Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Αφού έγιναν κάρβουνο στο Μάτι, Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας

Ποιός άλλος έχει σειρά;

Παραιτήθηκε ο Νίκος Τόσκας Παρασκευή, 3 Αυγούστου, 2018

Δεκτή έγινε το απόγευμα της Παρασκευής από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Ο Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου όπου και του ανακοίνωσε την απόφασή του να εγκαταλείψει την ηγεσία του υπουργείου υπό το βάρος της πρωτοφανούς τραγωδίας στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς, τα σφάλματα, τις παραλείψεις και τον ολέθριο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη. Ο Νίκος Τόσκας είχε θέσει στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του το βράδυ που συντελέστηκε η ανείπωτη τραγωδία στην Ανατ. Αττική. Ο πρωθυπουργός ωστόσο δεν την είχε κάνει δεκτή λέγοντας πως οι όποιες ευθύνες θα αναζητηθούν αργότερα.

Όπως έγινε γνωστό από το Γραφείο του Πρωθυπουργού, οι αρμοδιότητες του Ν. Τόσκα περιέρχονται στην ευθύνη του υπουργού Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη.
Το Tweet του Α. Τσίπρα

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, ευχαριστώντας τον Νίκο Τόσκα για τις υπηρεσίες του, με ανάρτηση στο Twitter.

«Η γενναιότητα ενός στρατηγού δεν μετριέται μόνο την ώρα της μάχης αλλά και την ώρα του απολογισμού. Ευχαριστώ θερμά τον Νίκο Τόσκα για την εντιμότητα και την αφοσίωση που επέδειξε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων που του ανέθεσα» συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση παραίτησης του Νίκου Τόσκα έχει ως εξής : 
«Οφείλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο μου ανέθεσε κυβερνητικά καθήκοντα.
Η φυσική καταστροφή και οι απώλειες τόσων συνανθρώπων μας στο Μάτι ξεπερνάει τη βούλησή μου να συνεχίσω, κάτι το οποίο είχα δηλώσει και δημοσίως από την πρώτη στιγμή.
Προσπάθησα σε όλη μου τη ζωή να προσφέρω στην υπεράσπιση και στην προστασία αυτού του τόπου και των πολιτών.
Ευχαριστώ όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τους εθελοντές οι οποίοι πάσχισαν με όλες τις δυνάμεις τους να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα και βοήθησαν ανθρώπους να σωθούν.
Ευχαριστώ όλους όσους με στήριξαν και ιδιαίτερα εκείνους που παρέμειναν δίπλα μου στα δύσκολα».
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου