Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Ιονικό χωριό: Εργολάβοι κατά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής!

Η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφανθεί τελικά για την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ εργολάβων της Ηλείας και της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, για τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος τον Σεπτέμβριο του 2016 στις παραθεριστικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού στην Γλύφα- Βαρθολομιού.
Όπως είναι γνωστό το Ιονικό Χωριό διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ήδη δύο εργολάβοι έχουν στραφεί στην δικαιοσύνη με αγωγές κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς υποστηρίζουν ότι δεν έχουν εξοφληθεί για τις εργασίες που παρείχαν ως προς την αποκατάσταση των ζημιών του ανεμοστρόβιλου…
Στάση αναμονής τηρούν άλλοι τρεις εργολάβοι, οι οποίοι επίσης φέρεται να μην έχουν πληρωθεί ωστόσο δεν έχουν κινηθεί ακόμη δικαστικά.
Ποσά που ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ
Οι αγωγές έχουν υποβληθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αμαλιάδας από τον δικηγόρο των εργολάβων κ. Σάκη Κότσιφα, ενώ είχαν προηγηθεί και εξώδικες διαμαρτυρίες- προσκλήσεις σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση χωρίς να οδηγηθεί η υπόθεση σε δικαστική αίθουσα, ωστόσο δεν τελεσφόρησε η όλη διαδικασία και οι εργολάβοι προχώρησαν στο επόμενο βήμα.
Τα ποσά που διεκδικούν οι δύο εργολάβοι που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ, καθώς ο Α.Α. διεκδικεί οφειλόμενο ποσό ύψους 70.600 ευρώ και ο Γ.Τ. ποσό 68.500 ευρώ, πλέον τόκων, ΦΠΑ εξόδων κλπ.
Οι εργασίες που εκτέλεσαν οι εργολάβοι για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2017 και αφορούσαν σε οικοδομικές εργασίες, έργα ανάπλασης πράσινου, επισκευές των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων και γενικότερα το όλο Κατασκηνωτικό Συγκρότημα.
Δεν υπήρξε ενδιαφέρον
Ο κ. Κότσιφας κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση ανέφερε στην ‘Π’: «Η όλη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, έχει δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις εις βάρος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς παρουσιάζεται να μην έχει ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της απέναντι στους εργολάβους που ανέλαβαν και υλοποίησαν το έργο αποκατάστασης των ζημιών από τον ανεμοστρόβιλο. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν μέχρι πρόσφατα να τακτοποιηθεί εξωδικαστικά η υπόθεση, δεν υπήρχε το ανάλογο ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής το ανάλογο ενδιαφέρον, παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις. Για το λόγο αυτό λοιπόν η υπόθεση οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη».
Ο κ. Κότσιφας συμπλήρωσε ότι είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και υποστήριξε ότι το όλο θέμα είναι θλιβερό για την περιοχή και για τους πιστούς.
Μετά την προσφυγή της δικαιοσύνης οι δύο πλευρές θα πρέπει εντός 100 ημερών να έχουν καταθέσει τα παραστατικά τους με όλα τα στοιχεία.

Πολλά δημοσιεύματα
Η υπόθεση απασχολεί εκτενώς και τον Τύπο στην Αμερική και ήδη έχουν γίνει σχετικά δημοσιεύματα στην εφημερίδα ‘Εθνικός Κήρυξ’ και στο περιοδικό ‘Επίκαιρα’, ενώ από τον περασμένο Ιανουάριο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση ‘Ιονικό Χωριό’ και η εφημερίδα ‘Έθνος της Κυριακής’, αναφορικά με το κόστος των εργασιών αποκατάστασης.
Το ‘Ιονικό Χωριό’ αποτέλεσε έμπνευση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ιακώβου και το δημιούργησε σε οικόπεδο που δώρισε το ελληνικό κράτος το 1966. Από τότε έχουν φιλοξενηθεί εκεί περίπου 17.000 παιδιά εφηβικής ηλικίας και νέοι της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ και του Καναδά, σε μία προσπάθεια να αποκτήσουν επαφή με την μητέρα πατρίδα.
Να σημειωθεί ότι όταν προκλήθηκαν οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο και προκειμένου να αποκατασταθεί η λειτουργία του χώρου, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Εθνικός Κήρυξ’, ξεκίνησε εκστρατεία εξεύρευσης χρημάτων και από δωρητές συγκεντρώθηκε ποσό που ξεπερνά τα 800.000 δολάρια.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου