Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Λαμία: Δύο ακόμα γυναίκες φαίνεται πως είχαν αποτελέσει θύματα του 34χρονου. Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, φαίνεται ότι άρχισαν να ανοίγουν στόματα και ήδη στη δικογραφία συμπληρώνονται μαρτυρίες που «καίνε» τον συλληφθέντα. .
  • Γαύδος: Μαύρη... πέτρα - Η δασκάλα αποφάσισε να μην ξαναπάει στο σχολείο. "Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή" .
  • Βίντεο ντοκουμέντο: Η επέλαση της πύρινης λαίλαπας στο Μάτι σε λίγα λεπτά. Λίγα δευτερόλεπτα μετά από την εμφάνιση της φλόγας και η πυρκαγιά κατακαίει πια τα πάντα στο διάβα της .
  • ΔΕΗ:Διεύρυνση στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έως το τέλος του μήνα. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα λειτουργούν μέχρι τις 16:00 έως το τέλος του Σεπτεμβρίου. .
  • Κρήτη:Απίθανο να βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Ζόεβα.Προφυλακίστηκε 59χρονος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κρίνουν εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί το πτώμα της 38χρονης. .

Κόσμος

  • Γάζα: Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επίθεση. Δύο Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Δευτέρας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο Τείχος που χωρίζει τον θύλακα από το Ισραήλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. .
  • Καταθέτει κατά του Μπρετ Κάβανο η Φορντ για σεξουαλική παρενόχληση. Η 51χρονη καθηγήτρια ψυχολογίας του πανεπιστημίου Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post ότι ο Κάβανο της επιτέθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν και οι δυο τους βρίσκονταν ακόμη στην εφηβεία, σε ένα πάρτι στο Μέριλαντ. .
  • Αγνοείται ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος Il-20 με 14μελές πλήρωμα. Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ την ώρα που μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον στόχων στην επαρχία Λαττάκεια της Συρίας, σημείωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. .
  • ΗΠΑ: Σε δίκη αστυνομικός που εκτέλεσε 17χρονο αφροαμερικανό. Εισαγγελέας κατηγόρησε τη Δευτέρα ενώπιον δικαστηρίου στο Σικάγο έναν λευκό αστυνομικό, ότι πυροβόλησε 16 φορές κατά τρόπο «εντελώς αχρείαστο» εναντίον μαύρου εφήβου. .
  • Υεμένη: Επιχείρηση για να αποσπαστεί από τους σιίτες αντάρτες η Χοντάιντα. «Μια στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να απελευθερωθεί η Χοντάιντα και το λιμάνι της άρχισε σε πολλούς άξονες», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων χώρας της συμμαχίας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. .

Πολιτική

  • Γεννηματά: Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής. «Εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» τόνισε το βράδυ της Δευτέρας η Φώφη Γεννηματά. .
  • Eνδεχόμενη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη. Ο Ταγίπ Ερντογάν θα τοποθετηθεί από το βήμα του ΟΗΕ το μεσημέρι της επομένης Τρίτης, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός το βράδυ της 28ης Σεπτεμβριου. .
  • Ζουράρις: Γιατί να φύγουμε από την κυβέρνηση για το Σκοπιανό; . «Εγώ νομίζω ότι μπορεί η κυβέρνηση να πάει σε μονομερή ενέργεια για τις συντάξεις» .
  • Συγκρατημένος ο Αναστασιάδης για το Κυπριακό κατά τη συνάντηση με Τσίπρα. Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ήλθε στον απόηχο της δήλωσης Ερντογάν για αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων στο ψευδοκράτος. .
  • Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ βγαίνουν από την κυβέρνηση αν έλθουν στη Βουλή οι Πρέσπες. Ο κυβερνητικός εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα κάνει το παν για να μην έλθει η συμφωνία για το ονοματολογικό στη Βουλή, αλλά αν έλθει θα αποσύρει την στήριξή του. .

Οικονομία

  • Αχτσιόγλου: Αύξηση κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση από το νέο έτος. Η υπουργός Εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να πείσει τους θεσμούς πως δεν είναι ούτε αναγκαίο ούτε διαρθρωτικό το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, επιμένοντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για διαπραγμάτευση. .
  • ΣΕΒ: Οι 8 πληγές της οικονομίας-Βαρίδι στις επιχειρήσεις οι υψηλές εισφορές. "Η χώρα, μετά το πέρας του 3ου Μνημονίου, βρίσκεται εκτεθειμένη στις διακυμάνσεις των αγορών, χωρίς να υπάρχει πλέον ένα επαρκές σύστημα έγκαιρης εποπτείας και αποτελεσματικής παρέμβασης από την πλευρά των δανειστών" .
  • Αυτά είναι τα νέα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ (βίντεο). Τα νέα τραπεζογραμμάτια θα τεθούν σε κυκλοφορία στις 28 Μαΐου 2019 .
  • Η Κύπρος βγαίνει στις αγορές με δεκαετές ομόλογο . Τη Δευτέρα η απόδοση του κυπριακού πενταετούς ομολόγου έπεσε και στο 0,82% .
  • Πρόεδρος ΟΕΕ: Oι εξαγγελίες Μητσοτάκη κινούνται στη σωστή κατεύθυνση. Ο Κος Κολλιάς, επιδοκίμασε τις διαμηνύσεις Μητσοτάκη, που αφορούν την μείωση της φορολογίας, των συντελεστών σε ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ κτλπ, τονίζοντας πως πρόκειται για ενέργεια που θα οδηγήσουν σε ανάσα της αγοράς και ανάπτυξη γενικότερα. .

Αθλητισμός

  • Θεός Άρης και στο «Βικελίδης» - Nίκη επί του Λεβαδειακού. Τρίτη νίκη για τον Άρη χωρίς να δεχτεί γκολ στο Πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στη… φυσική του έδρα, με 2-0 επί του Λεβαδειακού, που έχασε πέναλτι με τον Μαρκόφσκι και την ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς. .
  • Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Μάντζαρης και Μήτογλου μιλούν στο ΣΚΑΪ. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Βαγγέλης Μάντζαρης κι ο Ντίνος Μήτογλου μίλησαν στην εκπομπή Γκολ χωρίς Σύνορα και την Μάνια Αλιβιζάτου για την νέα σεζόν, τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού, τα μπάτζετ της Ευρωλίγκα αλλά και για την Α1. .
  • Ο Ζλάταν μας αποδεικνύει για 500στη φορά πως είναι... Θεός (Vid) . Στο χρυσό 500αρι της καριέρας του, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς ζωγράφισε και μας χάρισε άλλο ένα γκολ... έργο τέχνης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου