Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Πτώση της στερλίνας καθώς το Λονδίνο επιταχύνει τον σχεδιασμό για ένα Brexit χωρίς συμφωνία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Η στερλίνα κατέγραψε πτώση καθώς η Βρετανική κυβέρνηση ενισχύει τον σχεδιασμό για το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία, ενισχύοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για την τύχη του βρετανικού νομίσματος σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς να έχει συμφωνήσει νέες διευθετήσεις στις εμπορικές συναλλαγές.
Λιγότερο από οκτώ μήνες μένουν πριν από την ημέρα εξόδου της 29ης Μαΐου και διπλωμάτες στις Βρυξέλλες λένε ότι περιμένουν ότι θα υπάρξει καθυστέρηση στην οριστικοποίηση των όρων του Brexit και κατά συνέπεια δεν αποκλείουν την διεξαγωγή έκτακτης συνόδου κορυφής τον Νοέμβριο.
Εντός της ημέρας, το Λονδίνο αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα 25 τεχνικού χαρακτήρα έγγραφα με οδηγίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση όποιας διαταραχής προκληθεί από ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ.
Ο βρετανός υπουργός αρμόδιος για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ δήλωσε σήμερα ότι έχει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μία καλή συμφωνία με την ΕΕ, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να προκαλέσει ανάκαμψη της στερλίνας, η οποία στην αρχή του πρωινού σημείωνε πτώση κατά 0,4% έναντι του δολαρίου στο 1,2862 δολάριο, ενώ παρέμεινε σταθερή απέναντι στο ευρώ στις 89,85 πένες.
«Σε κάθε συνάντηση κάνουμε θετική πρόοδο στα σημαντικά θέματα του χωρισμού», δήλωσε ο Ντόμινικ Ράαμπ στο BBC προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι θα υπάρξει μία θετική συμφωνία, ωστόσο, είναι θεμιτό να ορισθεί μία υπολογισμένη και αναλογική προσέγγιση που θα επισημαίνει τους κινδύνους εάν οι δύο πλευρές δεν φθάσουν σε συμφωνία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου