Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

Απλήρωτοι εργολάβοι για το Ιονικό Χωριό κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον της Αρχιεπισκοπής Αμερικής


Του Θεοδώρου Καλμούκου 



Στο Ιονικό Χωριό της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Φωτογραφία: Αρχιεπισκοπή Αμερικής
Απλήρωτοι εργολάβοι οι οποίοι εργάσθηκαν για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος τον Σεπτέμβριο του 2016 στις παραθεριστικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Ιονικού Χωριού στην Γλύφα-Βαρθολομιού Νομού Ηλείας στην Ελλάδα που διαχειρίζεται η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, έχουν υποβάλλει μηνύσεις για να πάρουν τα οφειλόμενα χρήματά τους.
Ο διευθυντής του Ιονικού Χωριού π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης δεν απάντησε σε e-mail του «Ε.Κ.».
Υπογραμμίζεται ότι οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο ανεμοστρόβιλος αφορούσαν οικοδομικές εργασίες, έργα ανάπλασης πράσινου, επισκευές των υπαρχουσών κτιριακών εγκαταστάσεων και γενικότερα το όλο Κατασκηνωτικό Συγκρότημα.
Τις πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» προσφυγής των εργολάβων στη Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε ο δικηγόρος τους κ. Σάκης Κότσιφας, ο οποίος λογίζεται κορυφαίος του Νομικού κλάδου και ο οποίος έχει Γραφείο στην Αμαλιάδα, οδός Καραϊσκάκη 12, καθώς επίσης και στην Αθήνα, στην οδό Σίνα 14 στο Κολωνάκι.

Ο δικηγόρος κ. Σακης Κότσιφας, ο οποίος αντιπροσωπεύει τους απλήρωτους εργολάβους που αποκατέστησαν τις βλάβες του ανεμοστρόβιλου στο Ιονικό Χωριό. Φωτογραφία παραχωρηθείσα από τον ίδιο.

Ο δικηγόρος κ. Κότσιφας είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών ανετέθησαν τον Νοέμβριο 2016 με έγγραφα ιδιωτικά συμφωνητικά σε εργολάβους της περιοχής, οι οποίοι εντός των συμφωνηθεισών ημερομηνιών εκτέλεσαν τις εργασίες και παρέδωσαν ολοκληρωμένο το έργο τον Μάιο 2017, οπότε και έπρεπε να πληρωθούν άμεσα».
Τόνισε ότι «στα συμφωνητικά ανάθεσης των έργων συμβάλλεται ως εντολέας η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Ομως, παρόλο που οι εργασίες ολοκληρώθηκαν, οι εργολάβοι δεν έλαβαν τα χρήματά τους σε εξόφληση αλλά έχουν λάβει ποσά έναντι της οφειλής. Η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατά τα συμφωνητικά και τις σχετικές αποδείξεις εξακολουθεί να οφείλει σημαντικά ποσά π.χ. στον εργολάβο Α.Α. 70.600 ευρώ, στον εργολάβο Γ.Τ. 68.500 ευρώ και επίσης σημαντικότατα ποσά σε άλλους τρεις εργολάβους πλέον τόκων, ΦΠΑ εξόδων κλπ.».
Σε ερώτηση «επικοινωνήσατε με την Αρχιεπισκοπή για το θέμα;», ο κ. Κότσιφας είπε: «παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των εργολάβων προς τους εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στο Ιονικό Χωριό, η κατάσταση παραμένει αδιέξοδη αφού οι υπεύθυνοι πληρωμής προφασίζονται οικονομική αδυναμία».
Ο κ. Κότσιφας απεκάλυψε στον «Ε.Κ.» ότι «οι Α.Α. και Γ.Τ. ήδη έχουν ασκήσει αγωγές από τον Ιούνιο 2017 κατά της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ζητούν πλέον δικαστικώς τα χρήματά τους έχοντας αναθέσει τις υποθέσεις δικαστικής διεκδίκησης των χρημάτων στο Γραφείο μας». Συμπλήρωσε πως «η κοινή γνώμη είναι ανάστατη με το γεγονός και η δυσμενής εντύπωση που έχει δημιουργηθεί για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει πλήξει βαθύτατα και το κύρος της».
Εν τω μεταξύ, ο «Ε.Κ.» σε δημοσίευμά του με τίτλο «Επαναλειτουργεί το Ιονικό Χωριό έπειτα από τον ανεμοστρόβιλο», είχε γράψει πως «ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, γνωστό ως Ιονικό Χωριό, στο Βαρθολομιό της Ηλείας για τη φετινή κατασκηνωτική του περίοδο. Οι ζημιές που είχαν προκληθεί σε ευρεία κλίμακα από τον καταστροφικό ανεμοστρόβιλο τον Σεπτέμβριο του 2016 σε πολλά κτίρια και στις εγκαταστάσεις του γενικότερα έχουν αποκατασταθεί, όπως αναγράφεται σε σχετικό ανακοινωθέν της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και όπως μετέδωσε ο διευθυντής του Ιονικού Χωριού π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης.
Από την ημέρα που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος και προξένησε τις ζημιές συγκεντρώθηκαν πάνω από $800.000. Ανάμεσα σ’ εκείνους που συνέδραμαν οικονομικώς είναι ο Οργανισμός της ‘Ηγεσίας των 100’ με $250.000, η οικογένεια Γεωργά από τη Νέα Υόρκη με $50.000, η κοινότητα της Αγίας Τριάδος στο Ντάλλας με $40.000, στην οποία ιερατικός προϊστάμενος είναι ο π. Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, πατέρας του π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη, διευθυντή του Ιονικού Χωριού, η Εθνική Φιλόπτωχος της Αρχιεπισκοπής με $20.000.
Επίσης, συνέβαλλαν κι άλλοι οργανισμοί όπως η AHEPA, η Λέσχη Ελληνίδων Βοστώνης, το Φεστιβάλ Χορού της Μητρόπολης Αγίου Φραγκίσκου. Δύο εκ των Μητροπόλεων συνεισέφεραν και συγκεκριμένα η Αμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια Νέας Υόρκης και η Μητρόπολη Ντιτρόιτ, επί πλέον 37 κοινότητες γενικώς και 35 τμήματα Φιλοπτώχου. Επίσης, χίλια άτομα έκαναν δωρεές μέσω του διαδικτύου (online)…
Από το έτος 1970 μέχρι σήμερα από το Ιονικό Χωριό έχουν περάσει δέκα εφτά χιλιάδες παιδιά εφηβικής ηλικίας, καθώς επίσης και ενήλικες νέοι. Το Ιονικό Χωριό ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο, σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε από το ελληνικό κράτος το έτος 1966, ενώ στην όλη του απόκτηση και ανοικοδόμηση συνέβαλλε ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πούλος, πρώην ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας των Αρχαγγέλων στο Στάφορντ του Κονέκτικατ και ο αείμνηστος πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Παπαδέας.
Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο ‘Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία’ χορηγεί κάθε χρόνο δεκάδες υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας τα οποία επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Ιονικού Χωριού».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου