Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Νέα εξήγηση για το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων


LIGHTGUARD VIA GETTY IMAGES


Μια νέα εξήγηση για το μυστήριο του «Τριγώνου του Διαβόλου» (του Τριγώνου των Βερμούδων) παρουσίασαν Βρετανοί επιστήμονες.
Ως γνωστόν, η περιοχή (στην οποία υπάρχει ούτως ή άλλως πολύ μεγάλη κίνηση αεροσκαφών και πλοίων) έχει αποκτήσει τη φήμη της εξαιτίας μιας σειράς μυστηριωδών περιστατικών με εξαφανίσεις πλοίων και αεροπλάνων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση διαφόρων θεωριών, μεταξύ των οποίων κάποιες ιδιαίτερα «εξωτικές» (από θαλάσσια τέρατα μέχρι εξωγήινους, τη βυθισμένη Ατλαντίδα, περίεργα χωροχρονικά φαινόμενα κ.α.).
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της The Sunειδικοί του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον εκτιμούν ότι η εξήγηση στο μυστήριο είναι ένα φυσικό φαινόμενο γνωστό ως «rogue waves» (αιφνίδια, γιγαντιαία κύματα).
Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ The Bermuda Triangle Enigma του Channel 5, οι ερευνητές πραγματοποίησαν προσομοιώσεις, όπου αναδημιούργησαν το φαινόμενο. Τα κύματα αυτά, τα οποία διαρκούν μόλις λίγα λεπτά, είχαν παρατηρηθεί για πρώτη φορά μέσω δορυφόρων το 1997, στα ανοιχτά της Νότιας Αφρικής. Κάποια μπορούν να φτάσουν σε ύψος μέχρι 30 μέτρων.
Οι ερευνητές έφτιαξαν ένα μοντέλο του USS Cyclops, ενός μεγάλου πλοίου που εξαφανίστηκε στο Τρίγωνο το 1918. Κατά την προσομοίωση, τα κύματα «κατάπιαν» το σκάφος.
Σύμφωνα με τον Dr. Σάιμον Μπόξολ, έναν εκ των επιστημόνων, η περιοχή αυτή του Ατλαντικού προσφέρεται για τη δημιουργία τέτοιων κυμάτων, καθώς εκεί συναντιούνται καταιγίδες.
«Υπάρχουν καταιγίδες στα βόρεια και στα νότια, που συναντιούνται. Και αν υπάρχουν και άλλες από τη Φλόριντα, μπορεί να λάβει χώρα ιδιαίτερα θανατηφόρα δημιουργία rogue waves. Είναι απότομα, είναι ψηλά- έχουμε μετρήσει κύματα άνω των 30 μέτρων. Όσο μεγαλύτερο το σκάφος, τόσο μεγαλύτερη η ζημιά...το σκάφος μπορεί να σπάσει στα δύο. Αν συμβεί αυτό, βυθίζεται σε 2-3 λεπτά».
Μεταξύ των άλλων «λογικών» εξηγήσεων που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς είναι η απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων μεθανίου από τον πυθμένα της θάλασσας, η εμφάνιση «ηλεκτρονικής ομίχλης» (στην ουσία αιφνιδιαστικών καταιγίδων που προκαλούν προβλήματα στα ηλεκτρονικά συστήματα) και περίεργα νέφη που «γεννούν» πολύ ισχυρούς ανέμους.
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου