Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Πρώτο κουδούνι και για τα προσφυγόπουλα. Την περσινή σχολική χρονιά, περισσότεροι από 8.000 μαθητές πρόσφυγες εγράφησαν σε Τάξεις Υποδοχής της πρωινής ζώνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές υποδοχής εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) στην απογευματινή ζώνη. .
  • Κατέληξε 26χρονη εγκαυματίας από τη φωτιά στο Μάτι. Στους 99 οι νεκροί. Κατέληξε 26χρονη εγκαυματίας η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό μετά την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι στις 23 Ιουλίου. .
  • Χαρίτσης: Επιπλέον voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όσους βρουν θέση. Για τη διάθεση 31 χιλιάδων επιπλέον voucher για παιδικούς σταθμούς δεσμεύτηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή. .
  • Κρίσιμες εκλογές για προϊσταμένους στα δικαστήρια. Ψηφίζουν δικαστές και εισαγγελείς. .
  • Ουσιαστική προετοιμασία για το Κυπριακό ζητά ο Κοτζιάς. «Είναι σημαντικό να έχουμε δει αν πράγματι υπάρχει θέληση, ικανότητα και δυνατότητα για ουσιαστικές και παραγωγικές λύσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Κοτζιάς στην ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Χολ Λουτ. 

Κόσμος

  • Λιβύη: Όλες οι πτήσεις προς Τρίπολη εκτρέπονται προς Μισράτα. Όλες οι πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης εκτρέπονται στη Μισράτα, ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η εταιρεία που το διαχειρίζεται. 
  • Συρία: Έναρξη της τελευταίας φάσης της επιχείρησής εναντίον του ISIS. Ο αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι άρχισε η τελική φάση της στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στην ανατολική Συρία. 
  • Λιβύη: Ρουκέτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Τρίπολης. Ρουκέτες εβλήθησαν αργά το βράδυ της Τρίτης προς την κατεύθυνση του μοναδικού αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Λιβύης το οποίο παραμένει σε λειτουργία, δήλωσαν κάτοικοι της Τρίπολης. 
  • ΠΓΔΜ Αντιπολίτευση: Ψηφίστε κατά συνείδηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE κάλεσε τους ψηφοφόρους του να πράξουν κατά συνείδηση στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία σχετικά με την ονομασία. 
  • ΗΠΑ: Αντίποινα εάν σύμμαχοι του Ιράν μας επιτεθούν στο Ιράκ. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες το Ιράν ότι θα προχωρήσει «άμεσα και αποφασιστικά» σε αντίποινα για οποιαδήποτε επίθεση συμμάχων της Τεχεράνης στο Ιράκ που θα έχει αποτέλεσμα να τραυματιστούν Αμερικανοί ή να υποστούν ζημιές αμερικανικές εγκαταστάσεις. 

Πολιτική

  • Handelsblatt: Ένας αισιόδοξος Τσίπρας στο Στρασβούργο. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο στην επισκόπηση του γερμανικού τύπου. Οι αρθρογράφοι εστιάζουν στην αισιοδοξία του έλληνα πρωθυπουργού όσον αφορά την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. 
  • Διάψευση Κρεμλίνου: Καμία συζήτηση για επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία το 2018. «Το ζήτημα αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμη», δήλωσε ο Ουσακόφ στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του Ανατολικού Οικονομικού Φόρουμ (EEF) στο Βλαδιβοστόκ. .
  • Τσίπρας στο Euronews: Δεν θα περικοπούν συντάξεις αν πιάσουμε τους στόχους. Αναφερόμενος στις συντάξεις ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι είναι θέμα της κυβέρνησης να αποφασίσει τα μέσα επίτευξης των στόχων. 
  • Ερώτηση 57 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους δράστες ρατσιστικών επιθέσεων. Καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη διερεύνηση περιστατικών όπως η πρόσφατη επίθεση κατά ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο. Μιλούν για «τάγματα εφόδου» και τονίζουν ότι τα φαινόμενα εντείνονται πλέον ανησυχητικά. 
  • Υπερψήφιση της έκθεσης Sargentini από ΝΔ. Την πρόθεση της ΝΔ να υπερψηφίσει την έκθεση Sargentini στην αυριανή ψηφοφορία, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οικονομία

  • Νέες επαφές των θεσμών με το πολιτικό προσωπικό στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπρόσωποι των κομμάτων εστίασαν στα υπερπλεονάσματα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση, την υψηλή φορολόγηση και την ανάγκη που έχει η χώρα για περισσότερη ανάπτυξη. 
  • Jaquar Μια λάθος συμφωνία Brexit θα έχει καταστροφικές συνέπειες . Τις ανησυχίες της εταιρείας Jaquar Land Rover, για τις συνέπειες που θα έχει μία λάθος συμφωνία Brexit, εκφράζει ο επικεφαλής της αυτοβιομηχανίας, Ραλφ Σπεθ. .
  • ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική η άνοδος στις πωλήσεις αυτοκινήτων . Άνοδο 36,8% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 14.434 αυτοκίνητα (καινούργια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), έναντι 10.549 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο μήνα του 2017 . 
  • Υπ. Εργασίας: Αυτά είναι τα μέτρα ελάφρυνσης για μη μισθωτούς (πίνακες). Στους 250.000 υπολογίζει το υπουργείο Εργασίας ότι θα ανέλθουν οι μη μισθωτοί που θα καρπωθούν τα οφέλη από τα μέτρα που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός. 
  • Ποιες επιβαρύνσεις κρύβονται στις προαναγγελθείσες μειώσεις του ΕΝΦΙΑ . Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθεί για μία ακόμη φορά η μεσαία και μεγάλη ακίνητη περιουσία, με τις αλλαγές στη φορολογία ακινήτων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός. 

Αθλητισμός

  • Nations League: Διέλυσε την Κροατία η Ισπανία. άνοντας επίδειξη δύναμης και κρύβοντας την μπάλα από την κάκιστη δευτεραθλήτρια κόσμου, οι «φούριας ρόχας» της έβαλαν (και μάλιστα εύκολα) μισή ντουζίνα γκολ (6-0). .
  • Nations League: Ήττα για Εθνική από την Ουγγαρία. Την ήττα με 2-1 στην Ουγγαρία για τη δεύτερη αγωνιστική του Nations League γνώρισε η Ελλάδα, έχοντας την πρώτη της βαθμολογική απώλεια λίγες ημέρες μετά το «διπλό» στην Εσθονία στην πρεμιέρα και έχασε έδαφος στην προσπάθεια για κάτι καλό από τη νεοσύστατη διοργάνωση. 
  • Σάλος από σκίτσο με σεξιστικά - ρατσιστικά υπονοούμενα για Ουίλιαμς (pic) . Ο Αυστραλός γελοιογράφος Μαρκ Νάιτ... διακωμώδησε την οργή της Σερένα Ουίλιαμς στον τελικό του US Open, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση της συγγραφέα του Χάρι Πότερ, Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.
  • Ο ΟΠΑΠ στο πλευρό της νέων αθλητών με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Champions». Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, τόνισε: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ αποτελεί υπεύθυνο και αξιόπιστο εταίρο της ελληνικής κοινωνίας, της οικονομίας και του αθλητισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου