Διευκρίνισε επίσης στα συμπεράσματά του πως οι σωλήνες αυτοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συνήθως για την κατασκευή αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, πωλούνται σε τιμές χαμηλότερες αυτών που θεωρούνται δίκαιες — εκατοστιαία, από 3,45% ως 132,63%.
Τον Ιούνιο, το υπουργείο είχε ανακοινώσει ότι οι σωλήνες που εισάγονται από τις τέσσερις από τις έξι χώρες — την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Τουρκία — επιδοτούνται αθέμιτα κι επέβαλε σε πρώτη φάση δασμούς οι οποίοι στην περίπτωση της Ινδίας ξεπέρασαν ακόμη και το 500%.

Στις 20 Δεκεμβρίου η οριστική απόφαση

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, ανέφερε ότι το ντάμπινγκ των εισαγόμενων σωλήνων από τον Καναδά ανέρχεται στο 24,38%, από την Κίνα στο 132,63%, από την Ελλάδα στο 22,51%, από την Ινδία στο 50,55%, από τη Νότια Κορέα στο 14,97% με 22,21% και από την Τουρκία μεταξύ 3,45% και 5,29%.
Οι εισαγωγές των σωλήνων από τις έξι χώρες είχαν αξία που υπερέβη τα 720 εκατομμύρια δολάρια το 2017, ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.
Η έρευνα για τις συγκεκριμένες εισαγωγές άρχισε τον Μάρτιο, κατόπιν αίτησης ομάδας αμερικανικών ιδιωτικών εταιρειών που παράγουν τέτοιους σωλήνες, διαμέτρου μεγαλύτερης των 406,4 χιλιοστών.
Πρόκειται για μία από τις 100 και πλέον έρευνες που έχουν ανοίξει αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά της η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία στο πλαίσιο του δόγματός του «πρώτα η Αμερική» λαμβάνει μέτρα προστασίας των αμερικανικών βιομηχανιών στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά.
Αναμένεται να κριθεί οριστικά στις 20 Δεκεμβρίου εάν οι επιδοτήσεις των εξαγωγών αυτών πλήττουν την αμερικανική βιομηχανία και κατόπιν το υπουργείο Εμπορίου ενδέχεται να επιβάλλει δασμούς αντιντάμπινγκ διάρκειας έως και πέντε ετών.
TA NEA