Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ομογενείς, νεοεκλεγέντα μέλη του Κοινοβουλίου Οντάριο στον Μητοπολίτη Σωτήριο


Τρίτη, 7 Αυγούστου, 2018



Ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος με την κ. Εφη Τριανταφυλλοπούλου, αριστερά, και την κ. Χριστίνα Μίτα. Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Τορόντο.
Ο Μητροπολίτης Τορόντο Σωτήριος καλωσόρισε πρόσφατα δύο νεοεκλεγέντα μέλη του Επαρχιακού Κοινοβουλίου, Ελληνο-Καναδικής καταγωγής (MPPs) στα κεντρικά γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης
Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν της Μητρόπολης, η Εφη Τριανταφυλλοπούλου (Effie Triantafilopoulos, Βόρειο Oakville – Burlington), η οποία επίσης, είναι Βοηθός της Υπουργού Υγείας και Μακροχρόνιας Φροντίδας στο Κοινοβούλιο, μαζί με την Χριστίνα Μίτα (Christina Mitas, Κεντρικό Scarborough) συνάντησαν τον Σεβασμιώτατο για πρωινό και συζήτηση διαφόρων θεμάτων.
Η Μπελίντα Καραχάλιου (Belinda Karahalios, Cambridge) ήταν επίσης προσκεκλημένη, αλλά δυστυχώς, κάτι το έκτακτο την τελευταία στιγμή δεν της επέτρεψε να προσέλθει.
Τα συζητηθέντα θέματα περιελάμβαναν την θρησκευτική ελευθερία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την συνεχή υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών της Ιεράς Μητρόπολης από την Επαρχιακή Κυβέρνηση και την δυνατότητα επέκτασης αυτών των υπηρεσιών σε άλλα μέρη της επαρχίας, επιπροσθέτως, άλλα θέματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και η Ελληνική Διασπορά στον Καναδά.
Αυτή η συνάντηση γνωριμίας μεταξύ Μητροπολίτη και Μέλη του Επαρχιακού Κοινοβουλίου έγινε σε μια θερμή οικογενειακή ατμόσφαιρα. Προσφέρθηκε νηστίσιμο πρόγευμα λόγω της Νηστείας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δεκαπενταυγούστου), στο διαμέρισμα του Σεβασμιωτάτου.
Μετά την συζήτηση, ο Μητροπολίτης ξενάγησε τα μέλη του Κοινοβουλίου στο κτίριο της Μητρόπολης, συμπεριλαμβανομένης της Πατριαρχικής Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας Τορόντο και του Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.
Η κυρία Τριανταφυλλοπούλου και η κυρία Μίτα καθώς και η κυρία Καραχάλιου ανήκουν στο Συντηρητικό Κόμμα του κ.Doug Ford, Πρωθυπουργού του Οντάριο.
Ο Μητροπολίτης Σωτήριος τις συγχάρηκα για την εκλογή τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλα και παρεκάλεσε να διαβιβάσουν τα τα θερμά του συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό.
Σημειώνεται ότι από τα 124 μέλη της Βουλής του Οντάριο τρία είναι ελληνικής καταγωγής και συνεπώς το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που αναλογεί στον ελληνισμό του Οντάριο.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου