Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Πρώτο κουδούνι της χρονιάς σε όλα τα σχολεία. Τέρμα το διάλειμμα για μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, καθώς σε ετοιμότητα είναι σήμερα τα σχολεία της χώρας, για το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς. .
  • Άγρια δολοφονία έξω από το νεκροταφείο της Αγίας Παρασκευής. Ο άτυχος άνδρας βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του όταν δέχτηκε τα πυρά. Κανείς άλλος δεν επέβαινε στο αυτοκίνητο αυτό .
  • Αναθεώρηση του πλαισίου για τους μουφτήδες της Θράκης ζητά η Τουρκία. Σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η Τουρκία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος και προστάτιδα της μουσουλμανικής κοινότητας στην Θράκη, την οποία αποκαλεί σταθερά «τουρκική μειονότητα». .
  • Δήμος Αθηναίων: Μήνυση για αποξήλωση περίφραξης στο γυμναστήριο του Στρέφη. Σε ανακοίνωσή του ο δήμος κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια επισημαίνοντας τους κινδύνους που εγκυμονούν χωρίς αυτή, για όσους παρακολουθούν τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί. .
  • Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανατολικά της Κω. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές. 

Κόσμος

  • Νέα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την Ιντλίμπ με πρωτοβουλία της Ρωσίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας της Ρωσίας, που θέλει να ενημερώσει τα κράτη-μέλη για την τριμερή σύνοδο κορυφής της Τεχεράνης, αναφέρουν διπλωμάτες. .
  • Γκουτέρες: Δύο χρόνια μας απομένουν για να δράσουμε υπέρ της κλιματικής αλλαγής. «Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση μέχρι το 2020, κινδυνεύουμε να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους ανθρώπους και για τα οικοσυστήματα που μας υποστηρίζουν», τόνισε ο Γκουτέρες. .
  • Η Μέρκελ θα θέσει το Κυπριακό στον Ερντογάν. Το Κυπριακό αναμένεται να είναι ένα από τα θέμα προς συζήτηση κατά τη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. .
  • Ερντογάν: Μια επιχείρηση στην Ιντλίμπ θα δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους. Ο Ερντογάν αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση όσον αφορά την επαρχία, τον τελευταίο ανταρτοκρατούμενο θύλακα στη Συρία, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «όλος ο κόσμος θα πληρώσει το τίμημα». .
  • Νιγηρία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρου. Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 100 τραυματίστηκαν χθες, όταν βυτιοφόρο φορτηγό που παρέδιδε φυσικό αέριο εξερράγη στη βόρεια Πολιτεία Νασαράουα της Νιγηρίας. .

Πολιτική

  • Κόντρα Τζανακόπουλου - Χατζηδάκη για τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ. Σφοδρή κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια εκπομπής της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης. 
  • Στο Στρασβούργο ο Τσίπρας.Ομιλία για το μέλλον της ΕΕ. Ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει το πρωί της Τρίτης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, τις προτάσεις του για το μέλλον της Ευρώπης και της ΕΕ, παρουσία και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. .
  • Γεννηματά: Προοδευτική αλλαγή με σαφή στρατηγική και νέους εθνικούς στόχους. «Εμείς χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Να δώσει ξανά στη δημοκρατική παράταξη πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις» είπε μεταξύ άλλων η κα Γεννηματά. 
  • Παπακώστα: Λειτουργώ πολιτικά αναφερόμενη στις αρχές Καραμανλικής σκέψης. Για τη συνεργασία της με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, η κ. Παπακώστα είπε ότι είναι άψογη και «συνεννοούνται με τα μάτια». 
  • ΝΔ: Η Θεσσαλονίκη δεν είναι πεδίο βολής, δεν ανέχεται τον αυταρχισμό κανενός. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που υπέγραψε την αναγνώριση εθνότητας δια της αναγνώρισης της ιθαγένειας και της γλώσσας των γειτόνων και ότι τώρα η κυβέρνηση αυτή δεν ανέχεται καμία κριτική. 

Οικονομία

  • Σύσκεψη στο ΥΠΟΙΚ πριν τη συνάντηση με τους θεσμούς. Σύσκεψη προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής των θεσμών την Τετάρτη. 
  • Ψαλίδισμα αντίμετρων για να κερδίσει τις συντάξεις αποφάσισε ο Τσίπρας. Πολλές από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ είναι στην πράξη ψαλιδισμένες εκδοχές μέτρων που είχαν ήδη νομοθετηθεί η σχεδιαστεί, καθώς, σε προεκλογική φάση, η κυβέρνηση φαντάζει αποφασισμένη να αποφύγει την περικοπή των συντάξεων. 
  • Σε λειτουργία η e-πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών. Υπάρχουν πλέον τα 11 δικαιολογητικά σε ηλεκτρονική μορφή ενώ συμπληρώνονται αυτόματα οι πίνακες οφειλών τραπεζών και Δημοσίου και δεν χρειάζεται να τα συμπληρώσει ο χρήστης με το χέρι. 
  • Μεγάλη αύξηση των εσόδων από φόρους πριν την έξοδο από το Μνημόνιο. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου οι εισπράξεις από φόρους ανήλθαν στα 24,38 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. 
  • Απότομη επιβράδυνση της τουρκικής ανάπτυξης εν μέσω φόβων για «προσγείωση». Κύριος παράγοντας πίσω από την ανάπτυξη ήταν η μεγάλη αύξηση της ιδιωτικής αλλά και της δημόσιας δαπάνης, καθώς το δεύτερο τρίμηνο συνέπεσε με τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. 

Αθλητισμός

  • Αθώος δηλώνει ο διοικητής της FA για την τραγωδία στο Χίλσμπορο το 1989. Αθώος για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας των 95 οπαδών της Λίβερπουλ στο Χίλσμπορο, δήλωσε ο διοικητής της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ .
  • Στο διαιτητικό δικαστήριο η υπόθεση Λαζάρου και ΑΕΚ. Στο διαιτητικό δικαστήριο περνά πλέον η υπόθεση Λαζάρου, καθώς απορρίφθηκε η προσφυγή της ΑΕΚ εναντίον του, από τη Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών προκειμένου να εξεταστεί το αν προκύπτει θέμα ποινών. 
  • Εν εξάλλω η Αμερικανή τενίστρια Σερένα Ουίλλιαμς στον τελικό του US Open. Ο έντονος διαπληκτισμός της Σερένα Ουίλλιαμς με τον Πορτογάλλο διαιτητή, της κόστισε τόσο τη νίκη όσο και 17.000 δολάρια πρόστιμο για παράβαση του κανονισμού. 
  • Βασιλειάδης: «Έχουμε δουλέψει αθόρυβα με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ» . Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM", ο Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στο γήπεδο του ΠΑΟΚ και τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Βόρειας Ελλάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου