Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Νίκος Κάμπας . Απεβίωσε αιφνιδίως ο επιχειρηματίας Νίκος Κάμπας. Ο εκλιπών είχε ιδρύσει παλαιότερα την κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ κι αργότερα προχώρησε σε συγχώνευση με την ΤΕΡΝΑ. 
  • Τροχαίο με δύο τραυματίες στην οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών. Οι τραυματίες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παπανικολάου. 
  • Αδιαφορία του Δήμου Μαραθώνα για οικογένειες πυρόπληκτων . Σαράντα μέρες μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και πυρόπληκτοι που φιλοξενούνται σε κατασκηνώσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, στο Ζούμπερι, καλούνται από σήμερα να πληρώνουν το φαγητό τους, καθώς η αεροπορία είχε ενημερώσει τους αρμόδιους δήμους ότι η παροχή φαγητού στους πυρόπληκτους θα ήταν μέχρι το τέλος Αυγούστου. 
  • Δεν ανήκει στον Αριστείδη Φλώρο η σπιρομέτρηση που έγινε στον Ευαγγελισμό . Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Τάσος Τέλλογλου φαίνεται πως η εξέταση με την οποία ο Αριστείδης Φλώρος έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του ανήκει σε άλλον ασθενή. 
  • Video από την επιχείρηση κατάσβεσης στο Ελευθέριος Βενιζέλος (βίντεο). Έσβησε η φωτιά που είχε ξεσπάσει από την περασμένη Τρίτη 28/08 στο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπό αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. 

Κόσμος

  • Πληροφορίες για ισραηλινές επιδρομές σε βάση της Συρίας (βίντεο - φωτό) . Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν πάντως λόγο για έκρηξη σε χωματερή πυρομαχικών εξαιτίας ενός ηλεκτρολογικού προβλήματος και διέψευδε ότι έγιναν ισραηλινές επιδρομές. 
  • Ιταλία: Διαταραγμένη οικιακή βοηθός μαχαίρωσε τέσσερα άτομα . Μια γυναίκα με ψυχικά προβλήματα, ηλικίας 58 ετών, οικιακή βοηθός με καταγωγή από την Πολωνία, επιτέθηκε με μαχαίρι σε τέσσερις κατοίκους σε προάστιο της πόλης Μάντοβα, στην βόρεια Ιταλία. 
  • Ερντογάν: Οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν πραξικόπημα στο Κιργιστάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα το Κιργιστάν να καταστείλει τις οργανώσεις που συνδέονται με το δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που η Άγκυρα θεωρεί εγκέφαλο του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016. 
  • Το αντίο Ομπάμα και Μπους στον Τζον Μακέιν. Οι πρώην πρόεδροι Τζορτζ Ου. Μπους και Μπαράκ Ομπάμα, που έκλεισαν και οι δύο τον δρόμο του Τζον Μακέιν για τον Λευκό Οίκο, το 2000 και το 2008 αντίστοιχα, αποχαιρέτισαν τον βετεράνο πολιτικό δηλώνοντας ότι τους έκανε "καλύτερους προέδρους". 
  • Ολλανδία: Τρομοκρατική η επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ . Τα κίνητρα του νεαρού που επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον επιβατών στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Άμστερνταμ την Παρασκευή ήταν "τρομοκρατικά", ανακοίνωσαν η αστυνομία και η δημοτική αρχή. 

Πολιτική

  • Δούρου: Οι διχαστικές λογικές οδήγησαν σε καταστροφές . «Όταν ο Βενιζέλος έγινε "Βελζεβούλης", δεν ηττήθηκε ο ίδιος αλλά η πατρίδα» γράφει στο ποστ της χαρακτηριστικά η κ. Δούρου. 
  • Κοτζιάς: Επιτακτική ανάγκη η συνεργασία των κρατών της Βαλκανικής . Στις προκλήσεις που ανακύπτουν για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Δυτικών Βαλκανίων από την ελληνική σκοπιά, εστίασε στην παρέμβασή του στο 13ο φόρουμ του Ντουμπρόβνικ, με θέμα «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας, Μεσόγειος, Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια», ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 
  • NΔ για Τσαβούσογλου: Αδιάλλακτη και αντιπαραγωγική η τουρκική πολιτική. "Προκύπτει, λοιπόν, ένα απλό ερώτημα που οφείλει να απαντήσει η Κυβέρνηση: Ποιό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των δήθεν ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, των συναντήσεων και των συνεννοήσεων" .
  • Γεννηματά: Κάνω αυτό που θα έκανε και ο Ανδρέας . Αιχμές για ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτούς τους δρόμους που ακολουθώ, θα επέλεγε ο ιστορικός ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στην είσοδο μιας νέας εποχής».
  • Τσίπρας: Σχέδιο ιδιοκτησίας της κυβέρνησης μετά από οχτώ χρόνια σε ΔΕΘ. «Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ιδιαιτερότητα, είναι η πρώτη έκθεση, μετά από οχτώ χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει έχοντας σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, γιατί βρισκόμαστε έξω από την ασφυκτική επιτροπεία, έξω από τα μνημόνια, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η έκθεση».

Οικονομία

  • Οι παραλογισμοί με τον εφετινό ΕΝΦΙΑ. Τους παραλογισμούς του ΕΝΦΙΑ που έχει φτάσει πλέον στα χέρια 6,3 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων και περισσότερων από πενήντα χιλιάδων νομικών προσώπων καταγράφει ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής. 
  • Τζοβάνι Τρία: Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι της ΕΕ . Η Ιταλία θα σεβαστεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες οίκων αξιολόγησης όπως ο Fitch -ο οποίος υποβάθμισε την προοπτική για το ιταλικό χρέος- με συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας. 
  • Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική λίρα. Ανεβαίνουν καύσιμα και ρεύμα. Η Τουρκία αύξησε σήμερα έως και 14% τις τιμές του φυσικού αερίου, έγινε γνωστό από δύο πηγές, ενώ η ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια ανακοίνωσε την ίδια αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού, καθώς η εντεινόμενη νομισματική κρίση τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. 
  • Λιαργκόβας για συντάξεις: Η περικοπή θα μπορούσε να μην είχε καν επιβληθεί. «Το έλλειμμα λόγων – πράξης, παραμένει και σε αυτό οφείλεται η υψηλή η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής οικονομικών.
  • Επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων υπογράφει η Αχτσιόγλου. Πρόκειται για συμβάσεις στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, οι οποίες αφορούν συνολικά πάνω από 75.000 εργαζόμενους.

Αθλητισμός

  • Καθάρισαν και… πάνε γι’ άλλα τα «μωρά» του Παναθηναϊκού!. Δεύτερη νίκη για τον Παναθηναϊκό, 3-1 επί της Λαμίας, με τους πιτσιρικάδες του Δώνη να «σβήνουν» άμεσα το -6, υποσχόμενα ακόμα καλύτερες ημέρες! Σκόραρε ξανά ο Μπουζούκης, σημαντική η συμβολή Καμπετσή. .
  • Στον τελικό η εκπληκτική Εθνικό πόλο Νέων ανδρών . Με... πανηγυρικό τρόπο, χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ, προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών, που διεξάγεται στο Μινσκ, η εθνική. .
  • Με Τσέλσι, ΜΠΑΤΕ και Βίντι ο ΠΑΟΚ . Οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στον 12ο όμιλο της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την ισχυρή Τσέλσι και δεν είναι... φόβητρα η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ και η Βίντι. .
  • Με Μίλαν, Μπέτις και Ντουντελάνζ ο Ολυμπιακός. Υπενθυμίζεται πως από φέτος οι αγώνες του Europa League θα διεξάγονται σε δύο διαφορετικές ζώνες ώρας, στις 19:55 και στις 22:00. .
  • Κριστ Ουάμπα: Από Hot Spot στην Λέσβο, μπασκετμπολίστας στον Αρη (Βίντεο). Ο Ουάμπα, μέσα από βίντεο που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιγράφει τα βήματα που ακολούθησε και τις δυσκολίες που υπέμεινε, εγκαταλείποντας την χώρα του για να κυνηγήσει το όνειρο του για μια επαγγελματική καριέρα στο μπάσκετ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου