Οι Τούρκοι ελευθέρωσαν τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς | tanea.gr
Ελεύθεροι αφήνονται από αύριο οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Δημήτρης Κούκλατζης και Αγγελος Μητρετώδης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Οι δύο στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις αρχές Μαρτίου στον Εβρο και κρατούνταν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν πρώτη είδηση την αποφυλάκισή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα παραμείνουν στην Τουρκία και δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μέχρι να γίνει η δίκη τους με την ημερομηνία να μην είναι ακόμη γνωστή.

Τουρκικό δικαστήριο άφησε ελεύθερους τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εν αναμονή της δίκης τους, μετέδιδε νωρίτερα  το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Φαίνεται ότι τις τελευταίες ημέρες εντάθηκαν οι πιέσεις προς την τουρκική κυβέρνηση τόσο για τον αμερικανό πάστορα Μπράνσον όσο και για τους Μητρετώδη και Κούκλατζη. Η Αγκυρα προφανώς έκανε μια κίνηση καλής θέλησης επιδιώκοντας να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ, που έχουν οδηγήσει στην απίστευτη κρίση στην οικονομία και την κατάρρευση της τουρκικής λίρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τελευταία 24ωρα είχαν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.
TA NEA