Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Διαβάζουμε πιό κάτω για την κλοπή εικόνων στη Κόνιτσα, αλλά, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Κόνιτσα


Το φαινόμενο κλοπής εικόνων, ιερών σκευών ακόμα και μανουάλια και καμπάνες από εκκλησίες έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ελληνική επικράτεια. Ιδιαιτέρα σε απομακρυσμένες εκκλησίες και εξωκλήσια ή και σε εικονοστάσια. Οι κλέφτες έφτασαν σε σημείο να κλέβουν και από κοιμητήρια ότι μπορούν να σηκώσουν από εικόνες και καντήλια μέχρι το λάδι και μάρμαρα και περιφράξεις!
Αφού έχουν ερημώσει τόσα και τόσα χωριά οι ιερόσυλοι φτιάχνουν περιουσίες αφού έχουν μείνει έρημα και κάπου κάπου τα καλοκαίρια ανοίγουν να πάνε οι “χριστιανοί” να προσευχηθούν, να ανάψουν ένα κερί, να δουν τους συγγενείς και παιδικούς φίλους και να κουτσομπολεύουν, από τα κομματικά μέχρι και τα της γειτονιάς του.
Έχω τύχει σε αρκετές περιπτώσεις που ο “οίκος του Πατρός μου” έγινε “οίκος εμπορίου” όπου οι πάγκοι με τα μπιχλιμπίδια με "ομοιώματα” εικόνων και κάθε λογής παιχνίδια.   Ακόμα, γλυκά, σουβλάκια, κρέας βραστό και κρασί, μπύρα, τσίπουρο... εν ώρα λειτουργίας.
Το γεγονός ότι αρκετοί “επίτροποι" της εκκλησίας, της μονής ή του εξωκλησιού παίρνουν προμήθειες σύμφωνα με όσα άκουσα αυτό και από μόνο του είναι απαράδεκτο.
Το άλλο είναι ότι και καλόγεροι έχουν ανοίξει "μαγαζί" εν ώρα λειτουργίας ακριβώς έξω από το ναό πουλούν “εμπορεύματα” όπως λάδι, μέλι, γλυκά, τσάϊ του βουνού και άλλα βότανα, κομποσκοίνια, κομπολόγια και σταυρούς made in China.

Κατά τα άλλα... 
 Άντε να μη κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας. Για το Θεό δηλαδή.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου