Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Φωτιά στο Μαξίμου: Τσακωμοί, φήμες και επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω από τις στάχτες

Στο... Μάτι του κυκλώνα η κυβέρνηση

Φωτιά στο Μαξίμου: Τσακωμοί, φήμες και επικοινωνιακά παιχνίδια πάνω από τις στάχτεςΠαρασκευή, 3 Αυγούστου, 2018
Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ η επιχείρηση «προστατέψτε» τον Αλέξη Τσίπρα από τους καπνούς της δολοφονικής πυρκαγιάς, συνεχίζεται, αλλά στην κυβέρνηση η κατάσταση είναι έκρυθμη. Η απουσία παντελούς ευαισθησίας και ευθιξίας ώστε να υπάρξει μια κανονική συγγνώμη και παραιτήσεις για το φιάσκο, έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και εμφυλιοπολεμικό κλίμα.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έχουν «εξαφανιστεί» από το κάδρο κι άλλοι κορυφαίοι υπουργοί και στελέχη θέλοντας αφενός να βγάλουν τον εαυτό τους από το παιχνίδι των ευθυνών και αφετέρου να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για συγκεκριμένους πρωταγωνιστές της τραγωδίας.
Από την επικαιρότητα έχουν χαθεί υπουργοί όπως ο Νίκος Παππάς, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αλλά και η ομάδα των «53» ενώ από το υπουργικό συμβούλιο γενικότερα απουσιάζουν οι περισσότεροι. Η κοινή εμφάνιση Σταθάκη, Φάμελλου και Σκουρλέτη, η παρουσία Σπίρτζη για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ο Φώτης Κουβέλης που ζήτησε μισή συγγνώμη ήταν η συνεισφορά της κυβέρνησης 10 μέρες και πλέον μετά την εθνική τραγωδία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός για το επικοινωνιακό «Βατερλό» των τελευταίων ημερών, κάτι που το χρεώνουν στον Δημήτρη Τζανακόπουλο αλλά και στο επιτελείο του διευθυντή του γραφείου τύπου, Θανάση Καρτερό.
Στις φήμες που κυκλοφορούν είναι και η επιστροφή στο Μαξίμου του κυρίου Νίκου Παππά ο οποίος είχε «εξοστρακιστεί» στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής μετά το «φιάσκο» με τις τηλεοπτικές άδειες.

Εχει πληγεί η εικόνα

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για αναστροφή του κλίματος μέσω της υπόθεσης των αυθαιρέτων αλλά και με επιθέσεις μέσω facebook, η ουσία είναι ότι γνωρίζουν καλά στο Μαξίμου ότι έχουν υποστεί δεινή επικοινωνιακή ήττα. Οτι έχει πληγεί για τα καλά η εικόνα της κυβέρνησης αλλά και του πρωθυπουργού, όσο κι αν προσπαθεί να μην βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.Ακόμη και αυτές τις ημέρες που οι κάτοικοι δίνουν αγώνα για να σταθούν στα πόδια τους ο πρωθυπουργός είναι κλεισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου κι επιδίδεται σε επικοινωνιακού τύπου εμφανίσεις, όπως αυτές με τους κ. Ζερεφό και Λέκκα για την κλιματική αλλαγή.
Οπως αναφέρουν τα «ΝΕΑ», εν μέσω της λαϊκής κατακραυγής για την τραγωδία στο Μάτι, τα παιχνίδια εξουσίας που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης αναδεικνύουν και επικίνδυνες σχέσεις, ενώ λόγω των σεισμικών δονήσεων στο εσωτερικό της, δημιουργούνται ρήγματα στο μωσαϊκό της συντροφικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι ο βασικός στόχος είναι να διασωθούν πολιτικά διάφορα πρόσωπα.
Αν και αρκετοί απέχουν της στήριξης της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρασκηνιακά εξαπολύονται αιχμές για την επικοινωνιακή και πολιτική διαχείριση της κρίσης.
Μόνο τυχαία δεν είναι η δήλωση του κ. Στούμπου, διευθύνοντος συμβούλου της Αυγής, ότι έπρεπε να υπάρξουν παραιτήσεις.
Η έκρυθμη κατάσταση στο Μαξίμου θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι τον ριζικό ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο Τσίπρας και στην κυβέρνηση και στο κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου