοσιονομική πολιτική» και μεταρρυθμίσεις. .
  • Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τον κατώτατο μισθό. «ΝΑΙ» αλλά με πυρά για προεκλογικά τερτίπια κι απόπειρα εξαπάτησης των εργαζομένων από ΝΔ, ΔΗΣΥ. «ΟΧΙ» από ΚΚΕ που ζητά επαναφορά στα 751 ευρώ. «Παρών» το Ποτάμι. .
  • Επιμένει το ΔΝΤ στην περικοπή των συντάξεων. Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ είπε ότι η η περικοπή των συντάξεων θα διευρύνει την κοινωνική πολιτική της Ελλάδας, ώστε οι δαπάνες να κατευθυνθούν και σε άλλες ηλικιακές ομάδες πέραν των ηλικιωμένων. .
  • Συγκρατημένος Τσακαλώτος: Ελπίζω σε αμοιβαία αποδεκτή λύση για συντάξεις. O υπουργός Οικονομικών είπε απευθυνόμενος σε εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων: «Ξέρετε το πακέτο, είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχουν κρυμμένες εκπλήξεις, είναι διάφανο». .
  • Σημαντική αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων στην καρδιά του καλοκαιριού. Σχεδόν έξι στους δέκα εγγεγραμμένους άνεργους είναι χωρίς δουλειά επί τουλάχιστον 12 μήνες. .

Αθλητισμός

  • Europa League: Κράτησε την ισοπαλία ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπέτις. Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με την Μπέτις στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League, με τους Σεβιγιάνους να είναι ανώτεροι συνολικά, αλλά τους «ερυθρόλευκους» να έχουν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες στο ματς. .
  • H Τσέλσι βρήκε δίχτυα νωρίς, ο Δικέφαλος άργησε (ΠΑΟΚ - Τσέλσι 0-1) . Στο φινάλε του αγώνα ο Δικέφαλος του Βορρά προσπάθησε να κάνει αντεπίθεση, χωρίς επιτυχία όμως. .
  • ΟΠΑΠ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός μαζί για δύο ακόμα χρόνια (Βίντεο). Μέγας Χορηγός της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θα είναι το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και το νέο λογότυπο του παιχνιδιού θα προβάλλεται στην επίσημη εμφάνιση της ομάδας. .
  • Στο Μοντεβιδέο, ο Όσκαρ Ταμπάρες γίνεται άγαλμα. Ο «καθηγητής», όπως είναι γνωστός στους λάτρεις της στρογγυλής θεάς ο Όσκαρ Ταμπάρες, θα γίνει άγαλμα που θα κοσμεί την κεντρική λεωφόρο του Μοντεβιδέο. .
  • Είδε… άστρα στο Άμστερνταμ η ΑΕΚ. Η εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο ΑΕΚ πλήρωσε τις στιγμιαίες ολιγωρίες και την έλλειψη λύσεων γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 από τον Άγιαξ στην επιστροφή της στο Champions League. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου