Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018

Από το βραβείο για την σύλληψη του «αρχηγού» της 17Ν, στη δυσμενή μετάθεση για τον «αστυνομικό με το φανελάκι»

Του Βασίλη Λαμπρόπουλου

Η άγνωστη υπηρεσιακή πορεία του διοικητή του ΑΤ Ψυχικού που κρίθηκε υπεύθυνος για την «γκάφα» στην πρεσβεία του Ιράν - Οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ για τις επόμενες αντιδράσεις αστυνομικών φρουρών

Από το βραβείο για την σύλληψη του «αρχηγού» της 17Ν, στη δυσμενή μετάθεση για τον «αστυνομικό με το φανελάκι» | tovima.grΒραβείο για την σύλληψη του αναφερόμενου ως αρχηγού της «17  Νοέμβρη» Αλέξανδρου Γιωτόπουλου το  καλοκαίρι του 2002 στους Λειψούς, είχε πάρει ο διοικητής του ΑΤ Ψυχικού που μετατέθηκε δυσμενώς στη Διεύθυνση Μεταγωγών,  για την υπόθεση του «φρουρού  με το φανελάκι» στην επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν.
Ο εν λόγω αξιωματικός ως διοικητής σε αστυνομική υπηρεσία της Λέρου είχε φροντίσει, μαζί με αστυνομικό από τους Λειψούς, για τον εντοπισμό του καταζητούμενου «Λάμπρου» της 17Ν και την μεταφορά του στην Αθήνα, που είχε θεωρηθεί τότε μείζον θέμα για την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.   Φθάνοντας τα τελευταία 24ωρα στο αντίθετο σημείο, με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να του καταλογίζουν  αδιαφορία και προβληματικό έλεγχο στο σύστημα φρούρησης στόχων στην περιοχή του.
Με άλλα όμως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν, σχετικά με την εκδίωξή του, για μια «αμφιλεγόμενη επιλογή». Κι αυτό γιατί υπάρχει ευθύνη άλλων αξιωματικών που αναλαμβάνουν ρόλο επόπτη των φρουρών εγκαταστάσεων και οι οποίοι κάνουν «στραβά  μάτια» σε κρούσματα αδιαφορίας των φρουρών. Κι επιπλέον γιατί πολλοί διοικητές αστυνομικών τμημάτων στην Αθήνα αναλώνονται σε μέτρα αστυνόμευσης σε κινητοποίησεις στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες άσχετες ενέργειες από τον τομέα ευθύνης τους.
Σημειώνεται ακόμη ότι ο ίδιος αξιωματικός που μετατέθηκε στην Διεύθυνση Μεταγωγών είχε επί σειρά ετών κρίσιμη θέση στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και στις έρευνες -προ πενταετίας- για τις σχέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με την «Χρυσή Αυγή».  Μία έρευνα που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός της ΕΛ.ΑΣ και τη δυσφορία πολλών αξιωματικών.
Την ίδια ώρα  ζητούμενο αποτελεί για την ΕΛ.ΑΣ η τακτική που πρέπει ν’ ακολουθούν οι φρουροί στις επιδρομές του «Ρουβίκωνα» ή άλλων αντιεξουσιαστών. Κι αυτό γιατί, όπως λένε πολλοί αστυνομικοί, κριτική έχει ασκηθεί και στις περιπτώσεις που έχουν υπάρξει πυροβολισμοί στον αέρα αλλά και στις περιπτώσεις μεγάλης αδιαφορίας, όπως στην επιδρομή στην πρεσβεία στο Ιράν, στην Τουρκική Πρεσβεία και σε άλλες περιπτώσεις. Με τον φόβο πολλών στελεχών της Αστυνομίας ότι «η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την «χαλαρή» στάση του φρουρού στην πρεσβεία του Ιράν, η δυσμενής μετάθεσή του κλπ μπορεί να οδηγήσουν άλλους φρουρούς σε υπερβολικές αντιδράσεις, εκφοβιστικούς πυροβολισμούς κλπ., με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξει τραυματισμός πολιτών ή άλλο απρόοπτο συμβάν.  Κι όλα αυτά με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επίπτωση σε όσα μέλη του Ρουβίκωνα έχουν προσαχθεί ή συλληφθεί...».
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου