Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018

Μπακογιάννης : Δύσκολη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Ελπίζουμε να κερδίσουμε τη μάχη

Κυριακή, 12 Αυγούστου, 2018

Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Μπακογιάννης : Δύσκολη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Ελπίζουμε να κερδίσουμε τη μάχη
Στο χωριό Κοντοδεσπότι βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή, μεγάλη ανεξέλεγκτη πυρκαγιά.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή δασική έκταση περιμετρικά του χωριού, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν δημιουργήσει προστατευτικές ζώνες στους οικισμούς.
Σημείωσε ότι οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η μάχη θα κερδηθεί.
Νωρίτερα, ο Περιφερειάρχης μιλώντας στην κάμερα του ΑΝΤ1, ανέφερε πως η πυρκαγιά πρόκειται ίσως από τις δυσκολότερες που έχει αντιμετωπίσει η Περιφέρεια μέχρι στιγμής ενώ ο δυνατός αέρας δυσχεραίνει το έργο της πυροσβεστικής καθώς αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση.
Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχουν σημειωθεί απώλειες ανθρωπίνων ζωών, το οποίο αποτελεί το Α και το Ω, καθώς εκκενώθηκε πολύ γρήγορα ο οικισμός.
«Η πυροσβεστική δίνει μια τρομερή μάχη να προστατεύσει τα σπίτια των κατοίκων, μια μάχη που απ ότι φαίνεται είναι νικηφόρα κι εμείς –η Περιφέρεια, ο Δήμος- όλοι μαζί συνδράμουμε με τη πυροσβεστική με όλες μας τις δυνάμεις» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.
Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, οι κάτοικοι των γύρω περιοχών έχουν ειδοποιηθεί για την πυρκαγιά ενώ σημείωσε πως υπάρχουν σχέδια εκκένωσης, τα οποία η Περιφέρεια είναι σε θέση να εφαρμόσει, όπως αποδείχθηκε και στο εν λόγω περιστατικό.
Τέλος, έκανε έκκληση προς τους κατοίκους να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής ενώ συνέστησε ψυχραιμία και ηρεμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου