Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Ποια σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;

Ποια σταφύλια είναι καλύτερα για την υγεία μας;
Το σταφύλι, ο καρπός του αμπελιού, θεωρείται ο βασιλιάς των φρούτων καθώς είναι μία από τις πιο ωφέλιμες τροφές για τον άνθρωπο.


Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και το αγαπάμε καθώς όχι μόνο μας δροσίζει, αλλά είναι πολύ θρεπτικό για την υγεία μας.


Πολλές φορές το αντικαθιστούμε αντί για γλυκό μετά το φαγητό μας και μας αρέσει να το παίρνουμε μαζί μας για σνακ στην παραλία.


Η υπέροχη τραγανή υφή μιας ρόγας σταφυλιού στο στόμα, μαζί με τη φλούδα του, αφήνει έναν συνδυασμό ξινής και γλυκιάς γεύσης στον ουρανίσκο μας. Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για μία από τις πιο ωραίες αισθήσεις.


Τα σταφύλια είναι από τα πιο ωφέλιμα για την υγεία φρούτα, με αντιγηραντική και προστατευτική για την καρδιά δράση. Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και σημαντική ποικιλία βιταμινών και μετάλλων.


Αποτελούν μια πλούσια πηγή βιταμινών Α, C, Β6, φυλλικού οξέος, καθώς και καλίου, ασβεστίου, σιδήρου, φώσφορου, μαγνησίου και σεληνίου.


Ποια όμως είναι πιο θρεπτικά για την υγεία μας; Τα λευκά ή τα κόκκινα;


Ολα τα σταφύλια είναι ευεργετικά για την υγεία, αλλά τα πιο σκούρα είναι τα πιο πολύτιμα, λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ρεσβερατρόλη, η οποία είναι μία αντιοξειδωτική πολυφαινόλη.


Η ρεσβερατρόλη φαίνεται να έχει αντι-φλεγμονώδεις, αντι-οξειδωτικές και αντι-οιστρογονικές ιδιότητες και μπορεί να ενεργοποιήσει τα ένζυμα του ήπατος που απελευθερώνουν από το σώμα τις ανεπιθύμητες χημικές ουσίες.


Είναι πιθανό ότι η ρεσβερατρόλη μπορεί επίσης να παίζει ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων και έχει ορισμένες ιδιότητες που προάγουν τη μακροζωία.


Οσο πιο σκούρο είναι το χρώμα τους, τόσο περισσότερα φυτοθρεπτικά συσταντικά περιέχουν.


Τα κόκκινα σταφύλια μάς βοηθούν να προλάβουμε την πρόωρη γήρανση χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.


Η ρεσβερατρόλη στα κόκκινα σταφύλια μπορεί επίσης να μειώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αλλά η αξιοπιστία της εξακολουθεί να μελετάται.


Για να ωφεληθείτε στο μέγιστο από τα σταφύλια, φτιάξτε ένα φυσικό ρόφημα που περιλαμβάνει τη φλούδα, τη σάρκα και τα κουκούτσια τους.


πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου