Με χιούμορ και… απορία αντιμετωπίζουν οι Τούρκοι χρήστες των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την είδηση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
Από τα πρώτα κιόλας λεπτά, το hashtag #2Yunan (δύο Έλληνες), έγινε trending στην Τουρκία, με τα περισσότερα tweet να αντιμετωπίζουν με καχυποψία την είδηση, καθώς το κοινό μυστικό που κρύβει το αντάλλαγμα της κίνησης είναι κάτι που συζητείται έντονα στα Social Media.
Φυσικά δεν λείπουν οι αναφορές στον αμερικανό πάστορα που κρατείται στην Τουρκία, με τους χρήστες να… καλούν τις ΗΠΑ να ετοιμάζονται καθώς τα βήματα επιστροφής του Αντριου Μπράνσον, ήδη ακούγονται.
Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που σχολιάζουν την άμεση σχέση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων, με τη φρενήρη πορεία της τουρκικής λίρας καθώς αυτή η κίνηση ίσως είναι ο πρώτος κρίκος μιας αλυσίδας εξωτερικής πολιτικής και καλής θέλησης προς τους άμεσους συνομιλητές της χώρας. Παράλληλα, χρήστες που κατοικούν στην Αδριανούπολη και στην Κεσσάνη, εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι η απελευθέρωση των Ελλήνων, σε συνδυασμό με την ισοτιμία λίρας-ευρώ, πιθανώς θα τονώσουν την αγορά των πόλεων κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα καθώς θα αυξηθούν οι Έλληνες επισκέπτες.
Στα ΜΜΕ, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο tweet του Έλληνα πρωθυπουργού, μετά την είδηση της αποφυλάκισης των στρατιωτικών, ενώ εκτενής αναφορά γίνεται στο ιστορικό της φυλάκισης. Όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ δεν συνδέουν ως τώρα την απόφαση αυτή με την κρίση της τουρκικής λίρας ή την απελευθέρωση Μπράνσον αλλά κάτι τέτοιο είναι θέμα ωρών να περάσει και στην τουρκική ειδησεογραφία.
ΤΑ ΝΕΑ