Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Κοντονής: Κανονικά η έκτιση ποινής του Κουφοντίνα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ διαβάζουμε:
Διευκρινίσεις για τη μεταγωγή Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου παρήχε πριν από λίγο το υπουργείο Δικαιοσύνης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη μεταγωγή εντάσσεται στο σχέδιο του υπουργού Δικαιοςύνης Σταύρου Κοντονή για μετατροπή της φυλακής του Κορυδαλλού σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και ως εκ τούτου όλοι οι ισοβίτες σιγά σιγά θα απομακρυνθούν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, για την μεταγωγή Κουφοντίνα «τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα» ενώ ο υπουργός επιτίθεται στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δημοσιοποίησε και το θέμα κάνοντας λόγο «για τυμβωρυχία» σχετικά με τη σύνδεση του γεγονότος της μεταγωγής στη συγκυρία της εθνικής τραγωδίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:
Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.
Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.
Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.
Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός. 
Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου