Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

«Θερμό επεισόδιο» ανοικτά της Λέρου με Τούρκους και Έλληνες ψαράδες


 Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018

Ανησυχητικό επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε την Κυριακή μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων, κοντά στις ακτές της Λέρου. Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν αρκετές φορές προς το μέρος των Ελλήνων, οι οποίοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν, ειδοποιώντας το Λιμενικό.
Συγκεκριμένα το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.
Όταν έφτασε το ελληνικό λιμενικό με δύο σκάφη, τα τουρκικά αλιευτικά είχαν ήδη αρχίσει να απομακρύνονται προς τα διεθνή ύδατα.
Για πρωτόγνωρο περιστατικό μιλούν οι έλληνες ψαράδες, παρά το ότι είναι συνηθισμένοι σε προκλητικές ενέργειες από την πλευρά των Τούρκων συναδέλφων τους. Μάλιστα επισημαίνουν ότι τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές.
Αποκαλυπτικές για το τι συνέβη είναι οι μαρτυρίες από αλιείς σε δύο ελληνικά καΐκια στην τηλεόραση του Alpha, οι οποίοι μιλούν για αρκετούς πυροβολισμούς από τα τουρκικά αλιευτικά και μάλιστα κατά ριπάς.
«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.
«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.
ΠΗΓΗ: in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου