Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Στην Ελλάδα οι δύο στρατιωτικοί

15s1strt
Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα έφτασαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη από την Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης, που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές από τις 2 Μάρτιου, συνοδευόμενοι από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στο αεροδρόμιο τους υποδέχτηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι γονείς τους.
Π. Καμμένος: Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
«Είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα για την πατρίδα μας, ημέρα της Παναγίας, ημέρα της Τήνου του 1940» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μετά την υποδοχή στο αεροδρόμο «Μακεδονία» των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. «Ο ελληνικός λαός σύσσωμος, ενωμένος υποδέχεται τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρέθηκαν επί πολλούς μήνες κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας. Θέλω να στείλουμε ένα μήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού, ο οποίος με ιδιαίτερη φόρτιση, συγκίνηση, όλο αυτό το διάστημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, επέδειξε ενότητα και πατριωτισμό» τόνισε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:
«Εκ μέρους του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, αλλά και του ελληνικού λαού, τους υποδεχόμαστε στην πατρίδα και ελπίζω ότι η απελευθέρωση τους σήμερα, αυτή τη σημαδιακή ημέρα, θα σημάνει και μια άλλη ημέρα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Μπορούμε να ζήσουμε μαζί, και μπορούμε να ζήσουμε ειρηνικά προς όφελος και των δύο λαών μας. Μπορούμε να ζήσουμε χτίζοντας το μέλλον και το αύριο και των δύο χωρών μας, σεβόμενοι το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.
Εκ μέρους των ενόπλων δυνάμεων καλωσορίζουμε μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, τον Έλληνα αξιωματικό και τον Έλληνα υπαξιωματικό. Δημόσια τους συγχαίρω διότι κράτησαν τον όρκο τους ως καλοί και φιλότιμοι στρατιώτες, δεν παρέδωσαν τη σημαία και την υπηρέτησαν σε αυτές τις συνθήκες αιχμαλωσίας και επέστρεψαν στην Ελλάδα για να συνεχίσουν την τήρηση του όρκου που έδωσαν στις ένοπλες δυνάμεις. Αυτά είναι τα στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Τους καλωσορίζουμε ανήμερα της Παναγίας».
Γ. Κατρούγκαλος: Μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών τους
Για ημέρα χαράς και νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία με την Τουρκία, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συνόδευσε τους δύο στρατιωτικούς κατά την επιστροφή τους με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Αδριανούπολη στη Θεσσαλονίκη.
Σε δήλωσή του μετά την άφιξη και την υποδοχή των δύο στρατιωτικών στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», ο κ. Κατρούγκαλος είπε: «Ο πρωθυπουργός ήδη τους συνεχάρη για τη στάση τους και τους μετέφερε τη χαρά που μοιραζόμαστε όλοι οι Έλληνες για την απελευθέρωσή τους. Γιατί πράγματι μοιραζόμαστε τη χαρά των οικογενειών τους. Όλες οι προσπάθειες συνέτειναν στην απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Όταν είχε ο πρωθυπουργός την πολύ δύσκολη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ όλοι δήλωναν δεν βγήκε τίποτε, ο ίδιος ήταν πιο αισιόδοξος ακριβώς γιατί όπως όλες οι προσπάθειές μας από το υπουργείο Εξωτερικών, από τον Νίκο Κοτζιά μέχρι τον πρέσβη και την πρόξενό μας συνέτειναν στην άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών. Ήταν μια προσπάθεια ενωτική που κι άλλες πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να συμβάλουν με τις διεθνείς τους επαφές».
Καταληκτικά ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως είναι μια νέα στιγμή για τις σχέσεις μας με την άλλη πλευρά, ξεκινούν νέες προοπτικές για καλή συνεργασία και γειτονία και σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μια μέρα χαράς και ανοίγουν νέες προοπτικές που θα προσπαθήσουμε να τις αξιοποιήσουμε όπως κάναμε μέχρι τώρα».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου