Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Για φαντασιώσεις και λαϊκισμό κατηγορούν τα κόμματα τον Πρωθυπουργό


 Τετάρτη, 22 Αυγούστου, 2018



(EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)
ΑΘΗΝΑ. Για φαντασίωση του πρωθυπουργού, ότι είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας, έκανε λόγο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη.
«Οι Ελληνες όντως δεν είναι λωτοφάγοι. Θυμούνται πώς πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας από την αρχή της κρίσης», δήλωσε το Ποτάμι και το ΚΚΕ ανέφερε ότι «ο Πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν ‘νέα εποχή’ βασίζεται πάνω στα ‘αποκαΐδια’ των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας». Τέλος, με τη φράση «η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνώντες», σχολίασε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Ειδιότερα, σε αυστηρό τόνο η Φώφη Γεννηματά ανέφερε για τον κ. Τσίπρα: «Μίλησε σήμερα για ‘ημέρα λύτρωσης’, αλλά είναι ο ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα. Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό. Οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δισ. ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού».
Οπως είπε η κ. Γεννηματά, «οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά», κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως «ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού».
«Ως εδώ. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν. Το πρόγραμμά τους τελείωσε μαζί τελειώνει και η καταστροφική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» επεσήμανε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.
Το Ποτάμι ανέφερε ότι οι Ελληνες «θυμούνται τις συνωμοσιολογικές θεωρίες του (Τσίπρα) για τις αιτίες. Θυμούνται τους ατελείωτους καταλόγους με τις ψεύτικες υποσχέσεις του. Θυμούνται ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ διαδήλωναν μαζί στις πλατείες, πλάι πλάι με φασίστες και μπαχαλάκηδες. Και ξέρουν κυρίως ότι η τυχοδιωκτική διακυβέρνηση του ‘15 φόρτωσε στη χώρα άλλο ένα μνημόνιο και ζημιά πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων. Ξέρουν ότι είμαστε δεσμευμένοι για πολλές δεκαετίες να παράγουμε πρωτοφανή πλεονάσματα χωρίς να έχουμε τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας μας για τα επόμενα 99 χρόνια. Ολα αυτά έχουν την υπογραφή του κ. Τσίπρα και των υπουργών του. Το κομματικό κράτος, η διαφθορά, οι ανισότητες που καλλιέργησαν κατ’ εποχές όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά, δεν μειώνουν στο ελάχιστο τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ…».
«Τη λαϊκή ρήση ‘εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν’, θύμισε ο Πρωθυπουργός με το σημερινό του διάγγελμα, προσπαθώντας να κρύψει ότι η δήθεν ‘νέα εποχή’ βασίζεται στα ‘αποκαΐδια’ των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Η κυβέρνηση δε δεσμεύεται για την κατάργηση ούτε ενός μέτρου που επιβλήθηκε στο λαό με τα μνημόνια. Αντίθετα, δεσμεύεται σε όλους τους τόνους ότι οι αναδιαρθρώσεις θα συνεχιστούν και ο λαός θα πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έχασε και να συμβιβαστεί με κάποια ψίχουλα», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.
«Καθαρή έξοδος για το λαό σημαίνει κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων, αναπλήρωση των οικονομικών απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας, καταλήγοντας στη δήλωσή του ότι «ο λαός, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται να ταχθούν ούτε με τη Σκύλλα ούτε με τη Χάρυβδη, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ. Ας επιλέξουν μεταξύ τους ποιο από τα δύο τέρατα θυμίζει ο κάλπικος διπολισμός τους. Εμείς θα επιλέξουμε τη δική μας ‘Ιθάκη’, που μας δίνει το ωραίο ταξίδι του αγώνα, για τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει! Αυτή η ‘Ιθάκη’ σίγουρα ‘δε θα μας γελάσει’».
Τέλος, με τη φράση «η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνώντες» σχολίασε, μεταξύ άλλων, το διάγγελμα του Πρωθυπουργού από την Ιθάκη για την έξοδο από τα μνημόνια, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος επιμένει στο θέμα της συναίνεσης και ζητά «ο λαός να τιμωρήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου