Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε τη Δευτέρα στο Φορτ Ντραμ το νομοσχέδιο για τον αμυντικό προϋπολογισμό (NDAA) του οικονομικού έτους 2019, ύψους 717 δισεκατομμυρίων δολαρίων, βασικός στόχος του οποίου είναι η ανασυγκρότηση των Eνόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Με την «Πράξη Εξουσιοδότησης Εθνικής Άμυνας Τζον Μακέιν», την οποία είχε επικυρώσει την περασμένη εβδομάδα το Κογκρέσο, παγώνει προσωρινά η παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εν μέσω της κρίσης στις σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσινγκτον, με αφορμή την κράτηση, από τις τουρκικές αρχές, του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον. Προβλέπεται επίσης η ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στην Ευρώπη με στόχο να αποθαρρυνθεί η Ρωσία.
Ο νόμος φέρει το όνομα του γερουσιαστή από την Αριζόνα που κρατήθηκε επί χρόνια αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει επικρίνει κατ" επανάληψη την πολιτική που ακολουθεί ο Τραμπ.
Μεταξύ άλλων ο νόμος αυτός αυξάνει τον αμυντικό προϋπολογισμό και προβλέπει τη μεγαλύτερη μισθολογική αύξηση για τους στρατιωτικούς εδώ και σχεδόν μια δεκαετία.
Ο πρόεδρος Τραμπ ταξίδεψε στο Φορτ Ντραμ της Νέας Υόρκης και επισκέφθηκε το στρατόπεδο της 10ης Ορεινής Μεραρχίας, ειδικά για τον σκοπό αυτόν. Υπέγραψε τον νόμο περιστοιχιζόμενος από στρατιώτες, υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων.