Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, 2018


  • Μαίνεται η πυρκαγιά στη Σάμο . Η εικόνα είναι καλύτερη σύμφωνα με την Πυροσβεστική ενώ βασικό μέλημα είναι να οριοθετηθούν τα διάσπαρτα ενεργά μέτωπα. .
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ ποτ σημειώθηκε στη κλήρωση του Τζόκερ την Κυριακή. .
  • Επίθεση από έξι κουκουλοφόρους δέχθηκε άνδρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα άτομα πλησίασαν το θύμα και με αιχμηρό αντικείμενο τον τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή. .
  • Έβρος: Συνελήφθησαν και επεστράφησαν στην Τουρκία δύο Τούρκοι στρατιωτικοί. Στη σύλληψη δύο Τούρκων στρατιωτικών, μέλη τετραμελούς περιπόλου, προχώρησαν στις 11.30 το πρωί της Κυριακές άνδρες ελληνικής περιπόλου στον Έβρο και συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ των χωριών Φέρρες και Πόρος. .
  • Συνελήφθη ο 21χρονος που είχε αποδράσει από το Α.Τ. Ελληνικού. Ο 21χρονος εντοπίστηκε δυόμιση περίπου ώρες μετά την απόδραση του να επιβαίνει σε λεωφορείο στη συμβολή των οδών Βέμπου & Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα. 

Κόσμος

  • Πολιτική αβεβαιότητα στη Σουηδία μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Η κυβερνώσα κεντροαριστερή συμμαχία συγκέντρωσε 40,6% ενώ η κεντροδεξιά συμμαχία της αντιπολίτευσης 40,2%. Kανείς από τους δύο συνασπισμούς δεν παίρνει την απαραίτητη πλειοψηφία των 349 εδρών στη Βουλή. .
  • Ζιμπάμπουε: Δέκα νεκροί από ξέσπασμα επιδημίας χολέρας . «Τα θύματα ήπιαν μολυσμένο νερό», δήλωσε υγειονομικός αξιωματούχος την Κυριακή. .
  • Νότιο Σουδάν: 19 νεκροί σε συντριβή μικρού αεροσκάφους . Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή όταν μικρό αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα Τζούμπα κατέπεσε σε λίμνη στο κεντρικό τμήμα του Νότιου Σουδάν, δήλωσαν αξιωματούχοι. .
  • Ζεεχόφερ: Διορία στον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών να εξηγήσει τις δηλώσεις του για Κέμνιτς. Διορία έως σήμερα Δευτέρα έδωσε στον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας, τον Γκέοργκ Μάασεν, προκειμένου να εξηγήσει τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τις διαδηλώσεις της άκρας δεξιάς στην πόλη Κέμνιτς ο ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών, ο Χορστ Ζεεχόφερ. .
  • «Ο Τραμπ παραλίγο να προκαλέσει άθελά του πόλεμο με τη Β.Κορέα». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λίγο έλλειψε να προκαλέσει πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα, γράφοντας ένα μήνυμα που προόριζε να αναρτήσει στο Twitter, το οποίο «θορύβησε» το αμερικανικό Πεντάγωνο, δήλωσε χθες ο δημοσιογράφος Μπομπ Γούντγουορντ. .

Πολιτική

  • Μπουτάρης: Να μην γίνονται τα εγκαίνια της ΔΕΘ παρουσία πολιτικών αρχηγών. "Απαράδεκτη και καταστροφική για την εικόνα της πόλης" χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, τη χθεσινή ημέρα και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη διάρκεια των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ. .
  • Σε ανειλημμένη υποχρέωση απέδωσε ο ΣΕΒ την αποχώρηση Φέσσα από τη ΔΕΘ. Διευκρινίσεις για την αποχώρηση του προέδρου του ΣΕΒ από την τελετή έναρξης της ΔΕΘ δίνει ο Σύνδεσμος, τονίζοντας ότι τα εγκαίνια καθυστέρησαν και ο κ. Φέσσας αποχώρησε λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης. .
  • ΝΔ: Θρασύς στα ψέματα, δειλός στην αλήθεια ο Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας σήμερα είχε το θράσος να υποστηρίξει και πάλι τη συμφωνία που παραχωρεί στα Σκόπια «Μακεδονική εθνότητα» και «Μακεδονική γλώσσα», ενώ την απορρίπτει η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. .
  • ΚΙΝΑΛ: Ο Τσίπρας κατάλαβε ότι ο χρόνος της κυβέρνησής του τελειώνει. Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί το Κίνημα Αλλαγής σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ και τον κατηγορεί για παρουσίαση εικονικής πραγματικότητας. .
  • Τι απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΚΑΪ για την παραίτηση Τόσκα. Αυτό που διαφοροποιεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από προκατόχους τους δεν είναι ότι είναι καλύτερη διαχειρίστρια κρίσεων αλλά ότι έχει «ηθικό πλεονέκτημα», είπε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ. .

Οικονομία

  • Πεπεισμένος ο Τσίπρας πως οι αριθμοί θα κάμψουν τις ενστάσεις για συντάξεις. «Πιστεύω πως με αυτά τα επιχειρήματα, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, θα έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να το πετύχουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ. .
  • Σχέδιο Β για συντάξεις αλλά και αντίμετρα φέρεται να εξετάζει η Κομισιόν. Ορίζοντας είναι ο Απρίλιος του 2019, όταν θα πιστοποιηθούν από την Eurostat τα δημοσιονομικά στοιχεία του τρέχοντος έτους. .
  • Αυτές είναι οι παροχές που έταξε ο Τσίπρας από το βήμα της 83ης ΔΕΘ. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό οι τρεις άξονες του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα της νέας εποχής είναι ανάκτηση της εργασίας, κοινωνικό κράτος και εμβάθυνση της δημοκρατίας οι τρεις άξονες του σχεδίου για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα της νέας εποχής. .
  • Πρόταση για ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά από την αμερικανική ONEX. Την επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος χαιρέτισε η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. .
  • Μηνύματα για στενότερη ελληνοαμερικανική συνεργασία από Ρος στην ΔΕΘ. .

Αθλητισμός

  • «Κόπηκε» στα… γαλλικά η Ελλάδα!. Κάτω από τη… βάση πήρε η Ελλάδα στο δύσκολο τεστ με τη Γαλλία, γνωρίζοντας εύκολα την ήττα με 84-68, στο τουρνουά του Παρισιού! Αποβλήθηκε ο Παπανικολάου στην τρίτη περίοδο. 
  • Ο Μαραντόνα αποθεώθηκε στο Μεξικό. Πλήθος κόσμου και πολλοί φίλαθλοι της Ντοράντος Ντε Σιναλόα, βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης, προκειμένου να υποδεχθούν τον Ντιέγκο Μαραντόνα .
  • Όταν η στρογγυλή θεά κάθισε στο θρόνο της. Και ενώ όλος κόσμος κινείται σε ρυθμούς Nations League, το ποδόσφαιρο γιορτάζει σήμερα τα 130 χρόνια από την πρεμιέρα του αγγλικού πρωταθλήματος, του πρώτου παγκοσμίως πρωταθλήματος. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου