Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Απειλή για Ελλάδα και Κύπρο ο οικονομικός σεισμός στην Τουρκία

 Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018

Φόβοι για επεισόδιο στο Αιγαίο
Απειλή για Ελλάδα και Κύπρο ο οικονομικός σεισμός στην Τουρκία
Συναγερμός έχει σημάνει τόσο στην Αθήνα όσο και στη Λευκωσία, για τις εξελίξεις στην Τουρκία. Η σφοδρή σύγκρουση της Αγκυρας με την Ουάσιγκτον, η κατάρρευση της τιμής της τουρκικής λίρας και γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στη γειτονική χώρα, απειλούν τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο.
Διπλωματικές πηγές τονίζουν ότι παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την αντιπαράθεση Τραμπ με Ερντογάν και τις δραματικές αναταράξεις στην τουρκική οικονομία.
Οχι τόσο λόγω της «μόλυνσης» που μπορεί να προκύψει γενικότερα στις αγορές –κάτι που επηρεάζει ήδη την ελληνική αγορά, όπως φαίνεται και από την πτώση στο Χρηματιστήριο.
Ο φόβος έγκειται στο γεγονός ότι η Τουρκία συνήθως, όταν βρίσκεται στα σχοινιά, προχωρά σε κινήσεις εντυπωσιασμού της κοινής της γνώμης. Επιχειρεί πάντα κινήσεις αποπροσανατολισμού, εξάγει την κρίση της και το κάνει με εθνικιστικό τρόπο. Φοβούνται με απλά λόγια το «στήσιμο» ενός «θερμού» επεισοδίου είτε στο Αιγαίο είτε στην κυπριακή ΑΟΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου