Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Οι γονείς της Μελάνια, τα πεθερικά του Προέδρου Τραμπ έγιναν οι νέοι πολίτες των ΗΠΑ


Σάββατο, 11 Αυγούστου, 2018



Ο Viktor και η Amalija Knavs (AP Photo/Seth Wenig)
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τα πεθερικά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, οι Σλοβένοι γονείς της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, έλαβαν την αμερικανική υπηκοότητα στη διάρκεια μιας επίσημης, ιδιωτικής τελετής, δήλωσε ένας από τους δικηγόρους τους, ο Μάικλ Ουάιλντς.
Ο Βίκτωρ και η Αμάλια Κναβς (Viktor και Amalija Knavs) ορκίστηκαν πίστη στο αμερικανικό Σύνταγμα στη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με τον Ουάιλντς, το ζευγάρι ζει μόνιμα στις ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο και διέθετε πράσινη κάρτα με εγγυήτρια την ίδια την Μελάνια Τραμπ.
Ο Βίκτωρ Κναβς, πωλητής αυτοκινήτων, και η σύζυγός του Αμάλια, που εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο υφαντουργίας, είναι άνω των 70 ετών και έχουν βγει στη σύνταξη. Περνούν τον περισσότερο χρόνο τους στις ΗΠΑ συντροφιά με την κόρη τους και τον εγγονό τους, τον 12χρονο Μπάρον.
Ο πρόεδρος Τραμπ έχει ταχθεί στο παρελθόν κατά της «αλυσιδωτής μετανάστευσης» («chain migration»), δηλαδή κατά του δικαιώματος των μεταναστών που έχουν άδεια παραμονής στη χώρα να φέρνουν και τους συγγενείς τους, κυρίως αδέλφια ή παιδιά.
Ωστόσο, τα πεθερικά του φαίνεται ότι εκμεταλλεύθηκαν αυτή ακριβώς την πρόβλεψη για να μπορέσουν να πάρουν την αμερικανική υπηκοότητα.
«Αυτό το χρυσό πείραμα, αυτές οι πόρτες που υπάρχουν στην Αμερική, παραμένουν διάπλατα ανοιχτές για όμορφους ανθρώπους, όπως έγινε και σήμερα», ανέφερε ο κ. Ουάιλντς μετά την τελετή.
Εν μέσω της συζήτησης που έχει ξεσπάσει για το μεταναστευτικό ζήτημα και ειδικά για την επιλογή της κυβέρνησης Τραμπ για διαχωρισμό των παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους που περνούν τα σύνορα παράνομα, ο Ουάιλντς ανέφερε πως η υπηκοότητα που δόθηκε στους Κναβς ήταν «ένα παράδειγμα του πώς αυτό λειτουργεί σωστά».
Η Μελάνια Τραμπ, η οποία βρίσκεται για διακοπές με τον σύζυγό της στο Μπεντμίνστερ της Νέας Ιερσέης, δεν συνόδευε τους γονείς της, σημειώνει το «Associated Press».
H εκπρόσωπος Τύπου της Πρώτης Κυρίας αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, σημειώνοντας πως οι γονείς της «δεν αποτελούν μέρος της κυβέρνησης και τους αξίζει σεβασμός στην ιδιωτική τους ζωή».
Ο κ. Τραμπ έχει προτείνει την αντικατάσταση της πολιτικής μετανάστευσης με βάση τους οικογενειακούς δεσμούς με ένα σύστημα που θα βασίζεται στις ικανότητες των μεταναστών.
Αυτή η θέση του έχει εκφραστεί μετά την απόπειρα επίθεσης ενός Μπαγκλαντεσιανού στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Δεκέμβριο. Επιπλέον, επιθυμεί και την κατάργηση παροχής βίζας μέσω λοταρίας.
Το σχέδιο, το οποίο ο Πρόεδρος το επανέλαβε και στη συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας στο Ουίλκς-Μπέιρ της Πενσυλβάνιας, θα περιορίζει μετανάστες όπως η σύζυγός του να εγγυώνται για συγγενείς τους, παρά μόνο εάν πρόκειται για συζύγους ή για πολύ μικρά παιδιά.
Οι ειδικοί εκτιμούν πως αυτά τα μέτρα, για τα οποία μέχρι στιγμής ανθίσταται το Κογκρέσο, θα περιορίζουν τη νόμιμη μετανάστευση στις ΗΠΑ κατά το ήμισυ.
Ο Ουάιλντς δεν αποκάλυψε το χρονικό διάστημα το οποίο ζουν στις ΗΠΑ οι Κναβς. Οι μόνιμοι κάτοικοι θα πρέπει να ζουν στη χώρα τουλάχιστον επί χρόνια πριν αποκτήσουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση βίζας.
Οι Κναβς μεγάλωσαν την Μελάνια, η οποία γεννήθηκε ως Melanija, στη βιομηχανική περιοχή της Σέβνιτσα και ενώ η Σλοβενία τελούσε υπό κομμουνιστικό καθεστώς. Η Μελάνια πήγε σχολείο στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα και άλλαξε το όνομά της σε Μελάνια Κνάους (Melania Knauss) όταν ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου