Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η ελληνική κοινότητα στο Μόντρεαλ πωλεί οικόπεδο έναντι 10 εκατ. δολαρίων


Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2018Ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ, Νικόλαος Τ. Παγώνης στην εισήγησή του προς το ΔΣ της ΕΚΜΜ (φωτογραφία «ΕΚΜΜ»).
ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Την πώληση των δικαιωμάτων της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ (ΕΚΜΜ) επί του εμφυτευτικού μισθώματος του οικοπέδου, στο οποίο έχει ανεγερθεί το κτιριακό συγκρότημα Godin (10 rue Sherbrooke, Montreal), αποφάσισαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την έκτακτη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2108, στην αίθουσα «Μικρή Βουλή» των κεντρικών γραφείων της Κοινότητας.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ, Νικόλαος Τ. Παγώνης στην εισήγησή του, η Κοινότητα θα εισπράξει από την πώληση το ποσό των $10.000.000. Το ποσό αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την αξία που δίνουν ορισμένοι εκτιμητές στον χώρο. Το 2014 οι εκτιμητές της Bank of Montreal στην έκθεσή τους ανέφεραν ότι η αξία του οικοπέδου δεν ξεπερνάει τα $5.000.000.
Το 2017, η εταιρεία TIDAN που λειτουργεί το «Hotel 10» επί του οικοπέδου, πραγματοποίησε δική της εκτίμηση, κατά την οποία, η αξία του ανήρχετο στο ποσό των $6.500.000 και έκανε πρόταση στην ΕΚΜΜ για την αγορά των δικαιωμάτων της επί του εμφυτευτικού μισθώματος. Η διοίκηση της Κοινότητας δεν έκανε δεκτή την πρόταση. Από τότε, η εταιρεία TIDAN επανήλθε επανειλημμένως με προσφορές, για να καταλήξει στη σημερινή.
Τώρα η διοίκηση της ΕΚΜΜ εκτιμά πως πρόκειται για μια πολύ συμφέρουσα προσφορά, καθώς το ποσό που θα εισπράξει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την πλήρη εξόφληση των χρεών της, περί τα $7.300.000 και το υπόλοιπο να αξιοποιηθεί, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδίου για την ανέγερση κτιριακού συγκροτήματος στο οικόπεδο του Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού, για να στεγάσει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό συγκρότημα και τα ενοποιημένα παραρτήματα του Σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» στο Λαβάλ. Ενα ακόμη σημαντικό όφελος από την εξόφληση των χρεών είναι η εξοικονόμηση περίπου $800.000 ετησίως, τα οποία η ΕΚΜΜ καταβάλλει σήμερα ως τοκοχρεολύσια.
Επί του παρόντος, η ΕΚΜΜ εισπράττει περίπου $160.000 ετησίως από την TIDAN, ως ενοίκιο.
«Είναι μια σημαντική ευκαιρία, που πιστεύω πως όμοιά της δεν θα έχουμε στο μέλλον», πρόσθεσε ο κ. Παγώνης και συνέχισε:
«Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάσταση του κτιρίου και οι οικονομικές και πολεοδομικές συνθήκες, που θα ισχύουν μετά από 35 χρόνια. Πρέπει να επενδύσουμε στη νεολαία μας, στα παιδιά μας, στο μέλλον τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ. «Περιμείναμε ήδη πολύ καιρό».
Ο κ. Παγώνης υποστήριξε την εισήγησή του με όλα τα σχετικά έγγραφα, εκτίμηση αξίας του χώρου από ορκωτούς εκτιμητές και προτάσεις για δημοπράτηση από κτηματομεσιτικές εταιρείες.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος ανέφερε ότι αξιολογήθηκε μια ακόμη πρόταση, η οποία όμως, κρίθηκε ασύμφορη γιατί περιελάβανε περιοριστικούς όρους.
Με την απόφαση του ΔΣ, η ΕΚΜΜ θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, στη 1:00 μ.μ., στην αίθουσα του Ι. Ναού Τιμίου Σταυρού, 4865 du Souvenir, στο Laval, για την έγκριση της πρότασης από τα μέλη της Κοινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου