Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018

Διαβάζουμε πιό κάτω για την κλοπή εικόνων στη Κόνιτσα, αλλά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Κόνιτσα


Το φαινόμενο κλοπής εικόνων, ιερών σκευών ακόμα και μανουάλια και καμπάνες από εκκλησίες έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Ιδιαιτέρα σε απομακρυσμένες εκκλησίες και εξωκλήσια ή και σε εικονοστάσια. Οι κλέφτες έφτασαν σε σημείο να κλέβουν και από κοιμητήρια ότι μπορούν να σηκώσουν από εικόνες και καντήλια μέχρι το λάδι και μάρμαρα και περιφράξεις!
Αφού έχουν ερημώσει τόσα και τόσα χωριά οι ιερόσυλοι φτιάχνουν περιουσίες αφού έχουν μείνει έρημα και κάπου κάπου τα καλοκαίρια ανοίγουν να πάνε οι “χριστιανοί” να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί, να δουν τους συγγενείς και παιδικούς φίλους και να κουτσομπολεύουν, από τα κομματικά μέχρι και τα της γειτονιάς του.
Έχω τύχει σε αρκετές περιπτώσεις που ο “οίκος του Πατρός μου” έγινε “οίκος εμπορίου” όπου οι πάγκοι με τα μπιχλιμπίδια με "ομοιώματα” εικόνων και κάθε λογής παιχνίδια.   Ακόμα, γλυκά, σουβλάκια, κρέας βραστό και κρασί, μπύρα, τσίπουρο... εν ώρα λειτουργίας.
Το γεγονός ότι αρκετοί “επίτροποι" της εκκλησίας, της μονής ή του εξωκλησιού παίρνουν προμήθειες σύμφωνα με όσα άκουσα αυτό και από μόνο του είναι απαράδεκτο.
Το άλλο είναι ότι και καλόγεροι έχουν ανοίξει "μαγαζί" εν ώρα λειτουργίας ακριβώς έξω από το ναό πουλούν “εμπορεύματα” όπως λάδι, μέλι, γλυκά, τσάϊ του βουνού και άλλα βότανα, κομποσκοίνια, κομπολόγια και σταυρούς made in China.

Κατά τα άλλα... 
 Άντε να μη κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Για το Θεό δηλαδή.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου